Soepballetjes maken

(5)

Welke soep is nou niet lekker met soepballetjes? Maak in een handomdraai zelf soepballetjes met dit makkelijke recept.

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Soep recepten Calorieën 100 calorieën p.p.
Soepballetjes maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 middelgrote eieren
  • 7 eetlepels paneermeel
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 liter water
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 1 theelepel zout
Soepballetjes maken ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote kom
  • Groot bord
  • Koekenpan

Bereiden


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Soep recepten Calorieën 100 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/soepballetjes-maken


Voorbereiding – 10 minuten

Voeg 500 gram rundergehakt toe aan een grote kom. Tik 2 middelgrote eieren open en voeg dit samen met ongeveer 7 eetlepels paneermeel toe aan de kom.

Mocht je gebruik maken van zwarte peperkorrels, vermaal deze dan eerst met behulp van een vijzel en stamper. Voeg 2 theelepels zwarte peper en 1 theelepel zout toe aan de kom.

Meng alles goed door elkaar heen met je handen. Zodra het gehakt 1 mooi geheel geworden is draai je er kleine balletjes van. Leg de balletjes op een groot bord. Hoe kleiner de balletjes hoe lekkerder voor in de soep!

Gerolde soepballetjes
Gerolde soepballetjes

Verwarm 1 liter water in een koekenpan en voeg er 1 runderbouillonblokje aan toe. Roer goed door totdat er een mooie runderbouillon ontstaan is.

Soepballetjes garen
Soepballetjes garen

De soepballetjes maken – 10 minuten

Gaar de soepballetjes in de koekenpan met runderbouillon op laag vuur. Dit duurt ongeveer 10 minuten, afhankelijk van hoe groot je de soepballetjes gemaakt hebt.

Soepballetjes maken
Soepballetjes maken

Controleer of de soepballetjes gaar zijn door er 1 open te snijden. Zie je geen rauw gehakt meer? Dan zijn de soepballetjes goed en kun je ze uit de bouillon halen.

Je kunt de soepballetjes af laten koelen tot kamertemperatuur en in de koelkast bewaren voor een andere dag, of gebruik ze in een soep terwijl ze nog warm zijn.

Tip: je kunt de overgebleven runderbouillon gebruiken als basis voor een soep.

Soepballetjes maken: veelgestelde vragen

Hoe lang kan ik de soepballetjes bewaren?

Je kunt de soepballetjes zodra ze afgekoeld zijn in de vriezer tot wel 3 - 4 maanden bewaren. Bewaar de balletjes in een zakje of bakje.

Wat voor gehakt zit er in soepballetjes?

Het lekkerste gehakt is rundergehakt, of een ander mager gehakt. Soepballetjes met half-om-half gehakt kunnen sneller uit elkaar vallen.

Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Knoflookbrood
Volgend recept →
Kaasloempia's

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!