Een makkelijke romige tomatensoep die te maken is met weinig ingrediënten. Extra romig en vol van smaak door de toevoeging van kaas.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-tomatensoep
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijner, dit hoeft niet heel netjes aangezien we de soep gaan pureren.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Zodra de ui glazig is geworden voeg je de tomaten uit blik toe.
Schenk na 5 minuten 500 ml water samen met 2 kippenbouillonblokjes toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag zodra de soep kookt en laat ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer de soep tot deze glad is, dit kun je met een staafmixer of blender doen. Roer er 60 gram geraspte Parmezaanse kaas doorheen samen met 100 ml room.
Breng de soep op smaak met zwarte peper en serveer eventueel met een beetje extra geraspte Parmezaanse kaas en verse peterselie, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Kan ik ook verse tomaten gebruiken?
Je kunt ook verse tomaten gebruiken, het beste kun je deze dan eerst ontvellen.
Dit kun je gemakkelijk doen door met een scherp mes een kruis op de onderkant van elke tomaat te maken. Kook ze vervolgens 20 seconden in kokend water en koel ze dan terug in ijswater. Je kunt de velletjes er nu makkelijk afhalen.
Kan ik andere kaas gebruiken?
Je kunt de Parmezaanse kaas vervangen door andere geraspte kaas, zorg er dan wel voor dat het een kaas is die vol van smaak is zoals oude kaas.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.