De tempeh marinade voor deze tempeh spiesjes van de barbecue is makkelijk om te maken en is extra lekker met sesam en een vleugje komijn. Ideaal voor een vegetarische BBQ.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-08-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de knoflookteen en snijd deze zo fijn mogelijk. Meng de knoflook samen met 1 theelepel gerookte paprikapoeder, halve theelepel komijn, 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie en 1 eetlepel honing.
Snijd de blok tempeh in vrij grote stukken en meng deze met de marinade. Zorg dat alle stukjes goed bedekt zijn en marineer minimaal een uur.
Steek de barbecue aan en grill de tempeh spiesjes ongeveer 10 minuten en draai de spiesjes regelmatig. Serveer direct, eet smakelijk!
Wat is tempeh?
Sojabonen worden na het weken en koken gefermenteerd onder invloed van de schimmel Rhizopus oligosporus.
Wat is het verschil tussen tempeh en tofu?
Door de schimmel die gebruikt wordt bij de fermentatie verkrijgt de tempeh zijn vaste vorm. Je herkent de hele sojabonen erin en daarom is tempeh steviger dan tofu.
Tofu wordt echter gemaakt van sojamelk, het bestaat uit de vaste delen die overblijven uit de sojamelk vergelijkbaar met het maken van kaas.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.