Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-met-inktvis
Voorbereiding -- 20 minuten
Wij gebruikten verse inktvis, je kunt aan de visboer vragen om deze schoon te maken of je kunt
hier lezen hoe je dit zelf kunt doen. Als je diepvries inktvis gebruikt zul je deze eerst moeten ontdooien. Was de inktvis onder stromend koud water en snijd deze dan in ringen. Was de gemengde salade, tomaatjes en bosui. Verwijder het buitenste deel van de bosui en snijd deze in ringen en de cherry tomaatjes door de helft. Was de peterselie en droog ook deze met de sla centrifuge, snijd deze vervolgens grof en zet opzij. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze vervolgens zo fijn mogelijk.
Maak een snelle dressing met het sap van 1 limoen, fijngesneden rode peper, 1 eetlepel olijfolie en peper en zout naar smaak.
Salade met inktvis
Salade met inktvis afmaken -- 10 minuten
Snijd de knoflookteen in dunne plakjes. Verwarm een paar eetlepels olijfolie in de grote bakpan, zodra de olie heet genoeg is voeg je de schijfjes knoflook toe. Verdeel de gemengde sla, cherry tomaatjes, bosui en aardappelschijfjes over 4 borden. Bak de gesneden inktvis heel kort in de knoflookolie, bak inktvis nooit langer dan 2 minuten omdat deze dan taai zal worden. Verdeel de inktvis over de salade, maak af met de dressing en gesneden peterselie en serveer direct. Smakelijk!