Deze kippenpoten uit de slowcooker zijn zo mals dat de kip van het bot valt. Heerlijk met ketjap, limoen, kaneel en meer.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-08-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 4 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 04-09-2024
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember en rasp deze fijn. Rasp de schil van de limoen en pers het sap eruit.
Meng het limoenrasp en sap met knoflook, gemberrasp, ketjap, sojasaus, tamarinde pasta en sambal. Meng dit met de kippenpoten en zorg dat ze volledig bedekt zijn.
Plaats de kippenpoten met het mengsel en de kaneelstok in de slowcooker en stel deze in op de laagste setting.
Na 4 uur zal de kip zo mals zijn dat deze van het bot afvalt. Bestrooi eventueel met verse peterselie en serveer bijvoorbeeld met rijst en komkommersalade of couscous met groenten. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Hallo Thea, deze kippenpoten vallen zó van het bot af. Je kunt er eventueel wat gebakken aardappeltjes en een komkommersalade bij serveren. Wij vonden het super lekker, geniet ervan! Liefs Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.