Afrikaanse blauwe basilicum vinaigrette

(4)

Deze Afrikaanse blauwe basilicum vinaigrette is sterk van smaak en heerlijk voor over salades. Tot een week lang in de koelkast te bewaren.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-07-2014, dit recept is voor 10 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-08-2023

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Salades
Afrikaanse blauwe basilicum vinaigrette

Ingrediënten


  • Bosje verse Afrikaanse blauwe basilicum
  • 1 sjalotje
  • Zout
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1 theelepel suiker
  • 60 ml witte wijnazijn
  • Olijfolie

Kookgerei nodig


  • Blender
  • Klein mesje
  • Snijplank
  • Siliconen spatel

Afrikaanse blauwe basilicum vinaigrette Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/afrikaanse-blauwe-basilicum-vinaigrette


Voorbereiding – 5 minuten

Je kunt eventueel de Afrikaanse blauwe basilicum vervangen door 'normale' basilicum blaadjes. Het grote verschil tussen reguliere basilicum en Afrikaanse blauwe basilicum is een veel sterkere smaak.

Snijd het sjalotje in fijne stukjes met een klein mesje en een snijplank.

De Afrikaanse blauwe basilicum vinaigrette afmaken – 5 minuten

Haal de bladeren van de basilicum takjes af en was onder koud, stromend water. Voeg zout, suiker, mosterd en de basilicumblaadjes toe aan de blender.

Gebruik de pulseer toets op de blender om de ingrediënten te pureren. Gebruik een siliconen spatel om stukjes basilicum van de rand van de kom af te halen.

Giet flink wat olijfolie en de witte wijnazijn in de blender en pureer tot een gladde vinaigrette.

Bewaar de Afrikaanse blauwe basilicum vinaigrette in een luchtdichte bak voor maximaal 1 week in de koelkast. Deze vinaigrette is heerlijk voor over salades.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-07-2014, dit recept is voor 10 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-08-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Afrikaanse blauwe basilicum vinaigrette

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.