Turkse börek

(4)

Turkse börek is gemaakt van knapperig deeg gevuld met spinazie en feta. Een heerlijke rol met een makkelijke vulling die lekker is als hapje of lunch.

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Turkse börek

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 pak yufka deeg of filodeeg
  • 350 gram verse spinazie
  • 1 ui
  • 150 gram beyaz peynir of feta
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • 1 ei
  • kleine handvol maanzaad
Turkse börek Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • optioneel: sla centrifuge
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel
  • vergiet
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • siliconen kwast

Bereiding


Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/turkse-borek


Börek vulling maken – 15 minuten

Pel de ui en snijd deze fijn. Was de spinazie indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. 

Verhit een scheutje olie in een grote bakpan en fruit hierin de ui enkele minuten. Voeg geleidelijk de spinazie toe en bak tot de spinazie geslonken is. Plaats de spinazie in een vergiet en laat dit afkoelen.

Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en verkruimel de feta erdoor. Breng de spinazie en feta vulling op smaak met peper en zout.

Turkse börek
Turkse börek

De Turkse börek afmaken – 30 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius.

Plaats een plak filodeeg op het aanrecht, maak deze heel licht nat zodat deze minder snel zal breken. Verdeel onderaan een streep van de vulling en rol dit strak op, maar niet te strak.

Herhaal voor de rest van de filodeeg vellen en de vulling en rol ze dan op. Begin in het midden met oprollen van de rolletjes, wees voorzichtig want ze scheuren vrij snel. Doordat de rollen een klein beetje vochtig zijn zullen ze flexibeler zijn en daardoor minder snel scheuren dan droge vellen deeg.

Maak een strakke rol en besmeer de bovenkant met losgeklopt ei. Bestrooi met maanzaad en bak de börek in de voorverwarmde oven mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de börek. Eet smakelijk!

Turkse börek: Veel gestelde vragen

Wat is yufka deeg?

Yufka betekent ‘dun’, het is een dun deeg net zoals filodeeg.

Waar kun je yufka kopen?

Yufka deeg is meestal verkrijgbaar bij een Turkse winkel en soms bij de toko.

Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Tuinbonen met spekjes
Volgend recept →
Rabarber toetje

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!