Wortelsoep met geitenkaas
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wortelsoep met geitenkaas

Een simpele wortelsoep met geitenkaas heeft een warme smaak van een vleugje kruidnagel. Een heerlijke basissoep waarmee je kunt variëren met bijv. appel, spekjes of nootjes.

45 minuten
6 personen
Wortelsoep met geitenkaas ingrediënten

Recept wortelsoep met geitenkaas

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-10-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. 

Schil de wortelen en snijd deze grof. Dit hoeft niet heel precies aangezien de soep gepureerd zal worden. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken.

Wortelsoep met geitenkaas
Wortelsoep met geitenkaas

Wortelsoep met geitenkaas afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflooktenen enkele minuten.

Voeg de wortel en aardappel toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Schenk er een liter kippenbouillon bij en breng aan de kook.

Kook de soep ongeveer 20 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de wortel en aardappel. Pureer de soep tot deze glad is, dat kun je met een staafmixer of blender doen.

Breng de wortelsoep op smaak met peper, zout en een halve theelepel gemalen kruidnagel.

Serveer met zachte geitenkaas en eventueel verse peterselie, eet smakelijk!

Tips!

Kan ik ook hele kruidnagels gebruiken?

Als je geen gemalen kruidnagel hebt, kun je ook hele kruidnagels gebruiken. Voeg deze dan samen met de wortel en aardappel toe en haal deze voor het pureren uit de soep.

Kan ik de wortelsoep vegetarisch maken?

Je kunt de soep heel makkelijk vegetarisch maken door groentebouillon te gebruiken i.p.v. kippenbouillon. Gebruik dan wel iets meer zout, aangezien groentebouillon iets flauwer van smaak is.

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
171.92 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
22.24 g
8.77 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.67 g
2.22 g
Eiwitten
5.55 g
Vezels
7.4 g
Natrium
942.32 mg
Mineralen
Ijzer
1.47 mg
Calcium
93.12 mg
Magnesium
29.52 mg
Kalium
29.52 mg
Fosfor
145.13 mg
Koper
0.1 mg
Zink
0.65 mg
Jodium
0.38 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
12.31 mg
Vitamine D
0.05 mg
Vitamine A
1.87 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.33 mg
Vitamine B12
0.03 µg
Foliumzuur
35.74 µg
Vitamine E
0.05 mg
Vitamine K
1.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Wortelsoep met geitenkaas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.