Goedkope recepten voor de kleine portemonnee

Goedkope recepten voor de kleine portemonnee

Goedkoop eten hoeft niet saai of smaakloos te zijn. Het gaat erom wat je met de goedkopere producten doet. Onnodig geld uitgeven vind denk ik niemand leuk, dus waarom niet goed en lekker eten en tegelijkertijd besparen? Hier vind je in 1 groot overzicht alle budgetrecepten, van rijst tot aardappel en soep recepten.

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Surinaamse bruine bonen met rijst uitgekozen. BB met R, ofwel Bruine Bonen met Rijst is een simpel en lekker doordeweeks Surinaams gerecht. Een lekkere combinatie van bruine bonen, kip, spekjes en madame Jeanette. Volledig recept bekijken

Surinaamse bruine bonen met rijst
😍 26Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Surinaamse bruine bonen met rijst

55 minuten
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Pel en snijd het uitje en 3 knoflookteentjes in zo klein mogelijke stukjes. Snijd ook 1 of 2 kleine tomaten in fijne stukjes.

Mocht je gebruik maken van zoutvlees, laat het vlees dan eerst uitkoken. Snijd de kip of het zoutvlees in blokjes. Laat de bruine bonen uitlekken in een zeef of vergiet.

Snijd een ½ rood uitje in dunne ringen, deze zullen ter garnering van het gerecht gebruikt gaan worden.

Bereid alvast voor 4 personen rijst, gebruik hiervoor een rijstkoker of simpelweg een pan met water.

Verhit een scheut zonnebloemolie in de grote kookpan. Fruit de ui en knoflook aan tot glazig. Voeg tomatenblokjes toe samen met 2 maggi blokjes, 2 kruidnagels, 8 pimentkorrels en een ½ eetlepel suiker.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.