Ohmydish.nl


Witte chocolade en yuzu lava cake

De bekende moelleux au chocolat is een heerlijk cakeje met pure chocolade. Deze witte chocolade en yuzu lava cake is een frisse variatie op de klassieker!

Witte chocolade en yuzu lava cake
20 minuten 6 personen Toetjes
Witte chocolade en yuzu lava cake

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 100 gram witte chocolade
  • 110 gram roomboter + extra
  • 80 gram suiker + extra
  • 4 eieren
  • 50 gram bloem
  • 1 eetlepel yuzu sap en rasp (yuzu is te koop als verse citrus vruchten of als sap) *Notitie
Witte chocolade en yuzu lava cake ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote kom en garde
  • Middelgrote pan met een aluminium kom die er op past, om een bain marie te maken
  • Spatel
  • Zeef
  • Huishoudfolie
  • Siliconen kwast
  • 4 kleine schaaltjes
  • Oven

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-chocolade-en-yuzu-lava-cake


Voorbereiding -- 10 minuten + 1 uur wachttijd

Als je geen yuzu(sap) kunt vinden, kun je ook limoen- of citroensap gebruiken. Dit smaakt niet hetzelfde, maar is natuurlijk ook lekker.

Vul de middelgrote pan met een laagje water en verhit het water op middelhoog vuur. Snijd de chocolade in kleinere stukken en voeg deze samen met de boter in een kom. Plaats deze kom op de middelgrote pan en smelt hiermee de chocolade. Dit proces heet ook wel "bain marie". Blijf rustig mengen totdat er mooi gladde gesmolten chocolade overblijft. Haal de kom van de pan af.

Meng suiker en eieren samen totdat deze glad en romig zijn. Meng het ei en suikermengsel samen met de gesmolten chocolade totdat deze weer glad is. Zeef er nu de bloem doorheen en voeg de yuzu toe. Dek het beslag af met huishoudfolie en zet deze tenminste een uur lang in de koelkast. Als je deze cake maakt als afsluiter van een diner, kun je het beslag in de koelkast bewaren en vlak voor het serveren over de schaaltjes verdelen.

Witte chocolade en yuzu lava cake Witte chocolade en yuzu lava cake

Witte chocolade en yuzu lava cake bakken -- 10 minuten

Verhit de oven tot een temperatuur van 200 graden celsius. Vet de schaaltjes in met boter en voeg een laagje suiker toe. Vul de kommetjes tot de helft met het beslag. Bak de moelleux au chocolat 8 tot 10 minuten lang in de oven.

Serveer de gesmolten chocolade lava cake direct na het bakken, zodat de chocolade er uit loopt. Je kunt deze gemakkelijk uit de schaaltjes krijgen door met een klein mesje langs de rand te gaan. Garneer eventueel met suiker sterretjes als je het als kerst dessert gaat serveren. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.