Ohmydish.nl


Gevulde paprika's met gehakt

Gevulde paprika's met gehakt uit de oven zijn makkelijk, snel en super lekker. Met kruiden, krokante mais en kaas.

Gevulde paprika's met gehakt
35 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Gevulde paprika's met gehakt

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 grote of 4 kleine paprika's - kleur naar keuze
  • 500 gram gehakt - half-om-half of rund
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • halve theelepel gemalen komijnzaad
  • halve theelepel gemalen kaneel
  • peper en zout naar smaak
  • klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • olijfolie
  • handvol geraspte kaas
  • 1 klein blikje mais (140 gram)
  • 1 bosui
  • optioneel: knoflooksaus
Gevulde paprika's met gehakt ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • grote bakpan
  • houten lepel

Bereiden


35 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-paprikas-met-gehakt


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Laat het blikje mais uitlekken en snijd de bosui in ringen en zet opzij.

Was de paprika's, halveer deze en snijd de zaadlijsten er voorzichtig uit, maar zorg dat de steeltjes eraan blijven zitten.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Besprenkel de paprika's met olijfolie, peper en zout en leg ze met de snijkant naar beneden op de bakplaat. 

Gevulde paprika's met gehakt
Gevulde paprika's met gehakt

De gevulde paprika's met gehakt afmaken – 20 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak het gehakt rul en voeg dan tomatenpuree toe samen met de kruiden. 

Bak dit nog enkele minuten langer en breng op smaak met peper en zout. Roer de mais erdoor.

Bak de paprika's enkele minuten in de voorverwarmde oven. Haal deze dan uit de oven, draai ze om en vul ze met het gehakt mengsel. 

Verdeel een beetje geraspte kaas bovenop en bak de gevulde paprika's nog ongeveer 10 minuten in de oven. Serveer met bosui en eventueel knoflooksaus, eet smakelijk!

Gevulde paprika's met gehakt: veelgestelde vragen

Welke kaas kan ik het beste gebruiken?

Gebruik een gewone geraspte kaas, zoals jong belegen en/of in combinatie met geraspte mozzarella kaas. Gebruik geen oude kaas of blauwschimmelkaas.

Kun je de gevulde paprika's ook zonder oven bereiden?

Je kunt ook gebruik maken van een airfryer of diepe pan met deksel. Bak de paprika's eerst en vul daarna met het gehakt mengsel en plaats terug.

Is dit gerecht erg vullend?

De gevulde paprika's zijn vrij vullend, daarbij prima als avond maaltijd te eten. Serveer eventueel gekookte witte rijst, gnocchi of een frisse salade erbij mocht het niet voldoende zijn.

Waarmee kan ik het gehakt vervangen?

Het gehakt is ook te vervangen door rul vega gehakt om een vegetarische variant van dit gerecht te maken. Voeg kleine plakjes jalapeño toe voor net wat meer smaak.

Wat vind jij van dit recept?
16 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Gebakken feta uit de oven
Volgend recept →
Groene asperges in bladerdeeg

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.