Zelf knoflookboter maken

(12)

Zelf knoflookboter maken is heel makkelijk en extra lekker met een vleugje rozemarijn maar deze kun je eventueel weglaten. Luchtige knoflookboter die perfect is bij de barbecue. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-05-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-10-2023

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Barbecue recepten
Zelf knoflookboter maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 6 knoflooktenen
  • grof zeezout naar smaak
  • 1 takje rozemarijn
Zelf knoflookboter maken Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer
  • snijplank & koksmes
  • optioneel: knoflookpers

Bereiding


Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Barbecue recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-knoflookboter-maken


Knoflookboter maken – 10 minuten

Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is, zodat je deze makkelijker luchtig kunt kloppen.

Zelf knoflookboter maken
Zelf knoflookboter maken

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn of gebruik een knoflookpers. Haal de naalden van het takje rozemarijn en snijd deze zeer fijn.

Gebruik een elektrische mixer om de boter los te kloppen en voeg hier de knoflook en rozemarijn aan toe. Breng op smaak met grof zeezout en serveer de luchtige knoflookboter bijvoorbeeld bij de barbecue of besmeer er kip of maiskolven mee in. Geniet ervan!


Waardeer dit recept!
12 stemmen

Zelf knoflookboter maken: Veel gestelde vragen

Welke knoflook voor knoflookboter?

Je kunt elke soort knoflooktenen gebruiken die je zelf wilt. Houd er rekening mee dat elke knoflooksoort kan verschillen in formaat en sterkte.

Kan ik de knoflook poffen voor knoflookboter?

Voor een knoflookboter met een interessante smaak kun je de knoflook poffen. Dit doe je door de bovenkant van de knoflook af te snijden en deze vervolgens in de oven te poffen tot ze volledig zacht zijn. De zachte knoflookpulp kun je vervolgens gemakkelijk uit de knoflookteen drukken.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.