Thema: basisrecepten

66 Recepten

Een goede basis is het halve werk, hier vind je handige en lekkere recepten die je bij veel gerechten kunt serveren. Basisrecepten voor sauzen, bouillons, dressings of hoe je het beste een biefstuk kunt bakken.


Dragonmayonaise

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Een heerlijke dragonmayonaise is super lekker bij frietjes, gebakken aardappeltjes of zelfs kipfilet. Ontzettend lekkere en makkelijke zelfgemaakte mayonaise met dragon.


De perfecte biefstuk bakken

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (38)

De perfecte biefstuk bakken is makkelijker dan je misschien denkt. Kies een mooie biefstuk en bak deze precies zoals je wilt met deze stappen!


Gebakken uitjes zelf maken

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (31)

De potjes met gebakken uitjes kennen we allemaal wel, lekker over de bami of nasi. Gebakken uitjes zelf maken is helemaal niet moeilijk én nog lekkerder ook!


Zelf nougatine maken

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Zelf nougatine maken is makkelijker dan je misschien zou denken. Geroosterde hazelnoten met karamel, dat kan gewoon niet mis gaan!


Zelf bloemkoolrijst maken

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Bloemkoolrijst is vrij neutraal van smaak en dus heel handig te combineren met veel verschillende ingrediënten. Deze zelfgemaakte bloemkoolrijst is ook nog eens koolhydraatarm!


Lime curd

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Een lime curd is misschien nog wel lekkerder dan de bekende lemon curd. Te maken met weinig ingrediënten en klaar in minder dan een half uur.


Zelf clotted cream maken

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Zelf clotted cream maken is makkelijker dan je zou denken. Met maar 2 ingrediënten, wat van je tijd en geduld. Een must voor bij je Britse scones!


Zelf dumpling (gyoza) vellen maken

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (90)

Zelf dumpling vellen maken is veel makkelijker dan je zou denken. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, dat zó simpel zó lekker kan zijn!


Wafels

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (48)

Volgens oude traditie worden er tijdens oud en nieuw in Limburg wafels gebakken. Deze zachte wafels zijn zo al heel lekker, maar nog lekkerder met een toef slagroom.


Zelf pompoenpuree maken

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Zelf pompoenpuree maken is ontzettend makkelijk. Met deze puree kun je vele soorten hartige en zoete gerechten, zoals bijvoorbeeld pompoentaart of wat dacht je van wafels?


Hoe bak je een eendenborst?

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (198)

Bak zelf heel gemakkelijk een goed gebakken stuk eendenborst met behulp van deze uitleg en handige stap voor stap foto's. Zo bak jij je eendenborst altijd perfect!


Loempiavellen zelf maken

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (206)

Zelfgemaakte loempiavellen zijn heerlijk en ook erg handig als je geen kant-en-klare vellen in jouw buurt kunt kopen. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig.


Zelf amandelspijs maken

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Zelf amandelspijs maken is makkelijk, snel en ontzettend lekker. Dit basisrecept kan gebruikt worden in allerlei koeken, taart en andere baksels.


Basis hartige taart deeg (quiche)

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Een basis hartige taart deeg, oftewel de bodem is makkelijk zelf te maken en zoveel lekkerder dan kant-en-klaar. Heerlijk met bloem, roomboter en water.


Zelf passata maken

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Zelf passata maken is niet moeilijk, in dit recept voeg ik smaakmakers zoals ui en knoflook toe maar gebruik enkel tomaten voor een echte basis passata.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere de perfecte biefstuk bakken ? De perfecte biefstuk bakken is makkelijker dan je misschien denkt. Kies een mooie biefstuk en bak deze precies zoals je wilt met deze stappen!

Ingrediënten


  • 2 biefstukken
  • peper en zout naar smaak
  • scheutje olijfolie
  • klont roomboter
  • optioneel: takje rozemarijn

Bereiding

(38)
1
Het belangrijkste bij het perfect bakken van biefstuk is het op kamertemperatuur laten komen van het vlees. De pan koelt namelijk veel te snel af als het vlees te koud de pan in gaat, waardoor deze minder mooi zal bakken.
2
Je kunt de biefstuk bakken in een bakpan of grillpan. Gebruik altijd een vleestang en geen vork. Gebruik een combinatie van olijfolie en roomboter, olie kan namelijk op hogere temperatuur verhit worden.
3
Haal de biefstuk minimaal een half uur vooraf uit de koelkast.
4
Dep de biefstuk eerst droog met keukenpapier.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.