Gemarineerde inktvis
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gemarineerde inktvis

Gebruik chili en appel cider azijn om deze gemarineerde inktvis super lekker en sappig te maken. Grill ze voor zelfs nog meer heerlijkheid!

25 minuten
2 personen
Gemarineerde inktvis ingrediënten
Recept gemarineerde inktvis

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-07-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Het klinkt altijd een beetje eng om inktvis zelf schoon te maken, maar om eerlijk te zijn is het best makkelijk en heb je het bij de eerste inktvis al onder de knie. Tip Je kunt de visboer vragen om de inktvissen voor je schoon te maken.

Gebruik diepvries inktvis als je geen verse kunt vinden. Maak de inktvis schoon door langzaam het hoofd uit het lichaam te trekken, het darmkanaal komt dan vanzelf ook mee. Je kunt nu de zwarte inkt bewaren, om bijvoorbeeld risotto zwart mee te kleuren.

Plaats je mes achter de ogen en snijd het door. Nu heb je het hoofd gescheiden van de tentakels. In de tentakels zit een klein hard stukje dat je moet verwijderen, dat is zijn mond. Nu kun je de staart gaan schoon maken. Binnenin zit een langwerpig hard stuk, dat is de rugplaat.

Verwijder de rugplaat, het ziet eruit als een dun stuk glas. Verwijder dan het vlies en was de tentakels en staart onder stromend koud water. Snijd de staart in dikke ringen.

Leg de ringen en tentakels in een grote kom en voeg olijfolie, appel cider azijn, peper en zout toe. Plaats dit in de koelkast en laat minimaal 1 uur marineren. 

Gemarineerde inktvis
Gemarineerde inktvis

Gemarineerde inktvis afmaken – 5 minuten

Verhit een grill pan en voeg de inktvis ringen toe, na ongeveer 1 minuut kun je ook de tentakels toevoegen. Anders zullen de tentakels taai gaat worden, omdat ze minder tijd nodig hebben. 

Nadat je de inktvis in 2 minuten totaal gegrild hebt, leg je ze in de 2e grote kom, voeg panko en het grove chilipoeder toe en meng goed. Grill ze dan nog even een minuutje.

Garneer met tijm en geniet dan van deze heerlijke snelle inktvis!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
242.06 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
19.69 g
0.03 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.17 g
1.83 g
Eiwitten
27.78 g
Vezels
3.88 g
Natrium
1055.14 mg
Mineralen
Ijzer
3.5 mg
Calcium
91.22 mg
Magnesium
53.34 mg
Kalium
53.34 mg
Fosfor
248.78 mg
Koper
1.26 mg
Zink
1.76 mg
Jodium
31.03 µg
Selenium
3.96 µg
Vitamines
Vitamine C
13.97 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
6.98 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.27 mg
Vitamine B6
1.09 mg
Vitamine B12
3 µg
Foliumzuur
20.43 µg
Vitamine E
0.21 mg
Vitamine K
5.82 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Gemarineerde inktvis"
Dick zegt op 25-12-2017
waarvoor is de chili poeder ?
Ohmydish zegt op 26-12-2017
Hallo Dick, er zat een foutje in het recept. Je voegt de chili samen met de panko (Japans broodkruim) toe om de inktvis mee te bedekken na het bakken.

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.