Deze simpele wortelsoep met aardappel en gember zit bomvol smaak en is een vullende soep die ideaal is voor de lunch. Een soep met veel groenten en kruiden.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wortelsoep-met-aardappel-en-gember
Pel de rode uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember en verse kurkuma en rasp deze fijn.
Schil de wortelen en snijd deze in plakjes. Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes of stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de rode ui, knoflook, gember en kurkuma enkele minuten aan tot de ui glazig is.
Voeg de plakjes wortel toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de aardappel toe en bak dit ook nog 2 minuten mee. Bak 2 eetlepels tomatenpuree mee en schenk er na 2 minuten een blik tomaten samen met 2 liter groentebouillon bij.
Breng aan de kook en zet de soep laag zodra deze kookt. Voeg eventueel 100 gram rode linzen toe en kook de soep tot de wortel, aardappel en linzen gaar zijn.
Voeg een handvol fijngesneden selderijblad toe en breng de soep op smaak met peper, zout en het sap van een citroen. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Kan ik andere linzen gebruiken?
Je kunt de rode linzen eventueel vervangen door blonde, groene of zwarte linzen, maar je kunt de linzen ook volledig weglaten.
Welke aardappelen voor soep?
Je kunt het beste vastkokende aardappelen gebruiken voor soep, aangezien kruimige aardappelen uit elkaar zullen vallen. Dit is minder lekker in een soep die niet gepureerd zal worden.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.