Geroosterde rode bieten

(3)

Zoiets simpels, dat zo ontzettend lekker kan zijn! Geroosterde rode bieten uit de oven of van de barbecue zijn een heerlijk bijgerecht of in de salade. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-07-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 43 calorieën p.p.
Geroosterde rode bieten

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Rauwe verse bieten
  • Water
Geroosterde rode bieten Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenplaat
  • schone spons of borstel
  • aluminiumfolie
  • klein mesje

Bereiding


Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 43 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-rode-bieten


Voorbereiding – 10 minuten

Gebruik voor dit recept zoveel mogelijk rode bieten als gewenst. Verwijder de bladeren van de bieten en gebruik een schone spons of borstel om de bieten schoon te schrobben.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Geroosterde rode bieten ingepakt
Geroosterde rode bieten ingepakt

De geroosterde rode bieten afmaken – 1 uur

Plaats de schoongemaakte bieten op een stuk aluminiumfolie, zorg dat de maten ongeveer hetzelfde zijn. Als je kleinere bieten hebt, hebben deze minder tijd nodig dan grote bieten.

Je kunt ze eventueel ook roosteren in de kooltjes van de barbecue.

Sluit de aluminiumfolie goed zodat er geen stoom kan ontsnappen. Maak pakketjes met niet teveel bieten tegelijk, want je moet ervoor zorgen dat de folie nog volledig dicht kan.

Plaats de pakketjes op een rooster en plaats deze in de oven.

Geroosterde rode bieten
Geroosterde rode bieten

De tijd is afhankelijk van de grootte van de bieten, controleer of ze zacht genoeg zijn na ongeveer 45 minuten. Pas op met het openen van de pakketjes, de stoom is erg heet.

Laat de bieten afkoelen, je kunt ze makkelijk pellen door het uiteinde eraf te snijden en ze dan onder stromend water te houden. Je veegt de schil er dan makkelijk af met je vinger.

Deze geroosterde rode bieten zijn heerlijk in een salade, bijvoorbeeld heel simpel met azijn, peper, zout en een fijngesneden ui. Je kunt ze ook inmaken in het zuur om ze langer te bewaren. Smakelijk!


Waardeer dit recept!
3 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.