Wafels
😍 50Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 1Matig

Wafels vegetarisch

Volgens oude traditie worden er tijdens oud en nieuw in Limburg wafels gebakken. Deze zachte wafels zijn zo al heel lekker, maar nog lekkerder met een toef slagroom.

25 minuten
6 personen

Let op: Je kunt zelf kiezen of je meer of minder melk aan het beslag toevoegt. Meer melk staat gelijk aan zachtere wafels. Het beslag moet iets vloeibaar zijn voor zachte (maar stevige) wafels.

Mocht je de wafels wat harder willen, dan kun je het beslag steviger maken door er minder melk aan toe te voegen.

Wafels ingrediënten

Recept wafels

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-12-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Smelt de boter in een kleine sauspan. Meng bloem, suiker en vanille extract of vanille suiker in de kom van je elektrische mixer. 

Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan het mengsel en blijf mixen tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg de gesmolten boter toe samen met de melk en meng tot een glad beslag.

Zelfgemaakte wafels
Zelfgemaakte wafels

De wafels bakken – 15 minuten

Verwarm het wafelijzer en vet deze in met boter, vet beide kanten van het wafelijzer in anders gaat het beslag aan het ijzer plakken. 

Je kunt het beslag in het wafelijzer gieten met bijvoorbeeld een soeplepel of 2 lepels. De makkelijkste manier is om gebruik te maken van een spuitzak zonder opzetstuk, hiermee kun je heel doelgericht het beslag verdelen. 

Probeer niet teveel beslag in het ijzer te gieten, dit kan er na het sluiten makkelijk uitlopen. 

Haal de wafels uit het ijzer zodra deze mooi goudbruin gebakken zijn. Plaats de wafel op een koelrek en herhaal deze stap totdat het wafelbeslag op is. Geniet ervan!

Tip: liever het recept voor Limburgse harde wafels?

Wat vind je van dit recept?

52 waarderingen
😍
50
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
840.73 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
103.34 g
47.98 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
40.34 g
24.28 g
Eiwitten
15.28 g
Vezels
1.83 g
Natrium
814.84 mg
Mineralen
Ijzer
1.39 mg
Calcium
81.36 mg
Magnesium
25.7 mg
Kalium
25.7 mg
Fosfor
180.06 mg
Koper
0.21 mg
Zink
1.23 mg
Jodium
14 µg
Selenium
12.28 µg
Vitamines
Vitamine C
0.67 mg
Vitamine D
1.25 mg
Vitamine A
0.51 mg
Vitamine B1
0.11 mg
Vitamine B2
0.22 mg
Vitamine B6
0.2 mg
Vitamine B12
1.05 µg
Foliumzuur
37.83 µg
Vitamine E
0.44 mg
Vitamine K
0.1 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
3 reacties op "Wafels"
Nancy zegt op 27-05-2021
Als ik me niet vergis kom jij oorspronkelijk uit Limburg (net als ik). Heb je toevallig ook een recept voor die kleine harde wafels? Mijn moeder maakte die vroeger altijd, maar helaas kan ik haar niet meer om een recept vragen. Ik hoop dat jij me kunt helpen aan een goed recept.
Ohmydish zegt op 28-05-2021
Hoi Nancy, ja dat klopt ik kom inderdaad uit Limburg. Ik zal het recept van mijn oma voor die lekkere kleine harde wafels eens gaan maken! Lekker, krijg er nu al zin in! Ik ga je laten weten als ik ze gemaakt heb, fijne dag! Liefs Véronique
Marco zegt op 03-05-2024
Het recept voor Limburgse harde wafels kun je hier vinden: https://ohmydish.nl/recept/limburgse-harde-wafels

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.