• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ohmydish.nl

Recepten en gerechten


  • Home
  • 🎄Kerstrecepten 2019 🎅🏻
  • Menugang ▾
    • Voorafjes
    • Tussengerecht
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Toetjes
    • Drankjes
  • Thema ▾
    • Barbecue recepten
    • Brood recepten
    • High tea recepten
    • Ijsrecepten
    • Kerstrecepten
    • Kiprecepten
    • Ovenschotels
    • Paasrecepten
    • Pasta recepten
    • Pizza recepten
    • Quiche recepten
    • Salades
    • Sauzen
    • Slowcooker recepten
    • Snacks
    • Soep recepten
    • Taart en cake
    • Tapas
    • Valentijnsdag
    • Vegetarische recepten
    • Visrecepten
    • Wildrecepten
    • Wokrecepten
  • Kennisbank voor koken ▾
    • Basisrecepten
    • Keukenmateriaal
    • Kooktermen
    • Kruiden en specerijen
    • Vraag & antwoord
  • Blog
  • Recepten index ▾
    • Nieuwste recepten
    • Moestuin
    • Inmaken
    • Foodblogswap
  • Over ons
Blanke stoofpeertjes

Blanke stoofpeertjes

1 oktober 2016 door ohmydish Reageer

Het is herfst, en dus zijn er weer volop peren te koop! Wij hebben deze peertjes uit eigen tuin en hebben er blanke stoofpeertjes van gemaakt.
Aantal pers.: 15 personen | Voorbereiding: 15 minuten | Kooktijd: 180 minuten | Moeilijkheid: Makkelijk

Ingrediënten

  • Ongeveer 15 kleine, stevige peren
  • 1/2 liter droge witte wijn
  • 1 liter appelsap
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 steranijs
  • 200 gram suiker
Blanke stoofpeertjes ingrediënten
Blanke stoofpeertjes ingrediënten

Kookgerei nodig

  • Middelgrote pan
  • Dunschiller
  • Klein mesje of meloenbolletjeslepel
  • Bakpapier

Voorbereiding — 15 minuten

Vermeng het appelsap samen met de witte wijn, suiker, kaneelstokjes en steranijs in de middelgrote pan. Schil de peren met behulp van een dunschiller en snijd met behulp van een klein mesje of beter nog een meloenbolletjeslepel een klein rondje uit de onderkant van de peer. Plaats de peer na het schillen in een bak met koud water om te voorkomen dat de peren gaan verkleuren.

Knip of snijd een rond stuk bakpapier dat precies in de middelgrote pan past, en maak een gat precies in het midden.

Blanke stoofpeertjes
Blanke stoofpeertjes

De blanke stoofpeertjes afmaken — 3 uur

Plaats de geschilde peren in het appelsap en witte wijn mengsel en dek af met het ronde stuk op maat gesneden bakpapier. Verhit het sap, maar laat het niet koken. Laat zachtjes 2.5 tot 3 uur lang pruttelen.

Controleer of de blanke stoofpeertjes gaar zijn door er met een klein mesje in te prikken. Deze blanke stoofpeertjes zijn heerlijk met een bolletje ijs voor een heerlijk typisch herfst toetje. Geniet ervan!

Dit recept delen:

  • Pinterest
  • Twitter
  • Facebook
  • E-mail
  • Print

Ook lekker!

Blanke stoofpeertjes Ohmydish anijs, appelsap, kaneel, kaneelstokje, peer, peren, steranijs, stoofperen, suiker, wijn, witte wijn Bijgerechten, Herfst recepten, Kerstrecepten, Toetjes Wereld Blanke stoofpeertjesHet is herfst, en dus zijn er weer volop peren te koop! Wij hebben deze peertjes uit eigen tuin en hebben er blanke stoofpeertjes van gemaakt. 15 personenOngeveer 15 kleine stevige peren1/2 liter droge witte wijn1 liter appelsap2 kaneelstokjes4 steranijs200 gram suiker
0 0

Categorie: Bijgerechten, Herfst recepten, Kerstrecepten, Toetjes Tags: anijs, appelsap, kaneel, kaneelstokje, peer, peren, steranijs, stoofperen, suiker, wijn, witte wijn

Over ohmydish

Veronique is een chef en Marco is een programmeur. Samen zijn wij Ohmydish in 2014 begonnen en plaatsen 5 x per week een nieuw recept. Onze recepten zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

Veronique van Ohmydish Hoi! Ik ben Véronique, woon in Zuid-Frankrijk, passie voor koken, het Franse leven, delen van recepten en onze drie honden! Meer over mij / ons

Receptenteller

Er zijn al: 1343 recepten geplaatst!

Nieuwsbrief

Wil je net zoals 11.188 anderen 2 x per maand recepten in je inbox?

