Ingrediënten
- 15 Maria koekjes of (Amerikaanse) graham crackers
- 400 ml slagroom
- 80 – 90 gram gecondenseerde melk
- 1 rijpe mango

Kookgerei nodig
- 22 cm ronde bakvorm met een uitneembare bodem
- je kunt ook een rechthoekige bakvorm gebruiken
- Grote kom + garde of een keukenmixer
- Koelkast
- Siliconen spatel
- Koksmes en snijplank

Het maken van de no bake mangotaart — 15 minuten
Snijd de rijpe mango in kleine stukjes. Klop 400 ml slagroom totdat deze pieken kan vormen, en vouw hierin ongeveer 80 – 90 gram gecondenseerde melk. Voeg ook 90% van de gesneden rijpe mango toe om het een heerlijk frisse smaak te geven. Houdt de resterende 10% van de mango apart ter decoratie van de taart.
Verdeel graham crackers of Maria koekjes over de bodem van de bakvorm. Snijd eventueel de koekjes in kleinere stukken zodat deze passen in de bakvorm. Voeg een laag slagroom toe op de koekjes en verdeel deze evenredig over de bakvorm. Herhaal bovenstaande stap 2 maal en maak de taart af door op de bovenkant de resterende mango stukjes te plaatsen.
Zet de taart in je koelkast voor tenminste 4 uur voordat je deze serveert, de koekjes worden dan heerlijk zacht. Smakelijk !
Lijkt mij erg lekker. Maar waar blijft die andere 200 ml slagroom? Je hebt 400 ml slagroom nodig en in je recept maar 200 ml??
Hallo Giovanna, je hebt gelijk; in het recept gebruik je alle slagroom, dus 400 mililiter. Het recept is bij deze aangepast, bedankt!