Ohmydish.nl


Tournedos met sugar snaps

Lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn, want deze tournedos met sugar snaps zet je in een half uur op tafel. Vlees met knapperige groenten, rijst en een dikke jus.

30 minuten 3 personen Hoofdgerechten
Tournedos met sugar snaps

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 tournedos
  • 300 gram sugar snaps
  • Aantal takjes verse peterselie
  • 225 gram witte rijst
  • 2 eetlepels maïzena
  • 3 eetlepels zoete ketjap
  • flinke handvol geroosterde witte en/of zwarte sesamzaadjes
  • Klontje boter
  • Olijfolie
  • Sambal
  • Peper
  • Zout
Tournedos met sugar snaps ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Klein mesje
  • Kommetje
  • Vleestang
  • Aluminiumfolie
  • Vergiet

Bereiden


30 minuten 3 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tournedos-met-sugar-snaps


Voorbereiding – 10 minuten

Haal de tournedos uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwijder nu alle draadjes uit de sugar snaps. Vul de pan met water en breng aan de kook.

Rooster een handvol witte en/of zwarte sesamzaadjes op middel-hoog vuur in de koekenpan. Haal uit de koekenpan en zet aan de kant.

Snijd een aantal verse takjes peterselie zo fijn mogelijk. Kook in de tussentijd de witte rijst beetgaar.

Tournedos met sugar snaps
Tournedos met sugar snaps

De tournedos met sugar snaps afmaken – 20 minuten

Breng de tournedos op smaak met peper en zout. Voeg een scheut olijfolie toe aan de koekenpan, voeg ook een flinke klont boter toe en laat smelten.

Voeg de tournedos toe aan de pan met behulp van een vleestang. Braad de tournedos aan beide kanten tot mooi bruin, haal ze dan uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat tenminste 5 minuten rusten.

Verhit een scheutje olijfolie in een kleine bakpan en bak hierin de sugarsnaps enkele minuten tot ze beetgaar zijn. Breng ze vervolgens op smaak met peper en zout. 

Giet in de tussentijd de rijst af. Roer de fijngesneden peterselie door de rijst heen. Verkruimel het kip bouillonblokje in de koekenpan met het vet en de olie van de tournedos. Los een 2 - 3 eetlepels maïzena op in een klein beetje lauwwarm water. 

Voeg toe aan de bakpan en roer met behulp van een houten lepel tot een mooie dikke saus. Voeg naar smaak sambal en zoete ketjap toe en breng op smaak met wat peper en zout. Blijf roeren met een houten lepel tot een mooi geheel.

Voeg rijst, sugar snaps en een tournedos toe op een bord. Garneer met de geroosterde sesamzaadjes, voeg eventueel nog wat extra peterselie toe. Serveer met de lekkere dikke jus. Eet smakelijk!

Tournedos met sugar snaps: veelgestelde vragen

Wat is een tournedos?

Een tournedos is het middelste gedeelte van een ossenhaas en heeft daardoor ook wel de naam ‘biefstuk van de haas’. In veel gevallen is een tournedos gewikkeld in spek.

Hoe maak je sugar snaps het makkelijkst schoon?

Was de sugar snaps altijd voordat je deze schoon maakt. Snijd dan met een klein mesje het topje van de sugar snap af en trek naar beneden om de harde en vlezige draad die langs de naad loopt te verwijderen. Snijd dan ook het onderste stukje van de sugar snap af. 

Wat vind jij van dit recept?
9 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!