Met behulp van deze lekkere zoetzure woksaus zet jij in een handomdraai een geweldig smakend wokgerecht op tafel! Klaar in minder dan 10 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 29-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 18-09-2024
Verwijder de schil van de gember, het is heel makkelijk om dit met behulp van een kleine lepel te doen.
Rasp de schil van de gember af door er met de randen van een lepel overheen te gaan, druk je duim op de bolle kant van de lepel.
Rasp de gember fijn en voeg dit toe aan het pannetje. Snijd het teentje knoflook zo fijn mogelijk en voeg toe aan het pannetje.
Meng 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels azijn, 3 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel lichte basterdsuiker samen in het pannetje.
Gebruik een garde om alles tot een dikke saus te mengen. Los 1 eetlepel maïzena op in een klein kommetje in een beetje water.
Voeg de maïzena niet direct toe aan de rode saus, dit om klontjes te voorkomen.
Zet het kleine pannetje op middel-laag vuur. Roer rustig door en voeg geleidelijk het maïzena papje toe om de saus in te dikken.
Blijf roeren totdat de saus de gewenste dikte heeft gekregen. Zet het vuur dan uit en gebruik de saus om de meest heerlijke wokgerechten op tafel te zetten. Geniet van deze heerlijke woksaus!
Kan ik de zoetzure saus vooraf maken?
Je kunt de saus tot wel 3 dagen vooraf maken, bewaar deze dan in de koelkast en voeg deze daarna toe aan je wokgerecht.
Kan ik ananas toevoegen aan de zoetzure saus?
Je kunt eventueel stukjes ananas uit blik toevoegen aan de zoetzure saus voor een vollere saus.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.