De kip in deze citroenkip spiesen is extra mals door de citroenpartjes, deze geven tijdens het grillen extra veel smaak af aan de kip. Een top combinatie met tijm voor een feestje op je bord bij de volgende BBQ.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-08-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd de kip in blokjes, niet te klein.
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Meng de knoflooktenen samen met sap van 1 citroen, een theelepel gekneusde zwarte peper en zout naar smaak.
Haal de tijmblaadjes van de takjes, voeg toe aan het citroenmengsel en meng dit door de kip.
Was 2 citroenen en snijd deze in partjes.
Steek de barbecue aan en rijg de stukjes kip afgewisseld met een partje citroen aan spiesen.
Besprenkel de spiesjes met een beetje olijfolie en grill de citroenkip ongeveer 10 tot 15 minuten. Draai de spiesen regelmatig zodat alle kanten mooi gekleurd zijn. Eet smakelijk!
Kan ik ook kippendijen gebruiken voor een kip spies?
Ja, je kunt zowel kipfilet als kipdijfilet gebruiken voor een kip spies.
Welke spiesen om bbq spiesen te maken?
Er bestaan ontzettend veel barbecue spiesen, je kunt hiervoor houten of RVS spiesen gebruiken. Ook het formaat kan verschillen, voor deze spiesen gebruik je het liefste grote spiesen.
Moet ik houten spiesen eerst in water leggen?
Je hoeft houten spiesen niet perse eerst in water te leggen, als je dit wel doet zullen ze minder snel verbranden op de barbecue.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.