Menugang: voorgerechten

174 Recepten

Met een mooi voorgerecht begint je diner pas echt goed. Bekijk hier recepten waarmee je de lekkerste voorgerechten maakt die perfect aansluiten op het hoofdgerecht. Leuke en lekkere recepten zoals broccoli kroketjes, bladerdeegrolletjes, garnalencocktail, vitello tonato en meer!


Zelf heksenkaas® maken

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Maak deze heerlijke goedkope Heksenkaas makkelijk thuis met maar een paar ingredienten en weinig tijd. Deze kaas dip is klaar binnen 10 minuten!


Andijvie-aardappelsoep

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een heerlijke andijvie-aardappelsoep met kerrie, witte wijn en geraspte kaas. Heerlijke combinatie die je zeker eens moet proberen! Klaar in 20 minuten.


Rode biet en kip plaattaart

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Combineer rode biet, kip en kaas om een super simpele en heerlijke rode biet en kip plaattaart te maken. Ook makkelijk om restjes groenten op te maken!


Biefstuk en rode bieten chips salade

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Een salade heeft altijd iets krokants nodig! Probeer deze biefstuk en rode bieten chips salade eens. Geserveerd met een makkelijke balsamico dressing.


IJsbergslasoep met spekjes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Heerlijke verfrissende ijsbergslasoep met een vleugje sinaasappel. Je kunt deze soep ook koud serveren op een warme zomerdag. Serveer eventueel met spekjes.


Radijsboter

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Doodsimpel recept voor radijsboter, geweldig voor bij de tapas, als snack of voorafje. Binnen no-time staat deze boter met radijsjes op tafel, ideaal voor je volgende feestje.


Plaattaart met aubergine en basilicum

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een plaattaart met aubergine en basilicum is makkelijk om te maken. Maak je koelkast leeg door bladerdeeg te beleggen met verschillende groentes, zo lekker!


Friszure appel en rode bieten carpaccio

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Erg verfrissend voorgerecht of salade, perfect voor een hete zomerdag. Een friszure appel en rode bieten carpaccio heeft heerlijke smaakcombinaties!


Coquilles met witte asperges en aardbeien salade

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Wil je indruk maken op iemand? Maak dan deze coquilles met witte asperges en aardbeien salade. Een zeer gewaardeerde smaakcombinatie.


Hartige coeur de boeuf tomaten taartjes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Ben je bekend met deze prachtige tomaten? Super sappig en lekker fris, coeur de boeuf tomaten taartjes zijn smakelijk en makkelijk te maken.


Coeur de boeuf tomaten carpaccio met zwarte olijven

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Smaakvolle en licht voorafje. Een coeur de boeuf tomaten carpaccio met zwarte olijven en verse basilicumblaadjes. Recept voor 4 personen.


Roergebakken witte asperge salade

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Maak een keer wat anders dan de standaard gekookte asperges. Deze heerlijke roergebakken witte asperge salade is fris, hartig en zoet tegelijk, perfect voor de lente.


Witte asperges met Serrano ham

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

OMG YES, het aspergeseizoen is gestart! Ben je ook net zo enthousiast? Begin het seizoen nog beter met dit witte asperges met Serrano ham recept.


Geglazuurde aubergine met miso

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Voor de liefhebber van aubergines is dit een recept met een Japanse twist. Geglazuurde aubergine met miso is klaar in 30 minuten.


Spruitjesquiche

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Een heerlijke vegetarische spruitjesquiche met cherry tomaten, eieren, room en kaas. Klaar in 40 minuten, recept voor 4 personen.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere broccoli kroketjes ? Deze kleine broccoli kroketjes met een heerlijk krokant jasje van sesam zijn een ideaal vegetarisch hapje tijdens een feestje of borrel. Extra lekker met zelfgemaakte kaasdip.

Ingrediënten


  • 75 gram broccoli
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 2 eetlepels fijn geraspte grana padano
  • 1 kleine eidooier
  • handje paneermeel
  • peper en zout naar smaak
  • ongeveer 2 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • ongeveer 6 eetlepels sesamzaadjes

Ingrediënten kaasdip

  • ongeveer 50 gram zachte kaas op kamertemperatuur
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • peper en zout naar smaak
  • verse bieslook

Bereiding

(7)
1
Was de kruimige aardappelen en kook deze in de schil voor ongeveer 20 minuten. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen. 
2
Maak ondertussen een kaasdip door de zachte kaas te mengen met crème fraîche, peper, zout en fijngesneden bieslook. Welke kaas je hiervoor gebruikt kan verschillen, je kunt zelfs brie gebruiken zonder de korst. 
3
Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes. Haal de aardappelen uit het water zodra deze volledig gaar zijn en breng het water opnieuw aan de kook. 
4
Kook de broccoli tot deze volledig gaar is, giet deze dan af en pureer de broccoli met een staafmixer. Je kunt de broccoli eventueel ook fijn prakken met een vork. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.