Zelf knoflookboter maken is heel makkelijk en extra lekker met een vleugje rozemarijn maar deze kun je eventueel weglaten. Luchtige knoflookboter die perfect is bij de barbecue.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-05-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-10-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-knoflookboter-maken
Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is, zodat je deze makkelijker luchtig kunt kloppen.
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn of gebruik een knoflookpers. Haal de naalden van het takje rozemarijn en snijd deze zeer fijn.
Gebruik een elektrische mixer om de boter los te kloppen en voeg hier de knoflook en rozemarijn aan toe. Breng op smaak met grof zeezout en serveer de luchtige knoflookboter bijvoorbeeld bij de barbecue of besmeer er kip of maiskolven mee in. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-05-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-10-2023
Welke knoflook voor knoflookboter?
Je kunt elke soort knoflooktenen gebruiken die je zelf wilt. Houd er rekening mee dat elke knoflooksoort kan verschillen in formaat en sterkte.
Kan ik de knoflook poffen voor knoflookboter?
Voor een knoflookboter met een interessante smaak kun je de knoflook poffen. Dit doe je door de bovenkant van de knoflook af te snijden en deze vervolgens in de oven te poffen tot ze volledig zacht zijn. De zachte knoflookpulp kun je vervolgens gemakkelijk uit de knoflookteen drukken.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.