Zelf pindakaas maken is ontzettend makkelijk, een heerlijke smeuïge pindakaas met maar 3 ingrediënten. Zelfgemaakte pindakaas zonder toevoegingen, wat wil je nog meer!
Je kunt eventueel een blender gebruiken bij het maken van pindakaas, maar de meeste blenders zijn hiervoor niet krachtig genoeg. Blenders doen het doorgaans namelijk beter met vloeibare ingrediënten, gebruik daarom liever een foodprocessor.
Je kunt pindakaas natuurlijk gewoon op je boterham smeren, maar je kunt er ook de lekkerste pindakoekjes of satésaus mee maken. Pindakaas is namelijk een heerlijke smaakmaker en combineert bijvoorbeeld ook goed met banaan, chocolade en sambal.
Je gebruikt pindakaas ook als ingrediënt in de lekkerste zelfgemaakte snickers, in het bekende duvelkesvlees en maak er eens een makkelijke pindasoep van. Wist je trouwens dat pinda's officieel tot de peulvruchten horen?
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-04-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Plaats 200 gram pinda's samen met een snuf zout in een foodprocessor en vermaal deze enkele minuten tot de pinda's smeuïg worden.
Je zult merken dat de pinda's olie zullen afgeven, hierdoor zullen de pinda's steeds smeuïger worden. Tip: Vermaal ze dus zeker lang genoeg.
Voeg 1,5e eetlepel zonnebloemolie of een andere neutrale olie toe zodat de pindakaas niet te droog zal zijn. Een droge pindakaas plakt namelijk ontzettend tegen je gehemelte, dus dat willen we natuurlijk niet.
Voeg de resterende 50 gram pinda's toe en vermaal dit nog zeer kort zodat er kleine stukjes pinda in de pindakaas zullen zitten. Geniet ervan!
Hoe lang kun je zelfgemaakte pindakaas bewaren?
Je kunt zelfgemaakte pindakaas enkele weken buiten de koelkast bewaren.
Kan ik smaakmakers aan pindakaas toevoegen?
Je kunt smaakmakers aan de pindakaas toevoegen, zoals bijvoorbeeld sambal of rode peper. Of maak deze zoet door er een vleugje karamel, chocolade stukjes of gemalen koffie aan toe te voegen.
Moet ik de pinda's eerst roosteren?
De meeste pinda's zijn al geroosterd, mocht dit niet het geval zijn kun je dit eventueel zelf doen maar dit is niet per se noodzakelijk. Dit doe je door ze in de oven of in een bakpan kort te roosteren zonder toevoeging van olie of boter.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.