Geroosterde rode bieten

(2)

Zoiets simpels, dat zo ontzettend lekker kan zijn! Geroosterde rode bieten uit de oven of van de barbecue zijn een heerlijk bijgerecht of in de salade.

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 43 calorieën p.p.
Geroosterde rode bieten

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Rauwe verse bieten
  • Water
Geroosterde rode bieten Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenplaat
  • schone spons of borstel
  • aluminiumfolie
  • klein mesje

Bereiding


Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 43 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-rode-bieten


Voorbereiding – 10 minuten

Gebruik voor dit recept zoveel mogelijk rode bieten als gewenst. Verwijder de bladeren van de bieten en gebruik een schone spons of borstel om de bieten schoon te schrobben.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Geroosterde rode bieten ingepakt
Geroosterde rode bieten ingepakt

De geroosterde rode bieten afmaken – 1 uur

Plaats de schoongemaakte bieten op een stuk aluminiumfolie, zorg dat de maten ongeveer hetzelfde zijn. Als je kleinere bieten hebt, hebben deze minder tijd nodig dan grote bieten.

Je kunt ze eventueel ook roosteren in de kooltjes van de barbecue.

Sluit de aluminiumfolie goed zodat er geen stoom kan ontsnappen. Maak pakketjes met niet teveel bieten tegelijk, want je moet ervoor zorgen dat de folie nog volledig dicht kan.

Plaats de pakketjes op een rooster en plaats deze in de oven.

Geroosterde rode bieten
Geroosterde rode bieten

De tijd is afhankelijk van de grootte van de bieten, controleer of ze zacht genoeg zijn na ongeveer 45 minuten. Pas op met het openen van de pakketjes, de stoom is erg heet.

Laat de bieten afkoelen, je kunt ze makkelijk pellen door het uiteinde eraf te snijden en ze dan onder stromend water te houden. Je veegt de schil er dan makkelijk af met je vinger.

Deze geroosterde rode bieten zijn heerlijk in een salade, bijvoorbeeld heel simpel met azijn, peper, zout en een fijngesneden ui. Je kunt ze ook inmaken in het zuur om ze langer te bewaren. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Kervelsoep met croutons

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!