Deze spareribs van de BBQ vallen zo van het bot af door het garen op lage temperatuur. Met een kruidige "dry rub" voor extra smaak, maar wel even geduld tot ze heerlijk mals zijn!
Mocht je geen barbecue met deksel hebben, kun je de spareribs ook eerst langzaam garen in de oven tot ze mals zijn. Je kunt hier lezen hoe je dat het beste kunt doen.
Je kunt eventueel ook gerookt paprikapoeder gebruiken en hier een beetje cayennepeper of chilipoeder aan toevoegen i.p.v. gebruik te maken van pittig gerookt paprikapoeder.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-05-2024, dit recept is voor 2 personen en duurt 5 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 30-07-2024
Meng 1 eetlepel pittig gerookt paprikapoeder samen met knoflookpoeder, uienpoeder, zwarte peper en zout.
Verwijder het vliesje van de spareribs, deze kun je vinden aan de holle kant van elke spare rib. Maak eventueel een begin met een scherp mesje en trek het vlies er met je handen vanaf.
Verdeel de kruidenmix, ofwel "dry rub", over de spareribs en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn.
Laat de spareribs minimaal 4 uur marineren, het lekkerste is als deze een hele nacht hebben kunnen marineren.
Verhit de barbecue met deksel tot een temperatuur van ongeveer 110 graden Celsius.
Zet een bak met een laag water op de kooltjes onder de spareribs en plaats de spareribs op het rooster.
Sluit de deksel en gaar de spareribs langzaam voor ongeveer 3 tot 4 uur. De exacte gaartijd is o.a. afhankelijk van de grootte en de dikte van de spareribs. Draai ze regelmatig om.
Verplaats de spareribs naar een grote schaal zodra deze mals geworden zijn, ze zijn mals als het vlees van de botten afvalt.
Verhoog de temperatuur van de barbecue en wacht tot er geen vlammen meer zijn. Wanneer je spareribs in de vlammen legt, zullen ze namelijk verbranden.
Smeer de spareribs in met barbecuesaus en bak ze kort aan beide kanten tot ze mooi bruin zijn geworden. Besmeer ze regelmatig opnieuw met barbecuesaus.
Serveer de malse spareribs met eventueel meer barbecuesaus en bijvoorbeeld aardappelsalade en een frisse groene salade. Eet smakelijk!
Is 1 kilo spareribs veel?
1 kilo spareribs klinkt als veel, maar van een kilo spareribs is vaak de helft bot. Houd hier daarom rekening mee tijdens het kopen van spareribs voor de barbecue. Een kilo spareribs is doorgaans maar genoeg voor ongeveer 2 personen.
Wat voor vlees zijn spareribs?
Spareribs zijn de ribben van een varken, het is het vlees dat onder de borst, schouders en maag zit.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.