Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Salade met inktvis

Geweldige salade met inktvis, gecombineerd met aardappels en een zure dressing. Gebruik verse of diepvries inktvis, klaar in een half uur.

Salade met inktvis
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Salade met inktvis

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 inktvissen, vers of diepvries (te koop bij de visboer)
  • sap van 1 limoen
  • 3 middelgrote vastkokende aardappels, gekookt en in schijfjes gesneden
  • 1 of 2 bosuien
  • handvol platte peterselie
  • 1 knoflookteen
  • 1 rode peper
  • gemengde sla naar keuze
  • handvol cherry tomaatjes
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Salade met inktvis
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • sla centrifuge
  • grote kom
  • grote bakpan

Recept pinnen op Pinterest

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-met-inktvis


Voorbereiding -- 20 minuten

Wij gebruikten verse inktvis, je kunt aan de visboer vragen om deze schoon te maken of je kunt hier lezen hoe je dit zelf kunt doen. Als je diepvries inktvis gebruikt zul je deze eerst moeten ontdooien. Was de inktvis onder stromend koud water en snijd deze dan in ringen. Was de gemengde salade, tomaatjes en bosui. Verwijder het buitenste deel van de bosui en snijd deze in ringen en de cherry tomaatjes door de helft. Was de peterselie en droog ook deze met de sla centrifuge, snijd deze vervolgens grof en zet opzij. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze vervolgens zo fijn mogelijk.

Maak een snelle dressing met het sap van 1 limoen, fijngesneden rode peper, 1 eetlepel olijfolie en peper en zout naar smaak.

Salade met inktvis Salade met inktvis

Salade met inktvis afmaken -- 10 minuten

Snijd de knoflookteen in dunne plakjes. Verwarm een paar eetlepels olijfolie in de grote bakpan, zodra de olie heet genoeg is voeg je de schijfjes knoflook toe. Verdeel de gemengde sla, cherry tomaatjes, bosui en aardappelschijfjes over 4 borden. Bak de gesneden inktvis heel kort in de knoflookolie, bak inktvis nooit langer dan 2 minuten omdat deze dan taai zal worden. Verdeel de inktvis over de salade, maak af met de dressing en gesneden peterselie en serveer direct. Smakelijk!

← Vorig recept
Vijgentaart

Kerstrecepten

Kerstrecepten voor de tijd van het jaar waar je fijn samen eet en geniet van verschillende soorten lekkernijen. Ben je op zoek naar lekkere kerstgerechten? Neem dan een kijkje in dit overzicht van kerstrecepten en maak er een perfect kerstdiner mee.