Spareribs uit de oven
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Spareribs uit de oven

Met deze tips blijven je spareribs uit de oven super sappig. De sparerib marinade is heerlijk kruidig en makkelijk om te maken.

3 uur 10 minuten
2 personen
Spareribs uit de oven ingrediënten
Recept spareribs uit de oven

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-04-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 3 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
3 uur
Totale tijd
3 uur 10 minuten

Spareribs marinade – 10 minuten + marineertijd

Verwijder het vlies (membraan) van de onderkant van de spareribs, dit is de holle kant. Dit zorgt ervoor dat de smaken beter kunnen intrekken in het vlees en dat het vlees malser zal worden.

Meng alle kruiden en verdeel dit over de spareribs, zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn. Dek af met huishoudfolie en laat dit minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht, marineren.

Vlies verwijderen rauwe spareribs
Vlies verwijderen rauwe spareribs

Spareribs in de oven bereiden – 3 uur

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

Plaats de gemarineerde spareribs in een grote ovenschaal, zorg ervoor dat de ribs elkaar zo min mogelijk overlappen. Schenk een laagje water bij de spareribs en dek af met aluminiumfolie.

Bak de spareribs minimaal 2,5 uur in de voorverwarmde oven, de spareribs zullen nu ontzettend mals zijn en van het bot afvallen.

Spareribs uit de oven
Spareribs uit de oven

Verhoog de oven temperatuur naar 220 graden, of bak de spareribs verder op een hete barbecue. 

Besmeer de spareribs met een laag barbecuesaus en bak deze nog ongeveer een half uur in de hete oven. Besmeer de spareribs elke 10 minuten opnieuw met meer barbecuesaus. Eet smakelijk!

Tips!

Is 1 kilo spareribs veel?

1 kilo spareribs klinkt als veel, maar van een kilo spareribs is vaak de helft bot. Houd hier daarom rekening mee tijdens het kopen van spareribs voor de barbecue. Een kilo spareribs is doorgaans maar genoeg voor ongeveer 2 personen.

Wat voor vlees zijn spareribs?

Spareribs zijn de ribben van een varken, het is het vlees dat onder de borst, schouders en maag zit.

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1628.49 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
10.21 g
2.69 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
127.57 g
44.44 g
Eiwitten
106.77 g
Vezels
2.01 g
Natrium
3353.73 mg
Mineralen
Ijzer
8.09 mg
Calcium
169.9 mg
Magnesium
125.65 mg
Kalium
125.65 mg
Fosfor
864.23 mg
Koper
6.54 mg
Zink
0.7 mg
Jodium
124.25 µg
Selenium
27.31 µg
Vitamines
Vitamine C
3.69 mg
Vitamine D
1 mg
Vitamine A
23.2 mg
Vitamine B1
3.03 mg
Vitamine B2
1.09 mg
Vitamine B6
1.57 mg
Vitamine B12
6 µg
Foliumzuur
30.46 µg
Vitamine E
3.66 mg
Vitamine K
1.97 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Spareribs uit de oven"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.