Zien deze mini quiches er niet leuk uit? Ze smaken ook nog eens erg goed! Deze mini quiches zijn klaar in 30 minuten, recept voor 6 personen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-quiches
Dit recept maakt 2 verschillende soorten mini quiches, 1 vegetarische en 1 met spekjes. Dit is de reden waarom er 2 aparte bakpannen gebruikt worden.
Ontdooi de bladerdeeg als dat nodig is, en gebruik een deegroller om de bladerdeeg platter te maken. Door het bladerdeeg platter te maken is het mogelijk om 1 bladerdeeg vel te gebruiken voor 2 mini quiches. Gebruik een siliconen kwast om de muffinvorm in te vetten met een beetje olijfolie. Verdeel alle bladerdeegvellen over de muffinvorm en gebruik een scherp mes om het restant deeg eraf te snijden.
Snijd het uitje en het teentje knoflook zo fijn mogelijk. Was de prei en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes.
Verhit wat olijfolie in de beide bakpannen en voeg de ui en knoflook in 1, spekjes en prei in de andere. Voeg de spinazie en zongedroogde tomaten toe aan de bakpan met de ui en knoflook. Breng op smaak met peper en zout, de spekjes hebben geen extra zout nodig. Beide quiche vullingen zijn nu klaar.
Mini quiches
Vermeng eieren en slagroom samen in een middelgrote kom met behulp van een garde. Verdeel het eimengsel over de 12 mini quiches, vul elke quiche ongeveer 3/4de vol. Verkruimel de geitenkaas over de bovenkanten van de quiches.
Bak de mini quiches 10 minuten lang in de oven op een temperatuur van 200 graden Celsius. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.