Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Gemarineerde inktvis

Gebruik chili en appel cider azijn om deze gemarineerde inktvis super lekker en sappig te maken. Grill ze voor zelfs nog meer heerlijkheid!

Gemarineerde inktvis
25 minuten 2 personen Bijgerechten
Gemarineerde inktvis

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 verse inktvissen
  • 5 eetlepels panko (Japanse broodkruim)
  • 2 eetlepels grove chili poeder
  • 1 eetlepel appel cider azijn
  • paar takjes verse tijm
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Gemarineerde inktvis
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • 2 grote kommen
  • grill pan

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 2 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gemarineerde-inktvis


Voorbereiding -- 20 minuten + wachttijd

Het klinkt altijd een beetje eng om inktvis zelf schoon te maken, maar om eerlijk te zijn is het best makkelijk en heb je het bij de eerste inktvis al onder de knie. Tip Je kunt de visboer vragen om de inktvissen voor je schoon te maken. Gebruik diepvries inktvis als je geen verse kunt vinden.

Maak de inktvis schoon door langzaam het hoofd uit het lichaam te trekken, het darmkanaal komt dan vanzelf ook mee. Je kunt nu de zwarte inkt bewaren, om bijvoorbeeld risotto zwart mee te kleuren.

Plaats je mes achter de ogen en snijd het door. Nu heb je het hoofd gescheiden van de tentakels. In de tentakels zit een klein hard stukje dat je moet verwijderen, dat is zijn mond.

Nu kun je de staart gaan schoon maken. Binnenin zit een langwerpig hard stuk, dat is de rugplaat. Verwijder de rugplaat, het ziet eruit als een dun stuk glas. Verwijder dan het vlies en was de tentakels en staart onder stromend koud water. Snijd de staart in dikke ringen.

Leg de ringen en tentakels in een grote kom en voeg olijfolie, appel cider azijn, peper en zout toe. Plaats dit in de koelkast en laat minimaal 1 uur marineren.

Gemarineerde inktvis Gemarineerde inktvis

Gemarineerde inktvis afmaken -- 5 minuten

Verhit een grill pan en voeg de inktvis ringen toe, na ongeveer 1 minuut kun je ook de tentakels toevoegen. Anders zullen de tentakels taai gaat worden, omdat ze minder tijd nodig hebben.

Nadat je de inktvis in 2 minuten totaal gegrild hebt, leg je ze in de 2e grote kom, voeg panko en het grove chilipoeder toe en meng goed. Grill ze dan nog even een minuutje. Garneer met tijm en geniet dan van deze heerlijke snelle inktvis!



Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Zelf guacamole maken
Volgend recept →
Tomaten smoothie

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!