Gemarineerde inktvis

(6)

Gebruik chili en appel cider azijn om deze gemarineerde inktvis super lekker en sappig te maken. Grill ze voor zelfs nog meer heerlijkheid! Laat een reactie achter

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten
Gemarineerde inktvis

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 verse inktvissen
  • 5 eetlepels panko (Japanse broodkruim)
  • 2 eetlepels grove chili poeder
  • 1 eetlepel appel cider azijn
  • paar takjes verse tijm
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Gemarineerde inktvis Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • 2 grote kommen
  • grill pan

Bereiding


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gemarineerde-inktvis


Voorbereiding -- 20 minuten + wachttijd

Het klinkt altijd een beetje eng om inktvis zelf schoon te maken, maar om eerlijk te zijn is het best makkelijk en heb je het bij de eerste inktvis al onder de knie. Tip Je kunt de visboer vragen om de inktvissen voor je schoon te maken.

Gebruik diepvries inktvis als je geen verse kunt vinden. Maak de inktvis schoon door langzaam het hoofd uit het lichaam te trekken, het darmkanaal komt dan vanzelf ook mee. Je kunt nu de zwarte inkt bewaren, om bijvoorbeeld risotto zwart mee te kleuren.

Plaats je mes achter de ogen en snijd het door. Nu heb je het hoofd gescheiden van de tentakels. In de tentakels zit een klein hard stukje dat je moet verwijderen, dat is zijn mond. Nu kun je de staart gaan schoon maken. Binnenin zit een langwerpig hard stuk, dat is de rugplaat.

Verwijder de rugplaat, het ziet eruit als een dun stuk glas. Verwijder dan het vlies en was de tentakels en staart onder stromend koud water. Snijd de staart in dikke ringen.

Leg de ringen en tentakels in een grote kom en voeg olijfolie, appel cider azijn, peper en zout toe. Plaats dit in de koelkast en laat minimaal 1 uur marineren. 

Gemarineerde inktvis
Gemarineerde inktvis

Gemarineerde inktvis afmaken -- 5 minuten

Verhit een grill pan en voeg de inktvis ringen toe, na ongeveer 1 minuut kun je ook de tentakels toevoegen. Anders zullen de tentakels taai gaat worden, omdat ze minder tijd nodig hebben. 

Nadat je de inktvis in 2 minuten totaal gegrild hebt, leg je ze in de 2e grote kom, voeg panko en het grove chilipoeder toe en meng goed. Grill ze dan nog even een minuutje.

Garneer met tijm en geniet dan van deze heerlijke snelle inktvis!


Waardeer dit recept!
6 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.