Bloemkoolrijst is vrij neutraal van smaak en dus heel handig te combineren met veel verschillende ingrediënten. Deze zelfgemaakte bloemkoolrijst is ook nog eens koolhydraatarm!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-08-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-10-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-bloemkoolrijst-maken
Snijd de groene en stevige bladeren van de bloemkool af met behulp van een koksmes. Snijd de bloemkool in roosjes (kleinere stukken).
Je kunt hiervoor een koksmes gebruiken of gebruik je vingers om de bloemkoolroosjes uit elkaar te duwen of trekken. Snijd de steeltjes zo kort mogelijk af.
Pak een keukenmachine (food processor) en gebruik hiervoor het mes. Je kunt de bloemkool ook fijner malen in een blender, dit zal iets lastiger gaan. Je kunt dan eventueel een scheutje olijfolie toevoegen.
Versnipper alle bloemkoolroosjes totdat deze een fijne structuur hebben gekregen.
Aangezien bloemkoolrijst vrij neutraal van smaak is kun je deze makkelijk combineren met verschillende soorten kruiden en ingrediënten. Smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-08-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-10-2023
Hoe bereid ik bloemkoolrijst?
Voeg een flinke scheut olijfolie toe aan een bakpan. Schep de bloemkoolrijst in de pan en voeg een scheutje olijfolie over de bovenkant heen.
Bak de bloemkoolrijst in ongeveer 5 minuten op middel-hoog vuur gaar, roer af en toe goed door. De bloemkoolrijst is gaar zodra je lichtbruine plekjes begint te zien.
Is bloemkoolrijst koolhydraatarm?
Ja, bloemkoolrijst is koolhydraatarm aangezien er weinig tot geen zetmeel en suikers in zitten.
Kan ik bloemkoolrijst maken zonder keukenmachine of blender?
Dit is mogelijk maar zal veel meer tijd in beslag nemen. Gebruik een gewone keukenrasp of mandoline om de bloemkoolroosjes fijn te raspen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.