Deze simpele wortelsoep met aardappel en gember zit bomvol smaak en is een vullende soep die ideaal is voor de lunch. Een soep met veel groenten en kruiden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-05-2023, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 16-08-2024
Pel de rode uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember en verse kurkuma en rasp deze fijn.
Schil de wortelen en snijd deze in plakjes. Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes of stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de rode ui, knoflook, gember en kurkuma enkele minuten aan tot de ui glazig is.
Voeg de plakjes wortel toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de aardappel toe en bak dit ook nog 2 minuten mee. Bak 2 eetlepels tomatenpuree mee en schenk er na 2 minuten een blik tomaten samen met 2 liter groentebouillon bij.
Breng aan de kook en zet de soep laag zodra deze kookt. Voeg eventueel 100 gram rode linzen toe en kook de soep tot de wortel, aardappel en linzen gaar zijn.
Voeg een handvol fijngesneden selderijblad toe en breng de soep op smaak met peper, zout en het sap van een citroen. Eet smakelijk!
Kan ik andere linzen gebruiken?
Je kunt de rode linzen eventueel vervangen door blonde, groene of zwarte linzen, maar je kunt de linzen ook volledig weglaten.
Welke aardappelen voor soep?
Je kunt het beste vastkokende aardappelen gebruiken voor soep, aangezien kruimige aardappelen uit elkaar zullen vallen. Dit is minder lekker in een soep die niet gepureerd zal worden.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.