Dragonmayonaise

(26)

Een heerlijke dragonmayonaise is super lekker bij frietjes, gebakken aardappeltjes of zelfs kipfilet. Ontzettend lekkere en makkelijke zelfgemaakte mayonaise met dragon.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-10-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen
Dragonmayonaise

Ingrediënten


  • 3 eidooiers
  • 1 theelepel mosterd
  • 25 ml witte wijnazijn
  • 425 ml zonnebloemolie
  • handvol verse dragon
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • theedoek
  • middelgrote kom
  • garde
  • maatbeker
  • snijplank & koksmes

Dragonmayonaise Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/dragonmayonaise


Voorbereiding – 10 minuten

Plaats een theedoek op het werkblad en leg er een kom op. Door er een keukendoek onder te leggen blijft de kom op zijn plek staan, dat is wel zo handig tijdens het mixen. 

Voeg eidooiers, mosterd, witte wijnazijn en naar smaak peper en zout toe aan de kom en meng met de garde een minuut goed door. Druppel langzaam de olie in de kom terwijl je blijft mengen. 

Draai de garde in de vorm van het getal 8 om het mooiste resultaat te bereiken, op deze manier bereik je alle plekken in de kom.

Dragonmayonaise
Dragonmayonaise

De dragonmayonaise – 10 minuten

Blijf `tikken` met de garde tot alle olie is opgenomen en het mengsel de dikte van mayonaise heeft gekregen. Is de mayonaise niet dik genoeg? Voeg dan naar eigen inschatting wat meer olie toe. 

Blijf ten alle tijden goed roeren met de garde tot de olie goed opgenomen is. 

Snijd de verse dragon fijn en roer deze door de zelfgemaakte mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. 

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-10-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-01-2024


Waardeer dit recept!
26 stemmen

Dragonmayonaise: Veel gestelde vragen

Waar is dragonmayonaise lekker bij?

Dragon mayonaise is het allerlekkerste bij frietjes of gebakken aardappelen. Wat dacht je van deze patatas bravas, vervang de aioli eens met dragonmayonaise. Dragonmayonaise is ook een goede combinatie met kipfilet.

Kan ik gedroogde dragon gebruiken?

Je kunt eventueel gedroogde dragon gebruiken als je geen verse dragon kunt vinden. De smaak zal dan iets minder zijn.

Waar smaakt dragon naar?

Dragon is een peperachtig kruid met een anijsachtige en tikkeltje bittere smaak. Vooral bekend van de klassieke bearnaise saus.

0 reacties op Dragonmayonaise

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.