Zien deze mini quiches er niet leuk uit? Ze smaken ook nog eens erg goed! Deze mini quiches zijn klaar in 30 minuten, recept voor 6 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-10-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Ontdooi de spinazie als je gebruik maakt van ingevroren spinazie.
Mocht je gebruik maken van verse spinazie, dan zul je deze eerst moeten wassen. Dit recept maakt 2 verschillende soorten mini quiches, 1 vegetarische en 1 met spekjes.
Dit is de reden waarom er 2 aparte bakpannen gebruikt worden. Ontdooi de bladerdeeg als dat nodig is, en gebruik een deegroller om de bladerdeeg platter te maken.
Door het bladerdeeg platter te maken is het mogelijk om 1 bladerdeeg vel te gebruiken voor 2 mini quiches. Gebruik een siliconen kwast om de muffinvorm in te vetten met een beetje olijfolie.
Verdeel alle bladerdeegvellen over de muffinvorm en gebruik een scherp mes om het restant deeg eraf te snijden. Snijd het uitje en het teentje knoflook zo fijn mogelijk.
Was de prei en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Verhit wat olijfolie in de beide bakpannen en voeg de ui en knoflook in 1, spekjes en prei in de andere.
Voeg de spinazie en zongedroogde tomaten toe aan de bakpan met de ui en knoflook. Breng op smaak met peper en zout, de spekjes hebben geen extra zout nodig.
Beide quiche vullingen zijn nu klaar.
Gebruik een vork om een aantal gaten te prikken in de bodem van het bladerdeeg. Vul 6 van de quiches met de vulling gemaakt van spekjes en prei.
Vul de resterende 6 quiches met de zongedroogde tomaten en spinazie vulling. Vermeng eieren en slagroom samen in een middelgrote kom met behulp van een garde.
Verdeel het eimengsel over de 12 mini quiches, vul elke quiche ongeveer 3/4de vol. Verkruimel de geitenkaas over de bovenkanten van de quiches.
Bak de mini quiches 10 minuten lang in de oven op een temperatuur van 200 graden Celsius. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.