Scampi in gespiraliseerde aardappel
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Scampi in gespiraliseerde aardappel

Leuk om uit te delen tijdens feestjes: scampi in gespiraliseerde aardappel. Gebakken in de oven, klaar in 25 minuten. Recept voor 6 personen.

25 minuten
6 personen
Scampi in gespiraliseerde aardappel ingrediënten
Recept scampi in gespiraliseerde aardappel

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-09-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Mocht je gebruik maken van ingevroren garnalen, ontdooi deze dan eerst voordat je de vastkokende aardappelen gaat schillen. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. 

Schil de aardappelen met behulp van een aardappelschilmesje. Geschilde aardappelen zullen snel gaan verkleuren, plaats de aardappelen daarom na het schillen direct in een grote kom met koud water.

Plaats de aardappelen 1 voor 1 op de spiraalsnijder en snijd deze. Verpak elke scampi in een aardappelspiraal, wees voorzichtig want dit kan erg snel breken. Na de eerste scampi zul je merken dat dit makkelijker gaat.

Meer voorbereiding is er voor nu niet nodig, leg de scampi's op de ovenplaat. Bedruip met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. 

Scampi in gespiraliseerde aardappel
Scampi in gespiraliseerde aardappel

De scampi in gespiraliseerde aardappel afmaken – 10 minuten

Plaats de ovenplaat in de oven en bak 8 tot 10 minuten lang. Je kunt zien of de scampi's gaar zijn als de aardappelspiraaltjes krokant en goudbruin zijn. Je kunt er ook voor kiezen om de scampi te frituren, wij vinden de (gezondere) variant uit de oven lekkerder.

Deze scampi in gespiraliseerde aardappel is een lekker en leuk uitziende snack. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
58.95 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
12.09 g
0.01 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.26 g
0.04 g
Eiwitten
1.45 g
Vezels
1.96 g
Natrium
228.09 mg
Mineralen
Ijzer
0.39 mg
Calcium
8.67 mg
Magnesium
14.22 mg
Kalium
14.22 mg
Fosfor
34.34 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.21 mg
Jodium
0.34 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
6.22 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.05 mg
Vitamine B2
0.03 mg
Vitamine B6
0.17 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
6.12 µg
Vitamine E
0.05 mg
Vitamine K
1.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Scampi in gespiraliseerde aardappel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.