Spareribs van de BBQ
😍 2Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 1Matig

Spareribs van de BBQ

Deze spareribs van de BBQ vallen zo van het bot af door het garen op lage temperatuur. Met een kruidige "dry rub" voor extra smaak, maar wel even geduld tot ze heerlijk mals zijn!

5 uur 10 minuten
2 personen

Mocht je geen barbecue met deksel hebben, kun je de spareribs ook eerst langzaam garen in de oven tot ze mals zijn. Je kunt hier lezen hoe je dat het beste kunt doen. 

Je kunt eventueel ook gerookt paprikapoeder gebruiken en hier een beetje cayennepeper of chilipoeder aan toevoegen i.p.v. gebruik te maken van pittig gerookt paprikapoeder.

Spareribs van de BBQ ingrediënten
Recept spareribs van de bbq

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-05-2024, dit recept is voor 2 personen en duurt 5 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 uur
Totale tijd
5 uur 10 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + marineertijd

Meng 1 eetlepel pittig gerookt paprikapoeder samen met knoflookpoeder, uienpoeder, zwarte peper en zout.

Verwijder het vliesje van de spareribs, deze kun je vinden aan de holle kant van elke spare rib. Maak eventueel een begin met een scherp mesje en trek het vlies er met je handen vanaf.

Spareribs voorbereiden
Spareribs voorbereiden

Verdeel de kruidenmix, ofwel "dry rub", over de spareribs en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn.

Laat de spareribs minimaal 4 uur marineren, het lekkerste is als deze een hele nacht hebben kunnen marineren.

Verhit de barbecue met deksel tot een temperatuur van ongeveer 110 graden Celsius.

Spareribs van de BBQ bereiding
Spareribs van de BBQ bereiding

Spareribs op de barbecue bereiden – 5 uur

Zet een bak met een laag water op de kooltjes onder de spareribs en plaats de spareribs op het rooster.

Sluit de deksel en gaar de spareribs langzaam voor ongeveer 3 tot 4 uur. De exacte gaartijd is o.a. afhankelijk van de grootte en de dikte van de spareribs. Draai ze regelmatig om.

Verplaats de spareribs naar een grote schaal zodra deze mals geworden zijn, ze zijn mals als het vlees van de botten afvalt. 

Verhoog de temperatuur van de barbecue en wacht tot er geen vlammen meer zijn. Wanneer je spareribs in de vlammen legt, zullen ze namelijk verbranden.

Spareribs van de BBQ
Spareribs van de BBQ

Smeer de spareribs in met barbecuesaus en bak ze kort aan beide kanten tot ze mooi bruin zijn geworden. Besmeer ze regelmatig opnieuw met barbecuesaus.

Serveer de malse spareribs met eventueel meer barbecuesaus en bijvoorbeeld aardappelsalade en een frisse groene salade. Eet smakelijk!

Tips!

Is 1 kilo spareribs veel?

1 kilo spareribs klinkt als veel, maar van een kilo spareribs is vaak de helft bot. Houd hier daarom rekening mee tijdens het kopen van spareribs voor de barbecue. Een kilo spareribs is doorgaans maar genoeg voor ongeveer 2 personen.

Wat voor vlees zijn spareribs?

Spareribs zijn de ribben van een varken, het is het vlees dat onder de borst, schouders en maag zit.

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
2380.7 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
12.05 g
3.25 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
186.12 g
66.18 g
Eiwitten
159.42 g
Vezels
2.42 g
Natrium
3535.25 mg
Mineralen
Ijzer
12.1 mg
Calcium
246.08 mg
Magnesium
173.9 mg
Kalium
173.9 mg
Fosfor
1278.18 mg
Koper
9.79 mg
Zink
0.84 mg
Jodium
186.25 µg
Selenium
36.59 µg
Vitamines
Vitamine C
4.2 mg
Vitamine D
1.5 mg
Vitamine A
33.21 mg
Vitamine B1
4.54 mg
Vitamine B2
1.61 mg
Vitamine B6
2.32 mg
Vitamine B12
9 µg
Foliumzuur
43.92 µg
Vitamine E
4.92 mg
Vitamine K
0.83 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Spareribs van de BBQ"
Paul Brink zegt op 25-05-2024
Of 5 a 6 uurtjes in de slowcooker, ook heerlijk.
Véronique zegt op 26-05-2024
Hallo Paul, dat kan inderdaad ook en dat heb ik wel eens gedaan maar heeft niet mijn persoonlijke voorkeur. Ik vind zelf dat de spareribs langzaam gegaard in de oven of barbecue een beter resultaat geeft. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.