Tuinbonensalade

(5)

De combinatie van verse basilicum, Parmezaanse kaas en tuinbonen zal je zeker verrassen! Heb je ooit een tuinbonensalade gegeten?

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Tuinbonensalade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 750 gram verse tuinbonen
  • salade naar keuze, wij gebruikten little gem
  • handvol verse basilicumblaadjes
  • ongeveer 100 gram Parmezaanse kaas schaafsels
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Tuinbonensalade Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • kleine kom
  • vergiet
  • dunschiller

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tuinbonensalade


Voorbereiding -- 15 minuten

Haal de tuinbonen uit de peul, dit wordt ook wel doppen genoemd. Kook ze vervolgens in water met zout voor ongeveer 2 tot 3 minuten en plaats ze dan meteen in koud water om het kookproces te stoppen.

Nu kun je ervoor kiezen om ze te "dubbel doppen" of niet, ofwel het vliesje eraf halen. Wij verwijderen altijd het velletje van de mooie groene boontjes door ze zachtjes eruit te drukken.

Tuinbonensalade
Tuinbonensalade

Tuinbonensalade afmaken -- 5 minuten

Was de sla en verdeel over de borden. Verdeel er dan de (dubbel) gedopte tuinbonen over en wat verse basilicumblaadjes.

Schaaf de kaas eroverheen en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en geniet van deze heerlijke simpele salade!

Wat vind jij van dit recept?

5 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.