Smeer wat van deze zelfgemaakte groene olijventapenade op een toastje en stukje brood en sta versteld van de smaken en hoe simpel dit zelf te maken is!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt elke soort groene olijven gebruiken die je wilt, zolang deze zonder toegevoegde kruiden of smaken zijn.
Voor dit soort recepten kun je prima de meest goedkope olijven gebruiken die je kunt vinden in de supermarkt. Rasp de Parmezaanse kaas en laat de olijven uitlekken.
Vermeng de groene olijven, een handje pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas in de foodprocessor, handmixer of blender. Pureer dit tot een mooi glad mengsel.
Gebruik wat olijfolie om de tapenade gladder te maken. Breng op smaak met peper en zout. Deze groene olijventapenade is heerlijk op een toastje of stukje brood.
Goed te combineren met zongedroogde tomaten. In de meeste restaurants serveren ze deze groene olijventapenade met aïoli en knoflookboter met stokbrood terwijl je op je maaltijd wacht.
Je kunt de groene olijventapenade in een luchtdicht bakje tot 5 dagen lang bewaren in de koelkast. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.