Ohmydish.nl


Groene olijventapenade

Smeer wat van deze zelfgemaakte groene olijventapenade op een toastje en stukje brood en sta versteld van de smaken en hoe simpel dit zelf te maken is!

10 minuten 4 personen Voorgerechten
Groene olijventapenade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 100 gram groene olijven, zonder kruiden en ontpit
  • Klein handje pijnboompitten
  • Klein handje Parmezaanse kaas
  • 25 ml olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Crackers of brood om de tapenade mee te serveren
Groene olijventapenade ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Foodprocessor of handmixer / blender

Bereiden


10 minuten 4 personen Voorgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/groene-olijventapenade


Voorbereiding -- 5 minuten

Je kunt elke soort groene olijven gebruiken die je wilt, zolang deze zonder toegevoegde kruiden of smaken zijn. Voor dit soort recepten kun je prima de meest goedkope olijven gebruiken die je kunt vinden in de supermarkt.

Rasp de Parmezaanse kaas en laat de olijven uitlekken.

Groene olijventapenade Groene olijventapenade

De groene olijventapenade afmaken -- 5 minuten

Vermeng de groene olijven, een handje pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas in de foodprocessor, handmixer of blender. Pureer dit tot een mooi glad mengsel. Gebruik wat olijfolie om de tapenade gladder te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Deze groene olijventapenade is heerlijk op een toastje of stukje brood. Goed te combineren met zongedroogde tomaten. In de meeste restaurants serveren ze deze groene olijventapenade met aïoli en knoflookboter met stokbrood terwijl je op je maaltijd wacht.

Je kunt de groene olijventapenade in een luchtdicht bakje tot 5 dagen lang bewaren in de koelkast. Geniet ervan!

Aangeraden product (1)


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Spaghetti carbonara
Volgend recept →
Wilde champignonsoep

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.