Volgens oude traditie worden er tijdens oud&nieuw in Limburg wafels gebakken. Deze zachte wafels zijn zo al heel lekker, maar nog lekkerder met een toef slagroom.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wafels
Let op: Je kunt zelf kiezen of je meer of minder melk aan het beslag toevoegt. Meer melk staat gelijk aan zachtere wafels. Het beslag moet iets vloeibaar zijn voor zachte (maar stevige) wafels. Mocht je de wafels wat harder willen, dan kun je het beslag steviger maken door er minder melk aan toe te voegen.
Smelt de boter in een kleine sauspan. Meng bloem, suiker en vanille extract of vanille suiker in de kom van je elektrische mixer. Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan het mengsel en blijf mixen tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg de gesmolten boter toe samen met de melk en meng tot een glad beslag.
Verwarm het wafelijzer en vet deze in met boter, vet beide kanten van het wafelijzer in anders gaat het beslag aan het ijzer plakken.
Je kunt het beslag in het wafelijzer gieten met bijvoorbeeld een soeplepel of 2 lepels. De makkelijkste manier is om gebruik te maken van een spuitzak zonder opzetstuk, hiermee kun je heel doelgericht het beslag verdelen. Probeer niet teveel beslag in het ijzer te gieten, dit kan er na het sluiten makkelijk uitlopen.
Haal de wafels uit het ijzer zodra deze mooi goudbruin gebakken zijn. Plaats de wafel op een koelrek en herhaal deze stap totdat het wafelbeslag op is. Geniet ervan!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.