De bekende moelleux au chocolat is een heerlijk cakeje met pure chocolade. Deze witte chocolade en yuzu lava cake is een frisse variatie op de klassieker!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-chocolade-en-yuzu-lava-cake
Vul de middelgrote pan met een laagje water en verhit het water op middelhoog vuur. Snijd de chocolade in kleinere stukken en voeg deze samen met de boter in een kom.
Plaats deze kom op de middelgrote pan en smelt hiermee de chocolade. Dit proces heet ook wel "bain marie". Blijf rustig mengen totdat er mooi gladde gesmolten chocolade overblijft. Haal de kom van de pan af.
Meng suiker en eieren samen tot deze glad en romig zijn. Meng het ei en suikermengsel samen met de gesmolten chocolade tot deze weer glad is. Zeef er nu de bloem doorheen en voeg de yuzu toe.
Dek het beslag af met huishoudfolie en zet deze tenminste een uur lang in de koelkast. Als je deze cake maakt als afsluiter van een diner, kun je het beslag in de koelkast bewaren en vlak voor het serveren over de schaaltjes verdelen.
Verhit de oven tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Vet de schaaltjes in met boter en voeg een laagje suiker toe. Vul de kommetjes tot de helft met het beslag.
Bak de moelleux au chocolat 8 tot 10 minuten lang in de oven. Serveer de lava cake direct na het bakken, zodat de chocolade er uit loopt.
Je kunt deze gemakkelijk uit de schaaltjes krijgen door met een klein mesje langs de rand te gaan. Garneer eventueel met suiker sterretjes als je het als kerst dessert gaat serveren. Geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Waar kan ik yuzu kopen?
Yuzu is te koop als verse citrus vruchten of als sap, het sap is soms bij grotere supermarkten of bij de groothandel te koop. De verse vruchten zijn een stuk lastiger te vinden, heel soms bij een speciaalzaak of online.
Kan ik de yuzu vervangen?
Als je geen yuzu(sap) kunt vinden, kun je ook limoen- of citroensap gebruiken. Dit smaakt niet hetzelfde, maar is natuurlijk ook lekker.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.