Salade met inktvis

(3)

Geweldige salade met inktvis, gecombineerd met aardappels en een zure dressing. Gebruik verse of diepvries inktvis, klaar in een half uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-08-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-08-2021

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Salade met inktvis

Ingrediënten


  • 3 inktvissen, vers of diepvries (te koop bij de visboer)
  • sap van 1 limoen
  • 3 middelgrote vastkokende aardappels, gekookt en in schijfjes gesneden
  • 1 of 2 bosuien
  • handvol platte peterselie
  • 1 knoflookteen
  • 1 rode peper
  • gemengde sla naar keuze
  • handvol cherry tomaatjes
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • sla centrifuge
  • grote kom
  • grote bakpan

Salade met inktvis Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-met-inktvis


Voorbereiding -- 20 minuten

Wij gebruikten verse inktvis, je kunt aan de visboer vragen om deze schoon te maken of je kunt hier lezen hoe je dit zelf kunt doen. Als je diepvries inktvis gebruikt zul je deze eerst moeten ontdooien.

Was de inktvis onder stromend koud water en snijd deze dan in ringen. Was de gemengde salade, tomaatjes en bosui. Verwijder het buitenste deel van de bosui en snijd deze in ringen en de cherry tomaatjes door de helft.

Was de peterselie en droog ook deze met de sla centrifuge, snijd deze vervolgens grof en zet opzij. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze vervolgens zo fijn mogelijk.

Maak een snelle dressing met het sap van 1 limoen, fijngesneden rode peper, 1 eetlepel olijfolie en peper en zout naar smaak. 

Salade met inktvis
Salade met inktvis

Salade met inktvis afmaken -- 10 minuten

Snijd de knoflookteen in dunne plakjes. Verwarm een paar eetlepels olijfolie in de grote bakpan, zodra de olie heet genoeg is voeg je de schijfjes knoflook toe.

Verdeel de gemengde sla, cherry tomaatjes, bosui en aardappelschijfjes over 4 borden. Bak de gesneden inktvis heel kort in de knoflookolie, bak inktvis nooit langer dan 2 minuten omdat deze dan taai zal worden.

Verdeel de inktvis over de salade, maak af met de dressing en gesneden peterselie en serveer direct. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-08-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-08-2021


Waardeer dit recept!
3 stemmen

0 reacties op Salade met inktvis

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.