Wortelsoep met geitenkaas

(6)

Een simpele wortelsoep met geitenkaas heeft een warme smaak van een vleugje kruidnagel. Een heerlijke basissoep waarmee je kunt variëren met bijv. appel, spekjes of nootjes.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-10-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-11-2022

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Wortelsoep met geitenkaas

Ingrediënten


  • 1 kilo wortelen
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 grote aardappelen
  • 1 liter kippenbouillon
  • halve theelepel gemalen kruidnagel
  • scheut neutrale olie
  • peper en zout naar smaak
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • optioneel: paar takjes verse peterselie
Wortelsoep met geitenkaas Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • grote pan
  • houten lepel
  • staafmixer of blender

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wortelsoep-met-geitenkaas


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. 

Schil de wortelen en snijd deze grof. Dit hoeft niet heel precies aangezien de soep gepureerd zal worden. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken.

Wortelsoep met geitenkaas
Wortelsoep met geitenkaas

Wortelsoep met geitenkaas afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflooktenen enkele minuten.

Voeg de wortel en aardappel toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Schenk er een liter kippenbouillon bij en breng aan de kook.

Kook de soep ongeveer 20 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de wortel en aardappel. Pureer de soep tot deze glad is, dat kun je met een staafmixer of blender doen.

Breng de wortelsoep op smaak met peper, zout en een halve theelepel gemalen kruidnagel.

Serveer met zachte geitenkaas en eventueel verse peterselie, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-10-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-11-2022


Waardeer dit recept!
6 stemmen

Wortelsoep met geitenkaas: Veel gestelde vragen

Kan ik ook hele kruidnagels gebruiken?

Als je geen gemalen kruidnagel hebt, kun je ook hele kruidnagels gebruiken. Voeg deze dan samen met de wortel en aardappel toe en haal deze voor het pureren uit de soep.

Kan ik de wortelsoep vegetarisch maken?

Je kunt de soep heel makkelijk vegetarisch maken door groentebouillon te gebruiken i.p.v. kippenbouillon. Gebruik dan wel iets meer zout, aangezien groentebouillon iets flauwer van smaak is.

0 reacties op Wortelsoep met geitenkaas

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.