Groene asperges van de BBQ zijn een heerlijk en simpel bijgerecht. Gegrilde groene asperges hebben zoveel smaak dat ze niet veel nodig hebben om met weinig moeite ontzettend lekker te worden.
Tijdens het barbecueën worden er voornamelijk salades als bijgerecht geserveerd. Er zijn veel soorten groenten die geschikt zijn om te grillen op de barbecue, zoals groene asperges. Een gegrilde citroen is altijd een goed idee, de citroen zal hierdoor een tikje zoeter worden en daardoor nog lekkerder zijn.
Groene asperges van de BBQ zijn binnen enkele minuten klaar, want met weinig moeite heb je zo het perfecte bijgerecht op tafel staan. Weer eens iets anders dan een groene salade, pastasalade of aardappelsalade.
Witte asperges dien je altijd te schillen, maar groene asperges daarentegen hoef je niet te schillen wanneer deze mooi dun zijn. Dikkere en/of oudere groene asperges kun je het beste wel eerst schillen, aangezien deze draderiger zullen zijn.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-04-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is. Leg een halve citroen op de hete barbecue.
Verwijder de kontjes van de groene asperges, dit kun je het makkelijkste doen door deze te breken. De asperge zal dan breken op het punt waar deze houterig begint te worden.
Besprenkel de asperges met olijfolie en grill ze ongeveer 2 minuten aan beide kanten.
Zorg ervoor dat de asperges niet te gaar zullen worden, ze zijn namelijk het lekkerste als ze beetgaar zijn.
Breng de asperges op smaak met peper en zout en knijp een beetje gegrilde citroen uit over de asperges. Serveer direct, eet smakelijk!
Moet ik groene asperges schillen?
Dunne en verse groene asperges hoef je niet te schillen. Dikkere of oudere groene asperges daarentegen kun je het beste wel eerst schillen, aangezien deze draderig zullen zijn.
Op welke temperatuur asperges grillen?
Je kunt asperges het beste op hoge temperatuur grillen, ze zullen dan binnen no-time klaar zijn.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.