Groene olijventapenade
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Groene olijventapenade vegetarisch

Smeer wat van deze zelfgemaakte groene olijventapenade op een toastje en stukje brood en sta versteld van de smaken en hoe simpel dit zelf te maken is!

10 minuten
4 personen
Groene olijventapenade ingrediënten
Recept groene olijventapenade

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Je kunt elke soort groene olijven gebruiken die je wilt, zolang deze zonder toegevoegde kruiden of smaken zijn.

Voor dit soort recepten kun je prima de meest goedkope olijven gebruiken die je kunt vinden in de supermarkt. Rasp de Parmezaanse kaas en laat de olijven uitlekken. 

Groene olijventapenade
Groene olijventapenade

De groene olijventapenade afmaken – 5 minuten

Vermeng de groene olijven, een handje pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas in de foodprocessor, handmixer of blender. Pureer dit tot een mooi glad mengsel.

Gebruik wat olijfolie om de tapenade gladder te maken. Breng op smaak met peper en zout. Deze groene olijventapenade is heerlijk op een toastje of stukje brood.

Goed te combineren met zongedroogde tomaten. In de meeste restaurants serveren ze deze groene olijventapenade met aïoli en knoflookboter met stokbrood terwijl je op je maaltijd wacht.

Je kunt de groene olijventapenade in een luchtdicht bakje tot 5 dagen lang bewaren in de koelkast. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
139.35 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
1.83 g
0.13 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13 g
2.89 g
Eiwitten
4.04 g
Vezels
1.63 g
Natrium
926.88 mg
Mineralen
Ijzer
0.73 mg
Calcium
91.19 mg
Magnesium
17.83 mg
Kalium
17.83 mg
Fosfor
80.76 mg
Koper
0.14 mg
Zink
0.66 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
1.34 mg
Vitamine D
0.03 mg
Vitamine A
0.03 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.07 mg
Vitamine B6
0.02 mg
Vitamine B12
0.13 µg
Foliumzuur
2.94 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Groene olijventapenade"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.