De combinatie van verse basilicum, Parmezaanse kaas en tuinbonen zal je zeker verrassen! Heb je ooit een tuinbonensalade gegeten?
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-07-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Haal de tuinbonen uit de peul, dit wordt ook wel doppen genoemd. Kook ze vervolgens in water met zout voor ongeveer 2 tot 3 minuten en plaats ze dan meteen in koud water om het kookproces te stoppen.
Nu kun je ervoor kiezen om ze te "dubbel doppen" of niet, ofwel het vliesje eraf halen. Wij verwijderen altijd het velletje van de mooie groene boontjes door ze zachtjes eruit te drukken.
Was de sla en verdeel over de borden. Verdeel er dan de (dubbel) gedopte tuinbonen over en wat verse basilicumblaadjes.
Schaaf de kaas eroverheen en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en geniet van deze heerlijke simpele salade!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.