Geroosterde pompoensoep
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Geroosterde pompoensoep vegetarisch

Een geroosterde pompoensoep zit bomvol smaak, extra lekker met zwarte peper en knoflook. Een gezonde vullende soep, ideaal tijdens de lunch of als maaltijdsoep.

45 minuten
6 personen
Geroosterde pompoensoep ingrediënten

Recept geroosterde pompoensoep

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-04-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Was de pompoen aangezien het niet nodig is om deze te schillen. Snijd de pompoen door de helft en verwijder de pompoenpitten. Snijd de pompoen in stukken, niet te groot.

Verdeel de pompoenstukken op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout, ongeveer een theelepel zwarte peper en een eetlepel Provençaalse kruiden. 

Rooster de pompoen ongeveer 20 minuten duren. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de pompoen. De pompoen is goed als deze zacht is en licht gekleurd aan de randen.

Breng een klein pannetje met water aan de kook. Kook hierin de knoflooktenen (ongepeld) 7-8 minuten, laat deze dan afkoelen en pel ze dan. Pel ondertussen ook de uien en snijd deze fijn. 

Geroosterde pompoensoep
Geroosterde pompoensoep

De geroosterde pompoensoep afmaken – 15 minuten

Verwarm een klontje boter in een grote pan en fruit hierin de knoflook en de hele gepelde knoflooktenen. Zet het vuur laag en laat de ui en knoflook zacht en smaakvol worden in ongeveer 5 minuten.

Verwarm ondertussen een liter groentebouillon.

Voeg de stukken geroosterde pompoen toe aan de ui en knoflook en zorg ervoor dat je ook de smaakvolle olie en kruiden van de bakplaat toevoegt.

Voeg de warme bouillon toe en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Breng de pompoensoep op smaak met zwarte peper, zout en Provençaalse kruiden. Serveer bijvoorbeeld met rustiek brood en garneer met verse peterselie, eet smakelijk!

Tips!

Welke pompoen is geschikt om te roosteren?

Je kunt in principe alle soorten pompoen roosteren in de oven. Sommige soorten hebben meer oventijd nodig dan andere soorten. De kleine Hokkaido pompoen en ook de flespompoen kunnen met schil worden geroosterd. Grotere pompoenen hebben over het algemeen een hardere schil, dus deze kun je beter wel eerst schillen.

Hoe krijg ik de pompoensoep zo glad mogelijk?

Je krijgt een gladde pompoensoep of pompoenpuree door een goede staafmixer te gebruiken, je kunt eventueel ook een blender gebruiken.

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
110.16 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
13.39 g
7.69 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.83 g
1.95 g
Eiwitten
4.61 g
Vezels
4.57 g
Natrium
1027.23 mg
Mineralen
Ijzer
2.84 mg
Calcium
115.26 mg
Magnesium
37.45 mg
Kalium
37.45 mg
Fosfor
102.1 mg
Koper
0.3 mg
Zink
1.02 mg
Jodium
0.1 µg
Selenium
0.08 µg
Vitamines
Vitamine C
39.66 mg
Vitamine D
0.03 mg
Vitamine A
4.48 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.37 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
34 µg
Vitamine E
0.45 mg
Vitamine K
3.93 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Geroosterde pompoensoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.