Salade met inktvis
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Salade met inktvis

Geweldige salade met inktvis, gecombineerd met aardappels en een zure dressing. Gebruik verse of diepvries inktvis, klaar in een half uur.

Salade met inktvis ingrediënten
Recept salade met inktvis

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-08-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Wij gebruikten verse inktvis, je kunt aan de visboer vragen om deze schoon te maken of je kunt hier lezen hoe je dit zelf kunt doen. Als je diepvries inktvis gebruikt zul je deze eerst moeten ontdooien.

Was de inktvis onder stromend koud water en snijd deze dan in ringen. Was de gemengde salade, tomaatjes en bosui. Verwijder het buitenste deel van de bosui en snijd deze in ringen en de cherry tomaatjes door de helft.

Was de peterselie en droog ook deze met de sla centrifuge, snijd deze vervolgens grof en zet opzij. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze vervolgens zo fijn mogelijk.

Maak een snelle dressing met het sap van 1 limoen, fijngesneden rode peper, 1 eetlepel olijfolie en peper en zout naar smaak. 

Salade met inktvis
Salade met inktvis

Salade met inktvis afmaken – 10 minuten

Snijd de knoflookteen in dunne plakjes. Verwarm een paar eetlepels olijfolie in de grote bakpan, zodra de olie heet genoeg is voeg je de schijfjes knoflook toe.

Verdeel de gemengde sla, cherry tomaatjes, bosui en aardappelschijfjes over 4 borden. Bak de gesneden inktvis heel kort in de knoflookolie, bak inktvis nooit langer dan 2 minuten omdat deze dan taai zal worden.

Verdeel de inktvis over de salade, maak af met de dressing en gesneden peterselie en serveer direct. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
171.12 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
22.21 g
0.71 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.78 g
0.66 g
Eiwitten
15.49 g
Vezels
4.18 g
Natrium
423.15 mg
Mineralen
Ijzer
2.15 mg
Calcium
52.76 mg
Magnesium
53.06 mg
Kalium
53.06 mg
Fosfor
189.03 mg
Koper
0.75 mg
Zink
1.26 mg
Jodium
15.54 µg
Selenium
0.09 µg
Vitamines
Vitamine C
29.62 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
148.18 mg
Vitamine B1
0.18 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.86 mg
Vitamine B12
1.5 µg
Foliumzuur
39.55 µg
Vitamine E
0.19 mg
Vitamine K
18.99 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Salade met inktvis"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.