Met deze tips blijven je spareribs uit de oven super sappig. De sparerib marinade is heerlijk kruidig en makkelijk om te maken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-04-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 3 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder het vlies (membraan) van de onderkant van de spareribs, dit is de holle kant. Dit zorgt ervoor dat de smaken beter kunnen intrekken in het vlees en dat het vlees malser zal worden.
Meng alle kruiden en verdeel dit over de spareribs, zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn. Dek af met huishoudfolie en laat dit minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht, marineren.
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Plaats de gemarineerde spareribs in een grote ovenschaal, zorg ervoor dat de ribs elkaar zo min mogelijk overlappen. Schenk een laagje water bij de spareribs en dek af met aluminiumfolie.
Bak de spareribs minimaal 2,5 uur in de voorverwarmde oven, de spareribs zullen nu ontzettend mals zijn en van het bot afvallen.
Verhoog de oven temperatuur naar 220 graden, of bak de spareribs verder op een hete barbecue.
Besmeer de spareribs met een laag barbecuesaus en bak deze nog ongeveer een half uur in de hete oven. Besmeer de spareribs elke 10 minuten opnieuw met meer barbecuesaus. Eet smakelijk!
Is 1 kilo spareribs veel?
1 kilo spareribs klinkt als veel, maar van een kilo spareribs is vaak de helft bot. Houd hier daarom rekening mee tijdens het kopen van spareribs voor de barbecue. Een kilo spareribs is doorgaans maar genoeg voor ongeveer 2 personen.
Wat voor vlees zijn spareribs?
Spareribs zijn de ribben van een varken, het is het vlees dat onder de borst, schouders en maag zit.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.