Tempeh spiesjes van de barbecue
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Tempeh spiesjes van de barbecue vegetarisch

De tempeh marinade voor deze tempeh spiesjes van de barbecue is makkelijk om te maken en is extra lekker met sesam en een vleugje komijn. Ideaal voor een vegetarische BBQ.

Tempeh spiesjes van de barbecue ingrediënten
Recept tempeh spiesjes van de barbecue

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-08-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Pel de knoflookteen en snijd deze zo fijn mogelijk. Meng de knoflook samen met 1 theelepel gerookte paprikapoeder, halve theelepel komijn, 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie en 1 eetlepel honing.

Snijd de blok tempeh in vrij grote stukken en meng deze met de marinade. Zorg dat alle stukjes goed bedekt zijn en marineer minimaal een uur.

Tempeh spiesjes van de barbecue
Tempeh spiesjes van de barbecue

De tempeh spiesjes van de barbecue afmaken – 10 minuten

Steek de barbecue aan en grill de tempeh spiesjes ongeveer 10 minuten en draai de spiesjes regelmatig. Serveer direct, eet smakelijk!

Tips!

Wat is tempeh?

Sojabonen worden na het weken en koken gefermenteerd onder invloed van de schimmel Rhizopus oligosporus

Wat is het verschil tussen tempeh en tofu?

Door de schimmel die gebruikt wordt bij de fermentatie verkrijgt de tempeh zijn vaste vorm. Je herkent de hele sojabonen erin en daarom is tempeh steviger dan tofu.

Tofu wordt echter gemaakt van sojamelk, het bestaat uit de vaste delen die overblijven uit de sojamelk vergelijkbaar met het maken van kaas.

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
266.88 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
15.03 g
9.01 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
15.9 g
2.71 g
Eiwitten
14.46 g
Vezels
4.17 g
Natrium
1111.4 mg
Mineralen
Ijzer
3.56 mg
Calcium
119.51 mg
Magnesium
79.48 mg
Kalium
79.48 mg
Fosfor
213.89 mg
Koper
0.6 mg
Zink
1.44 mg
Jodium
0.03 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
1 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.04 mg
Vitamine B6
0.01 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
51.05 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Tempeh spiesjes van de barbecue"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.