Gepofte aardappelen van de BBQ zijn het ideale bijgerecht, super makkelijk en je hebt er nauwelijks omkijken naar aangezien de aardappelen worden gegaard tussen de kooltjes.
Deze gepofte aardappelen van de BBQ worden tussen de kooltjes gegaard voor een optimale smaak. Je kunt ze eventueel ook indirect garen, ofwel op rooster van de barbecue maar aan de zijkant en niet direct boven de kolen.
Je kunt voor het poffen van aardappelen zowel kruimige als vastkokende aardappelen gebruiken. Persoonlijk gebruik ik liever vastkokende aardappelen, aangezien deze steviger zullen blijven waardoor ze meer smaak zullen hebben.
Deze basis aardappelen kun je zodra ze gaar zijn met verschillende soorten saus, of met grof zout en een klontje boter, serveren. Je kunt ze eventueel ook erna open snijden, vullen met bijvoorbeeld kaas en dan nog even terug op de barbecue leggen zodat de kaas kan smelten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-09-2024, dit recept is voor 8 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-09-2024
Je kunt gepofte aardappelen het beste met een kolenbarbecue maken, aangezien je de aardappelen dan tussen de kolen kunt garen.
Verhit de barbecue tot deze gloeit en er geen vlammen meer zijn. Door de vlammen zullen de aardappelen namelijk verbranden i.p.v. rustig gaar worden. Een gemiddelde barbecue temperatuur is ongeveer 180 tot 190 graden Celsius.
Was de aardappelen en pak deze allemaal apart in met aluminiumfolie. Zorg dat ze goed dicht zijn en volledig ingepakt zijn.
Leg de aardappelen voorzichtig tussen de kolen en laat deze ongeveer een half uur zachtjes garen.
De exacte tijd is afhankelijk van de soort barbecue, temperatuur en de grootte van de aardappelen.
Controleer met een vork of de aardappelen volledig gaar zijn en serveer ze met een snuf maldon zou en eventueel knoflooksaus. Je kunt i.p.v. knoflooksaus ook een klontje roomboter serveren. Eet smakelijk!
Welke saus bij gepofte aardappelen?
Je kunt naast de bekende knoflooksaus ook kiezen voor een heerlijk romige speksaus. Wil je geen saus serveren, ga dan voor een klontje boter en een beetje grof (maldon) zout.
Hoe lang moeten aardappelen garen op de barbecue?
Het garen van de aardappelen in aluminiumfolie is afhankelijk van de barbecue en de grootte van de aardappelen. Een middelgrote aardappel zal in een standaard kolenbarbecue ongeveer 30 minuten.
Om de tijd te verkorten, maar toch een rooksmaak aan de aardappelen wilt, kun je de aardappelen voorkoken in water voor je ze inpakt met aluminiumfolie.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.