Wafels

(29)

Volgens oude traditie worden er tijdens oud&nieuw in Limburg wafels gebakken. Deze zachte wafels zijn zo al heel lekker, maar nog lekkerder met een toef slagroom.

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks
Wafels

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram zelfrijzend meel
  • 250 gram boter + extra om in te vetten
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • Theelepeltje vanille extract of vanille suiker
  • Ongeveer 200 ml volle melk
Wafels ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Keukenmachine met garde
  • Klein sauspannetje
  • Wafelijzer
  • Kleine kom + vork
  • Afkoelrek (optioneel)
  • Spuitzak (optioneel)

Bereiden


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wafels


Let op: Je kunt zelf kiezen of je meer of minder melk aan het beslag toevoegt. Meer melk staat gelijk aan zachtere wafels. Het beslag moet iets vloeibaar zijn voor zachte (maar stevige) wafels.

Mocht je de wafels wat harder willen, dan kun je het beslag steviger maken door er minder melk aan toe te voegen.

Voorbereiding -- 10 minuten

Smelt de boter in een kleine sauspan. Meng bloem, suiker en vanille extract of vanille suiker in de kom van je elektrische mixer. 

Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan het mengsel en blijf mixen tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg de gesmolten boter toe samen met de melk en meng tot een glad beslag.

Zelfgemaakte wafels
Zelfgemaakte wafels

De wafels bakken -- 15 minuten

Verwarm het wafelijzer en vet deze in met boter, vet beide kanten van het wafelijzer in anders gaat het beslag aan het ijzer plakken. 

Je kunt het beslag in het wafelijzer gieten met bijvoorbeeld een soeplepel of 2 lepels. De makkelijkste manier is om gebruik te maken van een spuitzak zonder opzetstuk, hiermee kun je heel doelgericht het beslag verdelen. 

Probeer niet teveel beslag in het ijzer te gieten, dit kan er na het sluiten makkelijk uitlopen. 

Haal de wafels uit het ijzer zodra deze mooi goudbruin gebakken zijn. Plaats de wafel op een koelrek en herhaal deze stap totdat het wafelbeslag op is. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
29 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Blini's met eend

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!