Gevulde paprika's met gehakt

(40)

Gevulde paprika's met gehakt uit de oven zijn makkelijk, snel en super lekker. Met kruiden, krokante mais en kaas.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-04-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-10-2023

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Gevulde paprika's met gehakt

Ingrediënten


  • 2 grote of 4 kleine paprika's - kleur naar keuze
  • 500 gram gehakt - half-om-half of rund
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • halve theelepel gemalen komijnzaad
  • halve theelepel gemalen kaneel
  • peper en zout naar smaak
  • klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • olijfolie
  • handvol geraspte kaas
  • 1 klein blikje mais (140 gram)
  • 1 bosui
  • optioneel: knoflooksaus

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • grote bakpan
  • houten lepel

Gevulde paprika's met gehakt Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-paprikas-met-gehakt


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Laat het blikje mais uitlekken en snijd de bosui in ringen en zet opzij.

Was de paprika's, halveer deze en snijd de zaadlijsten er voorzichtig uit, maar zorg dat de steeltjes eraan blijven zitten.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Besprenkel de paprika's met olijfolie, peper en zout en leg ze met de snijkant naar beneden op de bakplaat. 

Gevulde paprika's met gehakt
Gevulde paprika's met gehakt

De gevulde paprika's met gehakt afmaken – 20 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak het gehakt rul en voeg dan tomatenpuree toe samen met de kruiden. 

Bak dit nog enkele minuten langer en breng op smaak met peper en zout. Roer de mais erdoor.

Bak de paprika's enkele minuten in de voorverwarmde oven. Haal deze dan uit de oven, draai ze om en vul ze met het gehakt mengsel. 

Verdeel een beetje geraspte kaas bovenop en bak de gevulde paprika's nog ongeveer 10 minuten in de oven. Serveer met bosui en eventueel knoflooksaus, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-04-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-10-2023


Waardeer dit recept!
40 stemmen

Gevulde paprika's met gehakt: Veel gestelde vragen

Welke kaas kan ik het beste gebruiken?

Gebruik een gewone geraspte kaas, zoals jong belegen en/of in combinatie met geraspte mozzarella kaas. Gebruik geen oude kaas of blauwschimmelkaas.

Kun je de gevulde paprika's ook zonder oven bereiden?

Je kunt ook gebruik maken van een airfryer of diepe pan met deksel. Bak de paprika's eerst en vul daarna met het gehakt mengsel en plaats terug.

Is dit gerecht erg vullend?

De gevulde paprika's zijn vrij vullend, daarbij prima als avond maaltijd te eten. Serveer eventueel gekookte witte rijst, gnocchi of een frisse salade erbij mocht het niet voldoende zijn.

Waarmee kan ik het gehakt vervangen?

Het gehakt is ook te vervangen door rul vega gehakt om een vegetarische variant van dit gerecht te maken. Voeg kleine plakjes jalapeño toe voor net wat meer smaak.

4 reacties op Gevulde paprika's met gehakt

Paul van Rosmalen plaatste op 10-04-2021 om 10:12:13
Dat ziet er heel smakelijk uit. Welke kaas kan je het beste gebruiken?
Ohmydish plaatste op 10-04-2021 om 12:19:24
Hallo Paul, bedankt voor je leuke reactie!

Je kunt gewone geraspte kaas gebruiken, zoals jong belegen of net wat je het liefst gebruikt.

Groetjes Véronique

Frans Vereijken plaatste op 13-01-2022 om 17:49:56
Ik had nog een stuk(je) pecorino liggen, dit eroverheen geraspt.........heerlijk!!!!!
Ohmydish plaatste op 13-01-2022 om 17:52:59
Dankje Frans! Dat klinkt heerlijk, zo'n lekkere soort kaas. Fijne avond, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.