Wortelsoep met aardappel en gember

(10)

Deze simpele wortelsoep met aardappel en gember zit bomvol smaak en is een vullende soep die ideaal is voor de lunch. Een soep met veel groenten en kruiden.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-05-2023, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-06-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Lunch
Wortelsoep met aardappel en gember

Ingrediënten


  • 1 kg wortelen
  • 2 rode uien
  • 2 knoflooktenen
  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • optioneel: 100 gram rode linzen
  • olijfolie
  • ongeveer 3 cm verse gember
  • 1 verse kurkuma of 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik tomaten (400 gram)
  • handvol selderijblad
  • 2 liter groentebouillon
  • 1 citroen

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • fijne rasp
  • dunschiller
  • grote pan
  • houten lepel

Wortelsoep met aardappel en gember Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wortelsoep-met-aardappel-en-gember


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de rode uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember en verse kurkuma en rasp deze fijn.

Schil de wortelen en snijd deze in plakjes. Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes of stukjes.

Wortelsoep met aardappel en gember
Wortelsoep met aardappel en gember

De wortelsoep met aardappel en gember afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de rode ui, knoflook, gember en kurkuma enkele minuten aan tot de ui glazig is. 

Voeg de plakjes wortel toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de aardappel toe en bak dit ook nog 2 minuten mee. Bak 2 eetlepels tomatenpuree mee en schenk er na 2 minuten een blik tomaten samen met 2 liter groentebouillon bij.

Breng aan de kook en zet de soep laag zodra deze kookt. Voeg eventueel 100 gram rode linzen toe en kook de soep tot de wortel, aardappel en linzen gaar zijn.

Voeg een handvol fijngesneden selderijblad toe en breng de soep op smaak met peper, zout en het sap van een citroen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-05-2023, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-06-2023


Waardeer dit recept!
10 stemmen

Wortelsoep met aardappel en gember: Veel gestelde vragen

Kan ik andere linzen gebruiken?

Je kunt de rode linzen eventueel vervangen door blonde, groene of zwarte linzen, maar je kunt de linzen ook volledig weglaten.

Welke aardappelen voor soep?

Je kunt het beste vastkokende aardappelen gebruiken voor soep, aangezien kruimige aardappelen uit elkaar zullen vallen. Dit is minder lekker in een soep die niet gepureerd zal worden. 

0 reacties op Wortelsoep met aardappel en gember

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.