Romige tomatensoep
😍 25Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Romige tomatensoep

Een makkelijke romige tomatensoep die te maken is met weinig ingrediënten. Extra romig en vol van smaak door de toevoeging van kaas.

40 minuten
6 personen
Romige tomatensoep ingrediënten
Recept romige tomatensoep

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-01-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijner, dit hoeft niet heel netjes aangezien we de soep gaan pureren.

Romige tomatensoep
Romige tomatensoep

Romige tomatensoep afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Zodra de ui glazig is geworden voeg je de tomaten uit blik toe.

Schenk na 5 minuten 500 ml water samen met 2 kippenbouillonblokjes toe en breng aan de kook.

Zet het vuur laag zodra de soep kookt en laat ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen.

Pureer de soep tot deze glad is, dit kun je met een staafmixer of blender doen. Roer er 60 gram geraspte Parmezaanse kaas doorheen samen met 100 ml room.

Breng de soep op smaak met zwarte peper en serveer eventueel met een beetje extra geraspte Parmezaanse kaas en verse peterselie, eet smakelijk!

Tips!

Kan ik ook verse tomaten gebruiken?

Je kunt ook verse tomaten gebruiken, het beste kun je deze dan eerst ontvellen. 

Dit kun je gemakkelijk doen door met een scherp mes een kruis op de onderkant van elke tomaat te maken. Kook ze vervolgens 20 seconden in kokend water en koel ze dan terug in ijswater. Je kunt de velletjes er nu makkelijk afhalen.

Kan ik andere kaas gebruiken?

Je kunt de Parmezaanse kaas vervangen door andere geraspte kaas, zorg er dan wel voor dat het een kaas is die vol van smaak is zoals oude kaas.

Wat vind je van dit recept?

25 waarderingen
😍
25
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
151.74 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9.04 g
8.05 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.43 g
5.2 g
Eiwitten
6.77 g
Vezels
2.83 g
Natrium
123.46 mg
Mineralen
Ijzer
0.48 mg
Calcium
154.82 mg
Magnesium
28.47 mg
Kalium
28.47 mg
Fosfor
167.12 mg
Koper
0.18 mg
Zink
1.18 mg
Jodium
0.05 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
40.5 mg
Vitamine D
0.2 mg
Vitamine A
0.17 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.22 mg
Vitamine B12
0.23 µg
Foliumzuur
19.07 µg
Vitamine E
0.83 mg
Vitamine K
12.5 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Romige tomatensoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.