Wortelsoep met aardappel en gember
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wortelsoep met aardappel en gember veganistisch

Deze simpele wortelsoep met aardappel en gember zit bomvol smaak en is een vullende soep die ideaal is voor de lunch. Een soep met veel groenten en kruiden.

45 minuten
8 personen
Wortelsoep met aardappel en gember ingrediënten

Recept wortelsoep met aardappel en gember

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-05-2023, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 16-08-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de rode uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember en verse kurkuma en rasp deze fijn.

Schil de wortelen en snijd deze in plakjes. Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes of stukjes.

Wortelsoep met aardappel en gember
Wortelsoep met aardappel en gember

De wortelsoep met aardappel en gember afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de rode ui, knoflook, gember en kurkuma enkele minuten aan tot de ui glazig is. 

Voeg de plakjes wortel toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de aardappel toe en bak dit ook nog 2 minuten mee. Bak 2 eetlepels tomatenpuree mee en schenk er na 2 minuten een blik tomaten samen met 2 liter groentebouillon bij.

Breng aan de kook en zet de soep laag zodra deze kookt. Voeg eventueel 100 gram rode linzen toe en kook de soep tot de wortel, aardappel en linzen gaar zijn.

Voeg een handvol fijngesneden selderijblad toe en breng de soep op smaak met peper, zout en het sap van een citroen. Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik andere linzen gebruiken?

Je kunt de rode linzen eventueel vervangen door blonde, groene of zwarte linzen, maar je kunt de linzen ook volledig weglaten.

Welke aardappelen voor soep?

Je kunt het beste vastkokende aardappelen gebruiken voor soep, aangezien kruimige aardappelen uit elkaar zullen vallen. Dit is minder lekker in een soep die niet gepureerd zal worden. 

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
180.49 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
30.77 g
9.83 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.84 g
0.81 g
Eiwitten
6.81 g
Vezels
8.62 g
Natrium
998.89 mg
Mineralen
Ijzer
2.27 mg
Calcium
85.83 mg
Magnesium
46.69 mg
Kalium
46.69 mg
Fosfor
164.87 mg
Koper
0.24 mg
Zink
1.04 mg
Jodium
0.05 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
33.08 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
1.41 mg
Vitamine B1
0.19 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.44 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
44.55 µg
Vitamine E
0.26 mg
Vitamine K
3.76 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Wortelsoep met aardappel en gember"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.