Wilde bramensalade

(6)

In de natuur zie je weer heerlijke bramen, daar is het nu de perfecte tijd voor. Je kunt ze evt. ook in de winkel kopen voor deze wilde bramensalade.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-09-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-03-2023

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Wilde bramensalade

Ingrediënten


  • handvol wilde bramen
  • kleine handvol rode druiven
  • kleine handvol walnoten
  • 30 ml balsamico azijn
  • 100 ml zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • peper en zout naar smaak
  • gemengde salade (zoals een rucola melange of snijbiet)
  • 50 gram geitenkaas

Kookgerei nodig


  • kleine kom
  • garde
  • snijplank & koksmes
  • optioneel: sla centrifuge

Wilde bramensalade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wilde-bramensalade


Aan het einde van augustus kun je bramen plukken, dus wij gingen het bos in voor een flinke bak vol heerlijke wilde bramen. Wilde bramen zijn iets kleiner en een beetje zuurder. 

Je kunt ook bramen kopen, deze zijn groter dan wilde bramen.

Voorbereiding – 5 minuten

Was de bramen voorzichtig met koud water. Was de druiven en snijd ze door de helft, verwijder eventuele pitjes. Als je ongewassen sla hebt gekocht, dien je deze eerst zorgvuldig te wassen en droog te maken. 

Voor een simpele dressing hoef je alleen maar azijn en zonnebloemolie te mengen en op smaak te brengen met peper en zout. Hak de walnoten grof en zet opzij. 

Wilde bramensalade
Wilde bramensalade

De wilde bramensalade afmaken – 5 minuten

Verdeel de sla melange, gehalveerde druiven, bramen, geitenkaas en walnoten over 2 borden. Maak de salade af met de makkelijke balsamico dressing. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-09-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-03-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Wilde bramensalade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.