De combinatie van verse basilicum, Parmezaanse kaas en tuinbonen zal je zeker verrassen! Heb je ooit een tuinbonensalade gegeten?
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tuinbonensalade
Haal de tuinbonen uit de peul, dit wordt ook wel doppen genoemd. Kook ze vervolgens in water met zout voor ongeveer 2 tot 3 minuten en plaats ze dan meteen in koud water om het kookproces te stoppen.
Nu kun je ervoor kiezen om ze te "dubbel doppen" of niet, ofwel het vliesje eraf halen. Wij verwijderen altijd het velletje van de mooie groene boontjes door ze zachtjes eruit te drukken.
Was de sla en verdeel over de borden. Verdeel er dan de (dubbel) gedopte tuinbonen over en wat verse basilicumblaadjes.
Schaaf de kaas eroverheen en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en geniet van deze heerlijke simpele salade!
Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.