Bloemkoolrijst is vrij neutraal van smaak en dus heel handig te combineren met veel verschillende ingrediënten. Deze zelfgemaakte bloemkoolrijst is ook nog eens koolhydraatarm!
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 05-08-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de groene en stevige bladeren van de bloemkool af met behulp van een koksmes. Snijd de bloemkool in roosjes (kleinere stukken).
Je kunt hiervoor een koksmes gebruiken of gebruik je vingers om de bloemkoolroosjes uit elkaar te duwen of trekken. Snijd de steeltjes zo kort mogelijk af.
Pak een keukenmachine (food processor) en gebruik hiervoor het mes. Je kunt de bloemkool ook fijner malen in een blender, dit zal iets lastiger gaan. Je kunt dan eventueel een scheutje olijfolie toevoegen.
Versnipper alle bloemkoolroosjes totdat deze een fijne structuur hebben gekregen.
Aangezien bloemkoolrijst vrij neutraal van smaak is kun je deze makkelijk combineren met verschillende soorten kruiden en ingrediënten. Smakelijk!
Hoe bereid ik bloemkoolrijst?
Voeg een flinke scheut olijfolie toe aan een bakpan. Schep de bloemkoolrijst in de pan en voeg een scheutje olijfolie over de bovenkant heen.
Bak de bloemkoolrijst in ongeveer 5 minuten op middel-hoog vuur gaar, roer af en toe goed door. De bloemkoolrijst is gaar zodra je lichtbruine plekjes begint te zien.
Is bloemkoolrijst koolhydraatarm?
Ja, bloemkoolrijst is koolhydraatarm aangezien er weinig tot geen zetmeel en suikers in zitten.
Kan ik bloemkoolrijst maken zonder keukenmachine of blender?
Dit is mogelijk maar zal veel meer tijd in beslag nemen. Gebruik een gewone keukenrasp of mandoline om de bloemkoolroosjes fijn te raspen.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
0.25 | grote | bloemkool | 48.00 | 6.00 g | 5.00 g | - | - | 4.00 g | 4.40 g | 20.00 mg | 1.00 mg | 30.00 mg | 20.00 mg | 500.00 mg | 60.00 mg | 0.06 mg | 0.80 mg | - | - | 160.00 mg | - | - | 0.10 mg | 0.12 mg | 0.40 mg | - | 90.00 µg | - | - | - | |
water | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
48.00 | 6.00 g | 5.00 g | - | - | 4.00 g | 4.40 g | 20.00 mg | 1.00 mg | 30.00 mg | 20.00 mg | 500.00 mg | 60.00 mg | 0.06 mg | 0.80 mg | - | - | 160.00 mg | - | - | 0.10 mg | 0.12 mg | 0.40 mg | - | 90.00 µg | - | - | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!