Lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn, want deze tournedos met sugar snaps zet je in een half uur op tafel. Vlees met knapperige groenten, rijst en een dikke jus.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 07-05-2021, dit recept is voor 3 personen en duurt 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Haal de tournedos uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwijder nu alle draadjes uit de sugar snaps. Vul de pan met water en breng aan de kook.
Rooster een handvol witte en/of zwarte sesamzaadjes op middel-hoog vuur in de koekenpan. Haal uit de koekenpan en zet aan de kant.
Snijd een aantal verse takjes peterselie zo fijn mogelijk. Kook in de tussentijd de witte rijst beetgaar.
Breng de tournedos op smaak met peper en zout. Voeg een scheut olijfolie toe aan de koekenpan, voeg ook een flinke klont boter toe en laat smelten.
Voeg de tournedos toe aan de pan met behulp van een vleestang. Braad de tournedos aan beide kanten tot mooi bruin, haal ze dan uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat tenminste 5 minuten rusten.
Verhit een scheutje olijfolie in een kleine bakpan en bak hierin de sugarsnaps enkele minuten tot ze beetgaar zijn. Breng ze vervolgens op smaak met peper en zout.
Giet in de tussentijd de rijst af. Roer de fijngesneden peterselie door de rijst heen. Verkruimel het kip bouillonblokje in de koekenpan met het vet en de olie van de tournedos. Los een 2 - 3 eetlepels maïzena op in een klein beetje lauwwarm water.
Voeg toe aan de bakpan en roer met behulp van een houten lepel tot een mooie dikke saus. Voeg naar smaak sambal en zoete ketjap toe en breng op smaak met wat peper en zout. Blijf roeren met een houten lepel tot een mooi geheel.
Voeg rijst, sugar snaps en een tournedos toe op een bord. Garneer met de geroosterde sesamzaadjes, voeg eventueel nog wat extra peterselie toe. Serveer met de lekkere dikke jus. Eet smakelijk!
Wat is een tournedos?
Een tournedos is het middelste gedeelte van een ossenhaas en heeft daardoor ook wel de naam ‘biefstuk van de haas’. In veel gevallen is een tournedos gewikkeld in spek.
Hoe maak je sugar snaps het makkelijkst schoon?
Was de sugar snaps altijd voordat je deze schoon maakt. Snijd dan met een klein mesje het topje van de sugar snap af en trek naar beneden om de harde en vlezige draad die langs de naad loopt te verwijderen. Snijd dan ook het onderste stukje van de sugar snap af.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.