Walnotenlikeur zelf maken is niet moeilijk, maar het heeft tijd nodig om zijn prachtige kleur en volle smaak te krijgen.
Tip: Je kunt allerlei soorten alcohol voor dit recept gebruiken, zoals Jenever, wodka, eau de vie enzovoorts.
Aangezien je voor deze likeur onrijpe, groene walnoten nodig hebt is de beste periode om deze walnotenlikeur zelf te maken eind juni, begin juli.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-09-2020, dit recept is voor 20 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-12-2024
De walnoten kunnen afgeven op je handen, dus je kunt eventueel handschoenen aan doen. Was de groene walnoten en snijd deze door midden, of in kwarten.
Voeg de onrijpe walnoten samen met de kruiden toe aan een grote weckpot. Mocht je een stuk citroenschil gebruiken, voeg je deze nu ook toe.
Schenk de drank op de walnoten en sluit de deksel.
Schud de pot af en toe gedurende 6 weken. Je zult merken dat de drank steeds zwarter zal kleuren en dat is precies wat je wilt.
Voeg na 6 weken 300 gram suiker toe en wacht dan nog eens 6 weken. Schud de pot wederom regelmatig zodat de suiker kan oplossen.
Zodra de suiker is opgelost en de drank volledig zwart is geworden, kun je deze zeven. Dat doe je dus na ongeveer 3 maanden.
Je kunt hiervoor een hele fijne zeef met optioneel een kaasdoek gebruiken om deze zo helder mogelijk te krijgen.
Om de weckpot en flesjes te steriliseren kun je deze enkele minuten schoon koken in kokend water.
Verdeel de walnotenlikeur over kleine flesjes en sluit deze goed af. Nu kun je de likeur lang bewaren, in de winter (met kerst) zal deze likeur het allerlekkerste zijn omdat de smaken volledig zijn ingetrokken.
Heerlijk als likeurtje om bij op te warmen, of lekker met een bolletje vanille ijs als dessert of in een walnotencake. Geniet ervan!
Welke noten voor het maken van walnotenlikeur?
Walnotenlikeur kun je het beste maken met onrijpe groene walnoten, wanneer walnoten al rijper zullen zijn zal de likeur te bitter worden. De beste tijd om groene walnoten te plukken is eind juni.
Welke alcohol voor het maken van walnotenlikeur?
Je kunt heel veel verschillende soorten alcohol gebruiken voor het maken van walnotenlikeur. Denk hierbij aan jenever, wodka, eau de vie of eventueel pure alcohol geschikt voor consumptie.
Per 1 persoonsportie:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1.25 | onrijpe groene walnoten | noten | 59.06 | 1.06 g | 0.23 g | 5.47 g | 0.44 g | 1.26 g | 0.70 g | 0.18 mg | 0.18 mg | 7.88 mg | 14.00 mg | 47.25 mg | 35.00 mg | 0.11 mg | 0.22 mg | - | - | 0.35 mg | - | - | 0.04 mg | 0.03 mg | 0.04 mg | - | 4.38 µg | - | - | - | |
0.05 | kaneelstok | 0.47 | 0.08 g | - | - | - | 0.01 g | 0.04 g | 0.05 mg | 0.06 mg | 1.80 mg | 0.09 mg | 0.75 mg | 0.09 mg | - | - | - | - | 0.05 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ||
0.15 | steranijs | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ||
0.2 | kruidnagels | 0.85 | 0.10 g | - | 0.04 g | - | 0.01 g | 0.02 g | 0.50 mg | 0.02 mg | 1.30 mg | - | 2.20 mg | 0.40 mg | - | - | - | - | 0.16 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ||
citroenschil | 0.05 | 0.01 g | - | - | - | - | 0.01 g | - | - | 0.08 mg | 0.01 mg | 0.11 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | 0.07 mg | - | 0.21 mg | - | - | - | - | 0.02 µg | - | - | - | |||
0.05 | liter | alcohol | 277.00 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
15 | gram | suiker | 60.30 | 14.85 g | 14.85 g | - | - | - | - | - | 0.02 mg | - | 0.30 mg | 0.60 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
397.74 | 16.11 g | 15.08 g | 5.51 g | 0.44 g | 1.28 g | 0.76 g | 0.72 mg | 0.26 mg | 11.06 mg | 14.40 mg | 50.91 mg | 35.50 mg | 0.11 mg | 0.22 mg | - | - | 0.62 mg | - | 0.21 mg | 0.04 mg | 0.03 mg | 0.04 mg | - | 4.39 µg | - | - | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.