Ohmydish.nl


Scampi in gespiraliseerde aardappel

Leuk om uit te delen tijdens feestjes: scampi in gespiraliseerde aardappel. Gebakken in de oven, klaar in 25 minuten. Recept voor 6 personen.

25 minuten 6 personen Hapjes en snacks
Scampi in gespiraliseerde aardappel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 grote vastkokende aardappelen
  • 12 scampi's / grote garnalen
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Scampi in gespiraliseerde aardappel ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Spiraalsnijder
  • Aardappelschilmesje
  • Grote kom
  • Ovenschaal
  • Oven

Bereiden


25 minuten 6 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/scampi-in-gespiraliseerde-aardappel


Voorbereiding -- 15 minuten

Mocht je gebruik maken van ingevroren garnalen, ontdooi deze dan eerst voordat je de vastkokende aardappelen gaat schillen. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. 

Schil de aardappelen met behulp van een aardappelschilmesje. Geschilde aardappelen zullen snel gaan verkleuren, plaats de aardappelen daarom na het schillen direct in een grote kom met koud water.

Plaats de aardappelen 1 voor 1 op de spiraalsnijder en snijd deze. Verpak elke scampi in een aardappelspiraal, wees voorzichtig want dit kan erg snel breken. Na de eerste scampi zul je merken dat dit makkelijker gaat.

Meer voorbereiding is er voor nu niet nodig, leg de scampi's op de ovenplaat. Bedruip met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. 

Scampi in gespiraliseerde aardappel
Scampi in gespiraliseerde aardappel

De scampi in gespiraliseerde aardappel afmaken -- 10 minuten

Plaats de ovenplaat in de oven en bak 8 tot 10 minuten lang. Je kunt zien of de scampi's gaar zijn als de aardappelspiraaltjes krokant en goudbruin zijn. Je kunt er ook voor kiezen om de scampi te frituren, wij vinden de (gezondere) variant uit de oven lekkerder.

Deze scampi in gespiraliseerde aardappel is een lekker en leuk uitziende snack. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.