In de natuur zie je weer heerlijke bramen, daar is het nu de perfecte tijd voor. Je kunt ze evt. ook in de winkel kopen voor deze wilde bramensalade.
Aan het einde van augustus kun je bramen plukken, dus wij gingen het bos in voor een flinke bak vol heerlijke wilde bramen.
Let op: wilde bramen zijn iets kleiner en een beetje zuurder.
Je kunt ook bramen kopen, deze zijn groter dan wilde bramen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-09-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de bramen voorzichtig met koud water. Was de druiven en snijd ze door de helft, verwijder eventuele pitjes. Als je ongewassen sla hebt gekocht, dien je deze eerst zorgvuldig te wassen en droog te maken.
Voor een simpele dressing hoef je alleen maar azijn en zonnebloemolie te mengen en op smaak te brengen met peper en zout. Hak de walnoten grof en zet opzij.
Verdeel de sla melange, gehalveerde druiven, bramen, geitenkaas en walnoten over 2 borden. Maak de salade af met de makkelijke balsamico dressing. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.