Ingrediënten
- Ongeveer 15 kleine, stevige peren
- 1/2 liter droge witte wijn
- 1 liter appelsap
- 2 kaneelstokjes
- 4 steranijs
- 200 gram suiker

Kookgerei nodig
- Middelgrote pan
- Dunschiller
- Klein mesje of meloenbolletjeslepel
- Bakpapier
Voorbereiding — 15 minuten
Vermeng het appelsap samen met de witte wijn, suiker, kaneelstokjes en steranijs in de middelgrote pan. Schil de peren met behulp van een dunschiller en snijd met behulp van een klein mesje of beter nog een meloenbolletjeslepel een klein rondje uit de onderkant van de peer. Plaats de peer na het schillen in een bak met koud water om te voorkomen dat de peren gaan verkleuren.
Knip of snijd een rond stuk bakpapier dat precies in de middelgrote pan past, en maak een gat precies in het midden.

De blanke stoofpeertjes afmaken — 3 uur
Plaats de geschilde peren in het appelsap en witte wijn mengsel en dek af met het ronde stuk op maat gesneden bakpapier. Verhit het sap, maar laat het niet koken. Laat zachtjes 2.5 tot 3 uur lang pruttelen.
Controleer of de blanke stoofpeertjes gaar zijn door er met een klein mesje in te prikken. Deze blanke stoofpeertjes zijn heerlijk met een bolletje ijs voor een heerlijk typisch herfst toetje. Geniet ervan!
Geef een reactie