Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/scampi-in-gespiraliseerde-aardappel
Voorbereiding -- 15 minuten
Mocht je gebruik maken van ingevroren garnalen, ontdooi deze dan eerst voordat je de vastkokende aardappelen gaat schillen. Verhit de
oven voor tot een temperatuur van 180 graden
Celsius.
Schil de aardappelen met behulp van een
aardappelschilmesje. Geschilde aardappelen zullen snel gaan verkleuren, plaats de aardappelen daarom na het schillen direct in een
grote kom met koud water. Plaats de aardappelen 1 voor 1 op de
spiraalsnijder en snijd deze.
Verpak elke scampi in een aardappelspiraal, wees voorzichtig want dit kan erg snel breken. Na de eerste scampi zul je merken dat dit makkelijker gaat. Meer voorbereiding is er voor nu niet nodig, leg de scampi's op de
ovenplaat. Bedruip met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Scampi in gespiraliseerde aardappel
De scampi in gespiraliseerde aardappel afmaken -- 10 minuten
Plaats de
ovenplaat in de
oven en bak
8 tot 10 minuten lang. Je kunt zien of de scampi's gaar zijn als de aardappelspiraaltjes krokant en goudbruin zijn. Je kunt er ook voor kiezen om de scampi te
frituren, wij vinden de (gezondere) variant uit de oven lekkerder.
Deze scampi in gespiraliseerde aardappel is een lekker en leuk uitziende snack. Geniet ervan!