• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ohmydish.nl

Recepten en gerechten


  • Thema’s
    • Barbecue recepten
    • Brood recepten
    • High tea recepten
    • Ijsrecepten
    • Kerstrecepten
    • Kiprecepten
    • Ovenschotels
    • Paasrecepten
    • Pasta recepten
    • Pizza recepten
    • Quiche recepten
    • Sauzen
    • Slowcooker recepten
    • Soep recepten
    • Tapas
    • Valentijnsdag
    • Vegetarische recepten
    • Visrecepten
    • Wildrecepten
    • Wokrecepten
  • Hoofdgerechten
  • Lunch
  • Bijgerechten
  • Snacks
  • Toetjes
  • Voorafjes
  • Salades
  • Taart en cake
  • Ontbijt
Je bent hier: Home / Recepten / Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook

Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook

11 november 2016 door ohmydish Reageer

Je hoeft de aardappelen niet eens te schillen! Lekker krokante aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook. Recept voor 4 personen.
Aantal pers.: 4 personen | Voorbereiding: 5 minuten | Kooktijd: 30 minuten | Moeilijkheid: Makkelijk

Ingrediënten

  • 8 kruimige aardappelen
  • 3 takjes verse tijm
  • 3 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • (zee) zout
Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook ingrediënten
Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook ingrediënten

Kookgerei nodig

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Mes
  • Snijplank
  • Keukendoek

Voorbereiding — 5 minuten

Was de kruimige aardappels, zorg ervoor dat al het zand van de aardappelen af is. Dep de aardappelen dan weer droog met behulp van een keukendoek. Bedek de bakplaat met het bakpapier en snijd de aardappelen in partjes. Je kunt de schil om de aardappelen laten. Verdeel de aardappelpartjes dan over de bakplaat.

Kneus met de palm van je hand de 3 teentjes knoflook en leg deze tussen de aardappelpartjes op de bakplaat. Leg dan ook 3 takjes tijm tussen de aardappelen. Schenk flink wat olijfolie over de aardappelpartjes heen en voeg ruim (zee)zout toe.

De aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook bakken — 30 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden celsius. Bak de aardappelpartjes in de voorverwarmde oven in 30 – 35 minuten krokant en gaar, afhankelijk van hoe dik de aardappeltjes gesneden zijn. Controleer zo nu en dan tijdens het bakken. Verwijder de rozemarijn en knoflook van de bakplaat en serveer de aardappelpartjes direct. Eet smakelijk!

Overzicht
recipe image
Receptnaam
Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook
Geplaatst op
2016-11-11
Voorbereidingstijd
5M
Kooktijd
30M
Totale tijd
35M

In categorie: Bijgerechten, Zomer recepten Tags: aardappelen uit de oven, Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook, aardappels uit de oven, gebakken aardappelen, knoflook, kruimige aardappelen, olijfolie, tijm, verse tijm, zeezout, zout

Over ohmydish

Veronique is een chef en Marco is een programmeur. Samen zijn wij Ohmydish in 2014 begonnen en plaatsen 2 x per week een nieuw recept. Onze recepten zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Marco en Veronique van Ohmydish (2018) Wij zijn Marco en Véronique, wonen in Zuid-Frankrijk, houden van koken, het Franse leven, delen van recepten en onze drie honden! Meer over ons

Receptenteller

Er zijn al: 1180 recepten geplaatst!

Nieuwsbrief

Wil je 2 x per maand recepten in je inbox?

Let op: wij versturen geen spam

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Footer

Recepten moeilijkheid

Makkelijk | Gemiddeld | Matig | Moeilijk

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Ohmydish netwerk

  • (EN) Ohmydish.com
  • (NL) Ohmydish.nl
  • Neem contact met ons op

Recepten thema’s

Barbecue recepten | Brood recepten | High tea recepten | Ijsrecepten | Kerstrecepten | Kiprecepten | Ovenschotels | Paasrecepten | Pasta recepten | Pizza recepten | Quiche recepten | Saus recepten | Slowcooker recepten | Soep recepten | Tapas recepten | Valentijnsdag | Vegetarische recepten | Visrecepten | Wildrecepten | Wokrecepten

Recepten per seizoen

Lente recepten | Zomer recepten | Herfst recepten | Winter recepten | Alle recepten

Keukens

Afrikaans | Amerikaans | Arabisch | Argentijns | Australisch | Aziatisch | Balkan | Belgisch | Brits | Caribisch | Chinees | Cubaans | Duits | Egyptisch | Engels | Europees | Frans | Grieks | Hawaiiaans | Hongaars | Iers | Indiaas | Indonesisch | Iraans | Irakees | Israelisch | Italiaans | Japans | Kantonees | Koreaans | Libanees | Maleisisch | Marokkaans | Mexicaans | Nederlands | Oekraïeens | Perzisch | Philipijns | Portugees | Roemeens | Russisch | Schots | Spaans | Surinaams | Thais | Tunesisch | Turks | Venezolaans | Vietnamees | Wereld | Zweeds | Zwitsers

Type- en spelfouten voorbehouden. Copyright © 2014 - 2019 · Ohmydish

2 x per maand recepten in je inbox?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang 2 x per maand onze nieuwste recepten, helemaal gratis!