Scampi in gespiraliseerde aardappel

(5)

Leuk om uit te delen tijdens feestjes: scampi in gespiraliseerde aardappel. Gebakken in de oven, klaar in 25 minuten. Recept voor 6 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-09-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-01-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks
Scampi in gespiraliseerde aardappel

Ingrediënten


  • 2 grote vastkokende aardappelen
  • 12 scampi's / grote garnalen
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Spiraalsnijder
  • Aardappelschilmesje
  • Grote kom
  • Ovenschaal
  • Oven

Scampi in gespiraliseerde aardappel Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/scampi-in-gespiraliseerde-aardappel


Voorbereiding -- 15 minuten

Mocht je gebruik maken van ingevroren garnalen, ontdooi deze dan eerst voordat je de vastkokende aardappelen gaat schillen. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. 

Schil de aardappelen met behulp van een aardappelschilmesje. Geschilde aardappelen zullen snel gaan verkleuren, plaats de aardappelen daarom na het schillen direct in een grote kom met koud water.

Plaats de aardappelen 1 voor 1 op de spiraalsnijder en snijd deze. Verpak elke scampi in een aardappelspiraal, wees voorzichtig want dit kan erg snel breken. Na de eerste scampi zul je merken dat dit makkelijker gaat.

Meer voorbereiding is er voor nu niet nodig, leg de scampi's op de ovenplaat. Bedruip met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. 

Scampi in gespiraliseerde aardappel
Scampi in gespiraliseerde aardappel

De scampi in gespiraliseerde aardappel afmaken -- 10 minuten

Plaats de ovenplaat in de oven en bak 8 tot 10 minuten lang. Je kunt zien of de scampi's gaar zijn als de aardappelspiraaltjes krokant en goudbruin zijn. Je kunt er ook voor kiezen om de scampi te frituren, wij vinden de (gezondere) variant uit de oven lekkerder.

Deze scampi in gespiraliseerde aardappel is een lekker en leuk uitziende snack. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-09-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-01-2023


Waardeer dit recept!
5 stemmen

0 reacties op Scampi in gespiraliseerde aardappel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.