Thema: barbecue recepten

90 Recepten

Is het tijd om de barbecue weer aan te maken? Hier vind je een overzicht met verschillende heerlijke barbecuerecepten met vlees, groente, vis en vegetarisch.


Kipkluifjes van de barbecue

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen

Deze kipkluifjes van de barbecue zijn heerlijk mals met een kruidig korstje. Licht pittig met een warme ondertoon door de zwarte peper, om je vingers bij af te likken zo lekker!


Groene asperges van de BBQ

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen

Groene asperges van de BBQ zijn een heerlijk en simpel bijgerecht. Gegrilde groene asperges hebben zoveel smaak dat ze niet veel nodig hebben om met weinig moeite ontzettend lekker te worden.


Oostenrijkse witte koolsalade

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een Oostenrijkse witte koolsalade is een makkelijke en frisse koolsalade met weinig ingrediënten. Deze simpele salade zit bomvol smaak en ken je wellicht van de salade buffetten van je vakantie.


Rode koolsalade met appel

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Frisse rode koolsalade met appel is heerlijk als bijgerecht voor een barbecue of picknick. Met de lekkerste romige dressing is dit gerecht bij velen favoriet!


Zelf chimichurri maken

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Zelf chimichurri maken is leuk en makkelijk om te doen. Chimichurri saus is een perfecte smaakmaker tijdens een barbecue, over je tortilla's en nog veel meer. Een smaakvolle, hartige en lichtpittige saus.


Rundvleessalade

Kooktijd 3 uur 30 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een ouderwetse rundvleessalade is een heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ, door het stoofvlees heb je er wel even geduld voor nodig maar dat is het helemaal waard.


Adana kebab

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Turkse adana kebab zijn heerlijke spiesen gemaakt van gehakt en kruiden, deze lamsspiesen worden in elke streek net iets anders gemaakt. Extra lekker met een salade, knoflooksaus en platbrood.


Zelf knoflookboter maken

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Zelf knoflookboter maken is heel makkelijk en extra lekker met een vleugje rozemarijn maar deze kun je eventueel weglaten. Luchtige knoflookboter die perfect is bij de barbecue.


Spareribs uit de oven

Kooktijd 3 uur 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Met deze tips blijven je spareribs uit de oven super sappig. De sparerib marinade is heerlijk kruidig en makkelijk om te maken.


Gegrilde tomaten

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Gegrilde tomaten zijn een bijgerecht zoals je die nog nooit hebt gegeten. Ook lekker als voorgerecht, eventueel met een beetje brood of salade.


Tempeh spiesjes van de barbecue

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

De tempeh marinade voor deze tempeh spiesjes van de barbecue is makkelijk om te maken en is extra lekker met sesam en een vleugje komijn. Ideaal voor een vegetarische BBQ.


Citroenkip spiesen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

De kip in deze citroenkip spiesen is extra mals door de citroenpartjes, deze geven tijdens het grillen extra veel smaak af aan de kip. Een top combinatie met tijm voor een feestje op je bord bij de volgende BBQ.


Garnalenspies van de barbecue

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

De lekkerste garnalenspies van de barbecue is gemaakt met een heerlijke marinade van specerijen, citroen en knoflook. Makkelijk om te maken en bomvol smaak.


Gevulde portobello met knapperig broodkruim

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Een gevulde portobello met knapperig broodkruim is extra lekker met o.a. walnoten. Extra lekker voor een vega(n) barbecue! Makkelijk en klaar binnen een half uur.


Kruidenboter maken

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Zelf kruidenboter maken is heel makkelijk en is binnen een handomdraai klaar. Er is niets lekkerder dan stokbrood met kruidenboter tijdens de barbecue.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere rundvleessalade ? Een ouderwetse rundvleessalade is een heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ, door het stoofvlees heb je er wel even geduld voor nodig maar dat is het helemaal waard.

Categorie Salades Kooktijd 3 uur 30 minuten Aantal personen 10 personen

Rundvleessalade

Ingrediënten


  • 1,5e kg kruimige aardappelen
  • 1 kg runder stoofvlees
  • 300 gram erwtjes
  • 4 wortelen
  • 1 potje zilveruien (300 gram)
  • 1 potje zoetzure augurken (300 gram)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 eetlepels azijn
  • 1 pot mayonaise (470 gram)
  • zwarte peper en zout naar smaak

Bereiding

(14)
1
Vul een grote pan met water en leg hier het stoofvlees in, je hoeft dit niet per se eerst in stukken te snijden.
2
Laat het stoofvlees zachtjes sudderen tot het mals is en makkelijk uit elkaar te trekken is. Dit zal afhankelijk van de grootte van het vlees ongeveer 3 uur duren.Zelf rundvleessalade maken
3
Terwijl het vlees staat te sudderen kun je de rest van de ingrediënten voorbereiden.
4
Pel de wortel en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de augurken en zilveruien ook fijn en zet opzij. Zodra het vlees bijna gaar is kun je de aardappelen alvast schillen en in grove stukken snijden.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.