Gebruik chili en appel cider azijn om deze gemarineerde inktvis super lekker en sappig te maken. Grill ze voor zelfs nog meer heerlijkheid!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-07-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 03-10-2024
Het klinkt altijd een beetje eng om inktvis zelf schoon te maken, maar om eerlijk te zijn is het best makkelijk en heb je het bij de eerste inktvis al onder de knie. Tip Je kunt de visboer vragen om de inktvissen voor je schoon te maken.
Gebruik diepvries inktvis als je geen verse kunt vinden. Maak de inktvis schoon door langzaam het hoofd uit het lichaam te trekken, het darmkanaal komt dan vanzelf ook mee. Je kunt nu de zwarte inkt bewaren, om bijvoorbeeld risotto zwart mee te kleuren.
Plaats je mes achter de ogen en snijd het door. Nu heb je het hoofd gescheiden van de tentakels. In de tentakels zit een klein hard stukje dat je moet verwijderen, dat is zijn mond. Nu kun je de staart gaan schoon maken. Binnenin zit een langwerpig hard stuk, dat is de rugplaat.
Verwijder de rugplaat, het ziet eruit als een dun stuk glas. Verwijder dan het vlies en was de tentakels en staart onder stromend koud water. Snijd de staart in dikke ringen.
Leg de ringen en tentakels in een grote kom en voeg olijfolie, appel cider azijn, peper en zout toe. Plaats dit in de koelkast en laat minimaal 1 uur marineren.
Verhit een grill pan en voeg de inktvis ringen toe, na ongeveer 1 minuut kun je ook de tentakels toevoegen. Anders zullen de tentakels taai gaat worden, omdat ze minder tijd nodig hebben.
Nadat je de inktvis in 2 minuten totaal gegrild hebt, leg je ze in de 2e grote kom, voeg panko en het grove chilipoeder toe en meng goed. Grill ze dan nog even een minuutje.
Garneer met tijm en geniet dan van deze heerlijke snelle inktvis!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.