Een geroosterde pompoensoep zit bomvol smaak, extra lekker met zwarte peper en knoflook. Een gezonde vullende soep, ideaal tijdens de lunch of als maaltijdsoep.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-04-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Was de pompoen aangezien het niet nodig is om deze te schillen. Snijd de pompoen door de helft en verwijder de pompoenpitten. Snijd de pompoen in stukken, niet te groot.
Verdeel de pompoenstukken op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout, ongeveer een theelepel zwarte peper en een eetlepel Provençaalse kruiden.
Rooster de pompoen ongeveer 20 minuten duren. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de pompoen. De pompoen is goed als deze zacht is en licht gekleurd aan de randen.
Breng een klein pannetje met water aan de kook. Kook hierin de knoflooktenen (ongepeld) 7-8 minuten, laat deze dan afkoelen en pel ze dan. Pel ondertussen ook de uien en snijd deze fijn.
Verwarm een klontje boter in een grote pan en fruit hierin de knoflook en de hele gepelde knoflooktenen. Zet het vuur laag en laat de ui en knoflook zacht en smaakvol worden in ongeveer 5 minuten.
Verwarm ondertussen een liter groentebouillon.
Voeg de stukken geroosterde pompoen toe aan de ui en knoflook en zorg ervoor dat je ook de smaakvolle olie en kruiden van de bakplaat toevoegt.
Voeg de warme bouillon toe en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Breng de pompoensoep op smaak met zwarte peper, zout en Provençaalse kruiden. Serveer bijvoorbeeld met rustiek brood en garneer met verse peterselie, eet smakelijk!
Welke pompoen is geschikt om te roosteren?
Je kunt in principe alle soorten pompoen roosteren in de oven. Sommige soorten hebben meer oventijd nodig dan andere soorten. De kleine Hokkaido pompoen en ook de flespompoen kunnen met schil worden geroosterd. Grotere pompoenen hebben over het algemeen een hardere schil, dus deze kun je beter wel eerst schillen.
Hoe krijg ik de pompoensoep zo glad mogelijk?
Je krijgt een gladde pompoensoep of pompoenpuree door een goede staafmixer te gebruiken, je kunt eventueel ook een blender gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.