Geroosterde pompoensoep

(11)

Een geroosterde pompoensoep zit bomvol smaak, extra lekker met zwarte peper en knoflook. Een gezonde vullende soep, ideaal tijdens de lunch of als maaltijdsoep. Laat een reactie achter

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten
Geroosterde pompoensoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kleine pompoen
  • 2 uien
  • 8 grote knoflooktenen
  • olijfolie
  • theelepel zwarte peper
  • zout naar smaak
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • klont boter
  • 1 liter groentebouillon
Geroosterde pompoensoep Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • bakplaat
  • snijplank & koksmes
  • kleine sauspan
  • grote pan
  • staafmixer

Bereiding


Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-pompoensoep


Voorbereiding – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Was de pompoen aangezien het niet nodig is om deze te schillen. Snijd de pompoen door de helft en verwijder de pompoenpitten. Snijd de pompoen in stukken, niet te groot.

Verdeel de pompoenstukken op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout, ongeveer een theelepel zwarte peper en een eetlepel Provençaalse kruiden. 

Rooster de pompoen ongeveer 20 minuten duren. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de pompoen. De pompoen is goed als deze zacht is en licht gekleurd aan de randen.

Breng een klein pannetje met water aan de kook. Kook hierin de knoflooktenen (ongepeld) 7-8 minuten, laat deze dan afkoelen en pel ze dan. Pel ondertussen ook de uien en snijd deze fijn. 

Geroosterde pompoensoep
Geroosterde pompoensoep

De geroosterde pompoensoep afmaken – 15 minuten

Verwarm een klontje boter in een grote pan en fruit hierin de knoflook en de hele gepelde knoflooktenen. Zet het vuur laag en laat de ui en knoflook zacht en smaakvol worden in ongeveer 5 minuten.

Verwarm ondertussen een liter groentebouillon.

Voeg de stukken geroosterde pompoen toe aan de ui en knoflook en zorg ervoor dat je ook de smaakvolle olie en kruiden van de bakplaat toevoegt.

Voeg de warme bouillon toe en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Breng de pompoensoep op smaak met zwarte peper, zout en Provençaalse kruiden. Serveer bijvoorbeeld met rustiek brood en garneer met verse peterselie, eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
11 stemmen

Geroosterde pompoensoep: Veel gestelde vragen

Welke pompoen is geschikt om te roosteren?

Je kunt in principe alle soorten pompoen roosteren in de oven. Sommige soorten hebben meer oventijd nodig dan andere soorten. De kleine Hokkaido pompoen en ook de flespompoen kunnen met schil worden geroosterd. Grotere pompoenen hebben over het algemeen een hardere schil, dus deze kun je beter wel eerst schillen.

Hoe krijg ik de pompoensoep zo glad mogelijk?

Je krijgt een gladde pompoensoep of pompoenpuree door een goede staafmixer te gebruiken, je kunt eventueel ook een blender gebruiken.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.