Gebruik chili en appel cider azijn om deze gemarineerde inktvis super lekker en sappig te maken. Grill ze voor zelfs nog meer heerlijkheid!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gemarineerde-inktvis
Maak de inktvis schoon door langzaam het hoofd uit het lichaam te trekken, het darmkanaal komt dan vanzelf ook mee. Je kunt nu de zwarte inkt bewaren, om bijvoorbeeld risotto zwart mee te kleuren.
Plaats je mes achter de ogen en snijd het door. Nu heb je het hoofd gescheiden van de tentakels. In de tentakels zit een klein hard stukje dat je moet verwijderen, dat is zijn mond.
Nu kun je de staart gaan schoon maken. Binnenin zit een langwerpig hard stuk, dat is de rugplaat. Verwijder de rugplaat, het ziet eruit als een dun stuk glas. Verwijder dan het vlies en was de tentakels en staart onder stromend koud water. Snijd de staart in dikke ringen.
Leg de ringen en tentakels in een grote kom en voeg olijfolie, appel cider azijn, peper en zout toe. Plaats dit in de koelkast en laat minimaal 1 uur marineren.
Gemarineerde inktvis
Nadat je de inktvis in 2 minuten totaal gegrild hebt, leg je ze in de 2e grote kom, voeg panko en het grove chilipoeder toe en meng goed. Grill ze dan nog even een minuutje. Garneer met tijm en geniet dan van deze heerlijke snelle inktvis!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.