Thema: basisrecepten

65 Recepten

Een goede basis is het halve werk, hier vind je handige en lekkere recepten die je bij veel gerechten kunt serveren. Basisrecepten voor sauzen, bouillons, dressings of hoe je het beste een biefstuk kunt bakken.


Focaccia met ansjovis

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze Italiaanse focaccia met ansjovis is een heerlijk luchtig brood met een knapperige buitenkant. Vol van smaak, makkelijk om te maken en heerlijk bij soep of een salade.


Refried beans

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Mexicaanse refried beans zijn makkelijk om te maken met weinig ingrediënten. Deze Mexicaanse bonenpuree is de basis voor de lekkerste nacho's, tortilla's en meer.


Zelf ricotta maken

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Zelf ricotta maken doe je met maar 3 ingrediënten en is ontzettend makkelijk. Dat zoiets eenvoudigs zo lekker kan zijn, heerlijke verse ricotta is heel veelzijdig voor pasta, risotto, taarten en meer.


Butterscotch

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een butterscotch saus maak je gemakkelijk zelf met enkele ingrediënten. Een heerlijke karamel-achtige saus die je cake of andere desserts nog lekkerder zullen maken.


Appelcompote maken

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Ouderwetse appelcompote is het allerlekkerste omdat er stukjes appel in zitten. Zelf appelcompote maken is heel makkelijk met weinig ingrediënten.


Amandelpasta maken

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Met maar 2 ingrediënten kun je zelf amandelpasta maken, een heerlijke spread die ook nog eens gezond is. Je kunt amandelpasta gebruiken op brood, pannenkoeken of in verschillende soorten gebak.


Zelf pastasaus maken (basisrecept)

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Zelf pastasaus maken van verse tomaten is makkelijk en zit bomvol smaak. Dit basisrecept kun je naar smaak aanpassen met meer of minder kruiden.


Rode bieten koken doe je zo

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Rauwe rode bieten koken is niet moeilijk. Gekookte rode bieten zijn op veel verschillende manieren te gebruiken, in een salade, lasagne, quiche en meer.


Sperziebonen koken doe je zo

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Sperziebonen zijn een favoriet bij velen, om ze zo lekker mogelijk te bereiden behouden ze bij voorkeur een beetje een 'bite'. Bekijk hier tips hoe je sperziebonen het beste kunt koken.


Zelf yoghurt maken

Kooktijd 8 uur 5 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Zelf yoghurt maken kun je op verschillende manieren doen, o.a. met een yoghurtmaker, instant pot of in een pan. Je hebt hiervoor maar 2 ingrediënten nodig.


Rode uienchutney

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Zelf rode uienchutney maken is niet moeilijk en kan al met een aantal ingrediënten. Extra lekker met tijm, maar deze kun je eventueel ook weglaten.


Zelf paneer maken

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Paneer is een Indiase kaas die vooral bekend is van de prachtig groene palak paneer. Zelf paneer maken is niet moeilijk, je moet alleen wel even geduld hebben.


Oosterse wokgroenten

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Voorgesneden zakken met groenten kennen we allemaal wel, maar wat zit er eigenlijk in Oosterse wokgroenten? Maak ze eens zelf, voor een echt verse groentenmix.


Zelf knoflookboter maken

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Zelf knoflookboter maken is heel makkelijk en extra lekker met een vleugje rozemarijn maar deze kun je eventueel weglaten. Luchtige knoflookboter die perfect is bij de barbecue.


Zachte broodjes bakken

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Zachte broodjes bakken is niet alleen leuk om te doen, deze zachte witte puntjes zijn een heerlijk broodje die het lekkerste zijn met een laagje boter en hagelslag, toch?


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere de perfecte biefstuk bakken ? De perfecte biefstuk bakken is makkelijker dan je misschien denkt. Kies een mooie biefstuk en bak deze precies zoals je wilt met deze stappen!

Ingrediënten


  • 2 biefstukken
  • peper en zout naar smaak
  • scheutje olijfolie
  • klont roomboter
  • optioneel: takje rozemarijn

Bereiding

(37)
1
Het belangrijkste bij het perfect bakken van biefstuk is het op kamertemperatuur laten komen van het vlees. De pan koelt namelijk veel te snel af als het vlees te koud de pan in gaat, waardoor deze minder mooi zal bakken.
2
Je kunt de biefstuk bakken in een bakpan of grillpan. Gebruik altijd een vleestang en geen vork. Gebruik een combinatie van olijfolie en roomboter, olie kan namelijk op hogere temperatuur verhit worden.
3
Haal de biefstuk minimaal een half uur vooraf uit de koelkast.
4
Dep de biefstuk eerst droog met keukenpapier.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.