Een simpele wortelsoep met geitenkaas heeft een warme smaak van een vleugje kruidnagel. Een heerlijke basissoep waarmee je kunt variëren met bijv. appel, spekjes of nootjes.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-10-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof.
Schil de wortelen en snijd deze grof. Dit hoeft niet heel precies aangezien de soep gepureerd zal worden. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflooktenen enkele minuten.
Voeg de wortel en aardappel toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Schenk er een liter kippenbouillon bij en breng aan de kook.
Kook de soep ongeveer 20 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de wortel en aardappel. Pureer de soep tot deze glad is, dat kun je met een staafmixer of blender doen.
Breng de wortelsoep op smaak met peper, zout en een halve theelepel gemalen kruidnagel.
Serveer met zachte geitenkaas en eventueel verse peterselie, eet smakelijk!
Kan ik ook hele kruidnagels gebruiken?
Als je geen gemalen kruidnagel hebt, kun je ook hele kruidnagels gebruiken. Voeg deze dan samen met de wortel en aardappel toe en haal deze voor het pureren uit de soep.
Kan ik de wortelsoep vegetarisch maken?
Je kunt de soep heel makkelijk vegetarisch maken door groentebouillon te gebruiken i.p.v. kippenbouillon. Gebruik dan wel iets meer zout, aangezien groentebouillon iets flauwer van smaak is.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.