Tempeh spiesjes van de barbecue

(2)

De tempeh marinade voor deze tempeh spiesjes van de barbecue is makkelijk om te maken en is extra lekker met sesam en een vleugje komijn. Ideaal voor een vegetarische BBQ.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-08-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-10-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Barbecue recepten
Tempeh spiesjes van de barbecue

Ingrediënten


  • 395 gram tempeh
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • halve theelepel gemalen komijnzaad
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 knoflookteen
Tempeh spiesjes van de barbecue Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • lepel
  • spiesen
  • barbecue

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Barbecue recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tempeh-spiesjes-van-de-barbecue


Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Pel de knoflookteen en snijd deze zo fijn mogelijk. Meng de knoflook samen met 1 theelepel gerookte paprikapoeder, halve theelepel komijn, 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie en 1 eetlepel honing.

Snijd de blok tempeh in vrij grote stukken en meng deze met de marinade. Zorg dat alle stukjes goed bedekt zijn en marineer minimaal een uur.

Tempeh spiesjes van de barbecue
Tempeh spiesjes van de barbecue

De tempeh spiesjes van de barbecue afmaken – 10 minuten

Steek de barbecue aan en grill de tempeh spiesjes ongeveer 10 minuten en draai de spiesjes regelmatig. Serveer direct, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-08-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-10-2022


Waardeer dit recept!
2 stemmen

Tempeh spiesjes van de barbecue: Veel gestelde vragen

Wat is tempeh?

Sojabonen worden na het weken en koken gefermenteerd onder invloed van de schimmel Rhizopus oligosporus

Wat is het verschil tussen tempeh en tofu?

Door de schimmel die gebruikt wordt bij de fermentatie verkrijgt de tempeh zijn vaste vorm. Je herkent de hele sojabonen erin en daarom is tempeh steviger dan tofu.

Tofu wordt echter gemaakt van sojamelk, het bestaat uit de vaste delen die overblijven uit de sojamelk vergelijkbaar met het maken van kaas.

0 reacties op Tempeh spiesjes van de barbecue

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.