Romige tomatensoep

(22)

Een makkelijke romige tomatensoep die te maken is met weinig ingrediënten. Extra romig en vol van smaak door de toevoeging van kaas. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-01-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Romige tomatensoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kg tomaten (uit blik)
  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • olijfolie
  • 500 ml water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • zwarte peper naar smaak
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas + extra
  • 100 ml room
  • optioneel: verse peterselie ter garnering
Romige tomatensoep Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote pan met deksel
  • houten lepel
  • staafmixer of blender
  • rasp

Bereiding


Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-tomatensoep


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijner, dit hoeft niet heel netjes aangezien we de soep gaan pureren.

Romige tomatensoep
Romige tomatensoep

Romige tomatensoep afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Zodra de ui glazig is geworden voeg je de tomaten uit blik toe.

Schenk na 5 minuten 500 ml water samen met 2 kippenbouillonblokjes toe en breng aan de kook.

Zet het vuur laag zodra de soep kookt en laat ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen.

Pureer de soep tot deze glad is, dit kun je met een staafmixer of blender doen. Roer er 60 gram geraspte Parmezaanse kaas doorheen samen met 100 ml room.

Breng de soep op smaak met zwarte peper en serveer eventueel met een beetje extra geraspte Parmezaanse kaas en verse peterselie, eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
22 stemmen

Romige tomatensoep: Veel gestelde vragen

Kan ik ook verse tomaten gebruiken?

Je kunt ook verse tomaten gebruiken, het beste kun je deze dan eerst ontvellen. 

Dit kun je gemakkelijk doen door met een scherp mes een kruis op de onderkant van elke tomaat te maken. Kook ze vervolgens 20 seconden in kokend water en koel ze dan terug in ijswater. Je kunt de velletjes er nu makkelijk afhalen.

Kan ik andere kaas gebruiken?

Je kunt de Parmezaanse kaas vervangen door andere geraspte kaas, zorg er dan wel voor dat het een kaas is die vol van smaak is zoals oude kaas.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.