De combinatie van verse basilicum, Parmezaanse kaas en tuinbonen zal je zeker verrassen! Heb je ooit een tuinbonensalade gegeten?
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tuinbonensalade
Haal de tuinbonen uit de peul, dit wordt ook wel doppen genoemd. Kook ze vervolgens in water met zout voor ongeveer 2 tot 3 minuten en plaats ze dan meteen in koud water om het kookproces te stoppen.
Nu kun je ervoor kiezen om ze te "dubbel doppen" of niet, ofwel het vliesje eraf halen. Wij verwijderen altijd het velletje van de mooie groene boontjes door ze zachtjes eruit te drukken.
Was de sla en verdeel over de borden. Verdeel er dan de (dubbel) gedopte tuinbonen over en wat verse basilicumblaadjes.
Schaaf de kaas eroverheen en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en geniet van deze heerlijke simpele salade!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.