Met deze tips blijven je spareribs uit de oven super sappig. De sparerib marinade is heerlijk kruidig en makkelijk om te maken. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spareribs-uit-de-oven
Verwijder het vlies (membraan) van de onderkant van de spareribs, dit is de holle kant. Dit zorgt ervoor dat de smaken beter kunnen intrekken in het vlees en dat het vlees malser zal worden.
Meng alle kruiden en verdeel dit over de spareribs, zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn. Dek af met huishoudfolie en laat dit minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht, marineren.
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Plaats de gemarineerde spareribs in een grote ovenschaal, zorg ervoor dat de ribs elkaar zo min mogelijk overlappen. Schenk een laagje water bij de spareribs en dek af met aluminiumfolie.
Bak de spareribs minimaal 2,5 uur in de voorverwarmde oven, de spareribs zullen nu ontzettend mals zijn en van het bot afvallen.
Verhoog de oven temperatuur naar 220 graden, of bak de spareribs verder op een hete barbecue.
Besmeer de spareribs met een laag barbecuesaus en bak deze nog ongeveer een half uur in de hete oven. Besmeer de spareribs elke 10 minuten opnieuw met meer barbecuesaus. Eet smakelijk!
Is 1 kilo spareribs veel?
1 kilo spareribs klinkt als veel, maar van een kilo spareribs is vaak de helft bot. Houd hier daarom rekening mee tijdens het kopen van spareribs voor de barbecue. Een kilo spareribs is doorgaans maar genoeg voor ongeveer 2 personen.
Wat voor vlees zijn spareribs?
Spareribs zijn de ribben van een varken, het is het vlees dat onder de borst, schouders en maag zit.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.