Lekker en eenvoudige hummus die je snel zelf kunt maken. Klaar in minder dan 20 minuten, lekker met brood, wortel en selderijstengels.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 07-09-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel en plet de 2 kleine teentjes knoflook met behulp van een koksmes en snijplank. Pers ongeveer 3 eetlepels sap uit een citroen middels een citruspers of gebruik simpelweg je handen.
Laat het blik kikkererwten uitlekken in een kleine kom. Het vocht van het blikje kikkererwten zal ervoor zorgen dat de hummus smeuïger zal worden.
Plaats de kikkererwten, paprikapoeder, 3 eetlepels tahini, citroensap, 2 knoflookteentjes, de helft van de olijfolie en een snuf zout in de blender.
Voeg de rest van de olijfolie tijdens het pureren toe, voeg ook een beetje vloeistof uit het blik kikkererwten toe.
Pureer glad, proef, en bepaal of er meer zout en/of vloeistof nodig is. Schep de hummus in een kom, serveer met bijvoorbeeld een pita broodje, toast of chips.
Reepjes wortels en selderijstengels zijn ook heerlijk om mee te dippen. Je kunt het ook serveren bij voorbeeld deze salade. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.