Ingrediënten
- 8 kruimige aardappelen
- 3 takjes verse tijm
- 3 teentjes knoflook
- Olijfolie
- (zee) zout

Kookgerei nodig
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Mes
- Snijplank
- Keukendoek
Voorbereiding — 5 minuten
Was de kruimige aardappels, zorg ervoor dat al het zand van de aardappelen af is. Dep de aardappelen dan weer droog met behulp van een keukendoek. Bedek de bakplaat met het bakpapier en snijd de aardappelen in partjes. Je kunt de schil om de aardappelen laten. Verdeel de aardappelpartjes dan over de bakplaat.
Kneus met de palm van je hand de 3 teentjes knoflook en leg deze tussen de aardappelpartjes op de bakplaat. Leg dan ook 3 takjes tijm tussen de aardappelen. Schenk flink wat olijfolie over de aardappelpartjes heen en voeg ruim (zee)zout toe.
De aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook bakken — 30 minuten
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden celsius. Bak de aardappelpartjes in de voorverwarmde oven in 30 – 35 minuten krokant en gaar, afhankelijk van hoe dik de aardappeltjes gesneden zijn. Controleer zo nu en dan tijdens het bakken. Verwijder de rozemarijn en knoflook van de bakplaat en serveer de aardappelpartjes direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie