Pesto gemaakt van rucola heeft een heerlijke nootachtige smaak, heerlijk met knoflook en pijnboompitjes. Deze rucola pesto is makkelijk om te maken met maar 6 ingrediënten.
Een rucola pesto is een heerlijk alternatief op de standaard groene pesto gemaakt van basilicum. Rucola is een nootachtige slasoort die deze pesto een fantastische smaak geeft.
Makkelijk om te maken en geeft elk pasta gerecht een volle smaak. Je kunt de rucola pesto een nog vollere notensmaak geven door de pijnboompitten te vervangen door walnoten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-07-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 27-07-2024
Rooster de pijnboompitten in een droge bakpan tot ze goudbruin zijn.
Was de rucola en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Plaats de rucola samen met geraspte Parmezaanse kaas en een flinke scheut olijfolie in een kleine blender.
Pel de knoflookteen en voeg deze ook toe, pureer het geheel tot een gladde pesto.
Breng de rucola pesto op smaak met zout, serveer bijvoorbeeld bij pasta of zalm. Eet smakelijk!
Kan ik de pijnboompitten vervangen?
Je kunt de pijnboompitten eventueel vervangen door walnoten.
Hoe lang kan ik rucola pesto bewaren?
Je kunt de rucola pesto tot wel een week in de koelkast bewaren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.