Welke soep is nou niet lekker met soepballetjes? Maak in een handomdraai zelf soepballetjes met dit makkelijke recept.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 14-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Voeg 500 gram rundergehakt toe aan een grote kom. Tik 2 middelgrote eieren open en voeg dit samen met ongeveer 7 eetlepels paneermeel toe aan de kom.
Mocht je gebruik maken van zwarte peperkorrels, vermaal deze dan eerst met behulp van een vijzel en stamper. Voeg 2 theelepels zwarte peper en 1 theelepel zout toe aan de kom.
Meng alles goed door elkaar heen met je handen. Zodra het gehakt 1 mooi geheel geworden is draai je er kleine balletjes van. Leg de balletjes op een groot bord. Hoe kleiner de balletjes hoe lekkerder voor in de soep!
Verwarm 1 liter water in een koekenpan en voeg er 1 runderbouillonblokje aan toe. Roer goed door totdat er een mooie runderbouillon ontstaan is.
Gaar de soepballetjes in de koekenpan met runderbouillon op laag vuur. Dit duurt ongeveer 10 minuten, afhankelijk van hoe groot je de soepballetjes gemaakt hebt.
Controleer of de soepballetjes gaar zijn door er 1 open te snijden. Zie je geen rauw gehakt meer? Dan zijn de soepballetjes goed en kun je ze uit de bouillon halen.
Je kunt de soepballetjes af laten koelen tot kamertemperatuur en in de koelkast bewaren voor een andere dag, of gebruik ze in een soep terwijl ze nog warm zijn.
Tip: je kunt de overgebleven runderbouillon gebruiken als basis voor een soep.
Hoe lang kan ik de soepballetjes bewaren?
Je kunt de soepballetjes zodra ze afgekoeld zijn in de vriezer tot wel 3 - 4 maanden bewaren. Bewaar de balletjes in een zakje of bakje.
Wat voor gehakt zit er in soepballetjes?
Het lekkerste gehakt is rundergehakt, of een ander mager gehakt. Soepballetjes met half-om-half gehakt kunnen sneller uit elkaar vallen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.