Archief bekijken

Instagram post 2197115524538091765_1458032450 MINI QUICHES -  Deze kleine quiches zien er ontzettend leuk uit, ze zijn makkelijk om te maken en ze zijn ook nog eens vegetarisch. Heerlijk als voorgerecht of hapje tijdens de feestdagen, of gewoon tijdens de borrel in het weekend. Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- rode kool mini quiches -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #groente #vegetarisch #vega #hapjes #borrel #voorgerecht #kerst #kerstmis #inspiratie #rodekool #miniquiche #quiche #hartigetaart
Instagram post 2196381082722769984_1458032450 Wil je tijdens de feestdagen liever een vegetarisch hoofdgerecht serveren? Dan is deze champignon Bourguignon echt een aanrader! Een heerlijke variant op de klassieke Franse stoofpot die al bij velen op tafel heeft gestaan. Bij jou ook binnenkort? Of misschien wel tijdens het kerstdiner? Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- champignon bourguignon -- voor het recept. #ohmydish #recept #vega #vegetarisch #vegetarischhoofdgerecht #kerst #kerstrecept #inspiratie #kerstzondervlees #hoofdgerecht #bourguignon
Instagram post 2195643256515484113_1458032450 Voor mij persoonlijk hoort een mooi 'pronkstuk' bij de kerst. Juist niet veel vlees, maar wel goed vlees en dan héél veel heerlijke groente- en aardappelgerechten als bijgerechten. Zo'n tafel vol met vanalles, daar kan ik echt van genieten.⁠⠀
⁠⠀
Maar hoe bak je nou eigenlijk eendenborst? Ga naar ohmydish.nl voor een duidelijke uitleg, of via de link in mijn profiel. ⁠⠀
⁠⠀
En die bijgerechten, daar staan er ook ontzettend veel van op ohmydish.nl en er volgen er nog meer #ohmydish #recept #stapvoorstap #uitleg #eend #eendenborst #eendenborstbakken #pronkstuk #kerst #vlees #roodvlees 3instafood #kerstmis #inspiratie #kerstinspiratie #kerstmenu
Instagram post 2194942193693774235_1458032450 Goedemorgen! Hebben jullie een fijn weekend gehad?

Wij zijn sinds lange tijd weer eens met z’n 2en gaan uiteten. Het was heerlijk en we hebben genoten bij @lepigeonneau! De naam ken je misschien wel van #ikvertrek 😆

Anyhow, hoe vaak gaan jullie uiteten? 
#ohmydish #uiteten #restaurant #nieuwsgierig #weekend #wildmenu #wijn #madiran #frankrijk
Instagram post 2194237479099655719_1458032450 TULBANDJES - Zien deze mini tulband cakejes er niet schattig uit? Deze chocolade cakejes met kersen zijn super lekker en erg geschikt voor de feestdagen. Maar ook op een gewone dag zijn deze erg lekker. Chocolade en kersen blijven niet voor niks een klassieke combinatie die keer en op keer geweldig is. Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- mini chocolade tulband -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #chocolade #kersen #cake #bakken #bakdag #zondag #weekend #kerst #kerstrecept #inspiratie #instafood #zondagbakdag
Instagram post 2193594117527054890_1458032450 Goedemiddag! Eerst nog even tijd voor de lunch natuurlijk. Maar bij deze alvast een heerlijk ontbijt idee voor morgen, maar kan ook erg lekker zijn als toetje. Deze broodpudding is extra lekker met banaan, en een geweldige manier om oud brood op te maken want weggooien (of aan de kippen voeren) is zonde! ⁠⠀
⁠⠀
Mijn moeder maakte dit vroeger vaker, maar dan waren de stukjes brood niet zo zichtbaar als bij mijn versie. Het is maar net wat je voorkeur heeft! Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- broodpudding -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #brood #pudding #ontbijt #broodpudding #toetje #banaan #stokbrood #baguette #zondag #weekend #fruit
Instagram post 2192786504132354422_1458032450 🎄ROLLADE 🤶🏻- Hebben jullie een fijne Sinterklaasavond gehad? Of vieren jullie het niet? Wij hebben zelf geen kinderen en ons neefje en nichtje wonen een beetje te ver weg, dus voor ons bleef het dit jaar bij speculaas, kruidnoten etc bakken/eten. ⁠⠀
⁠⠀
In de decembermaand plaats ik elke dag een nieuw recept, zoals deze heerlijke varkensrollade met een sausje van stroop. Echt een dikke aanrader, zo mals en kruidig! Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- rollade -- voor het recept of via de link in mijn profiel. ⁠⠀
⁠⠀
#ohmydish #recept #kerst #kerstrecepten #december #feestmaand #kerstmis #rollade #varkensrollade #pronkstuk #kerstdiner #diner #stroop #appelstroop #saus #inspiratie #instafood #nieuwerecepten

Footer

Recepten moeilijkheid

Makkelijk | Gemiddeld | Matig | Moeilijk

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Ohmydish netwerk

Ohmydish.nl | Ohmydish.com | Ohmydish.fr |
Neem contact met ons op

Recepten thema’s

Barbecue recepten | Brood recepten | High tea recepten | Ijsrecepten | Kerstrecepten | Kiprecepten | Ovenschotels | Paasrecepten | Pasta recepten | Pizza recepten | Quiche recepten | Saus recepten | Slowcooker recepten | Soep recepten | Tapas recepten | Valentijnsdag | Vegetarische recepten | Visrecepten | Wildrecepten | Wokrecepten

Recepten per seizoen

Lente recepten | Zomer recepten | Herfst recepten | Winter recepten | Alle recepten | Nieuwste recepten

Keukens

Afrikaans | Amerikaans | Arabisch | Argentijns | Australisch | Aziatisch | Balkan | Belgisch | Brits | Caribisch | Chinees | Cubaans | Duits | Egyptisch | Engels | Europees | Frans | Grieks | Hawaiiaans | Hongaars | Iers | Indiaas | Indonesisch | Iraans | Irakees | Israelisch | Italiaans | Japans | Kantonees | Koreaans | Libanees | Maleisisch | Marokkaans | Mexicaans | Nederlands | Oekraïeens | Perzisch | Philipijns | Portugees | Roemeens | Russisch | Schots | Spaans | Surinaams | Thais | Tunesisch | Turks | Venezolaans | Vietnamees | Wereld | Zweeds | Zwitsers

Type- en spelfouten voorbehouden. Copyright © 2014 - 2019 · Ohmydish

2 x per maand recepten in je inbox?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang 2 x per maand onze nieuwste recepten, helemaal gratis!

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.