Deze varkenslende van de bbq heeft een heerlijke dry rub met de lekkerste kruiden. Dit kruidige varkensvlees is super mals door een indirecte garing op de barbecue.
Mocht je enkel gerookt paprikapoeder hebben en geen pittige variant, kun je eventueel een beetje cayennepeper of chilipoeder toevoegen. Let op dat het niet te pittig zal worden, want enkel een vleugje pit maakt deze varkenslende juist net zo lekker.
Een varkenslende is een mals stuk varkensvlees welke je makkelijk tot perfectie kunt garen op de barbecue. Extra lekker met een dry rub van verschillende kruiden, waarvan de zwarte peper het varkensvlees een warme hint geven en de 2 soorten gerookt paprikapoeder de kruidenmix extra vol van smaak maken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-05-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 19-10-2024
Meng 2 theelepels knoflookpoeder samen met 1 theelepel komijn, 1 theelepel zwarte peper, een halve theelepel zout, 2 theelepels gerookt paprika en 1 theelepel pittig gerookt paprikapoeder.
Verdeel het kruidenmengsel over de varkenslende en laat deze op kamertemperatuur komen terwijl deze tegelijk kan marineren.
Verhit de barbecue voor de helft tot deze goed heet is. Laat de helft van de barbecue vrij van kooltjes zodat de varkenslende indirect kan garen i.p.v. direct boven de hete kooltjes.
Plaats de varkenslende op het rooster waar geen kooltjes onder liggen en sluit indien mogelijk de deksel.
Draai de varkenslende regelmatig en controleer of deze mooi rosé is met een thermometer.
Een mooie malse varkenslende heeft een kerntemperatuur van rond de 55 tot 60 graden Celsius, maar als je niet van rosé houdt kun je deze iets langer garen.
Boven de 70 graden Celsius zal de varkenslende echter wel te gaar worden en hierdoor droger zijn.
Laat het vlees 5 tot 10 minuten rusten in aluminiumfolie voor je deze zal aansnijden, eet smakelijk!
Wat is een varkenslende?
De lende is het magerste stuk van de rugspier van een varken en kan wel 2,5 kilo wegen. Een varkenslende wordt niet altijd in zijn geheel verkocht, er worden regelmatig ribkarbonades van gesneden.
Waar kan ik een varkenslende kopen?
Je kunt een varkenslende met of zonder bot bij de (online) slager kopen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.