Kip-perziksalade
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kip-perziksalade

Met maar een aantal ingrediënten en 1 kipfilet maak jij een heerlijke lunch voor 2 personen. Deze kip-perziksalade is klaar in maar 15 minuutjes!

Kip-perziksalade ingrediënten
Recept kip-perziksalade

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-09-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Meestal zijn wij niet heel precies als het gaat om het maken van een dressing. De ratio voor azijn op olie is 1 op 3. Vermeng balsamicoazijn met citroensap, druppel er rustig de olijfolie aan toe en blijf mengen met een garde.

Breng op smaak met peper en zout. Zet de dressing aan de kant tijdens het grillen van de kip. Maak de kipfilet schoon, verwijder vet, bloed of spiertjes van de kipfilet. Breng op smaak met peper en zout, smeer dan de kipfilet in met wat olijfolie.

Verhit de grillpan of grote bakpan en plaats de kipfilet in het midden van de pan. Gril 3 minuten lang, draai de kipfilet dan om zodat er een grill-patroon ontstaat.

De kipfilet is afhankelijk van de dikte gaar in 10 minuten tijd. Controleer dit altijd voordat je de kip serveert! 

Kip-perziksalade
Kip-perziksalade

De kip-perziksalade afmaken – 5 minuten

Haal de pit uit de perziken door deze doormidden te snijden, draai deze dan om en wip de pit eruit. Snijd de perziken in partjes, de tomaten doormidden en snijd de lente-uitjes in dunne plakjes. 

Verdeel de gemengde salade over 2 borden samen met de tomaten, lente-ui en perziken. Snijd de kip in stukjes en verdeel deze ook over de 2 borden. Voeg dressing naar smaak toe. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
247.86 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
19.79 g
15.1 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.01 g
1.84 g
Eiwitten
25.15 g
Vezels
2.45 g
Natrium
726.96 mg
Mineralen
Ijzer
1.86 mg
Calcium
63.85 mg
Magnesium
51.76 mg
Kalium
51.76 mg
Fosfor
314.6 mg
Koper
0.19 mg
Zink
0.9 mg
Jodium
1.03 µg
Selenium
0.28 µg
Vitamines
Vitamine C
30.45 mg
Vitamine D
0.08 mg
Vitamine A
383.83 mg
Vitamine B1
0.11 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.65 mg
Vitamine B12
0.23 µg
Foliumzuur
42.8 µg
Vitamine E
0.47 mg
Vitamine K
69.03 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Kip-perziksalade"
Toni Tanke zegt op 18-08-2016
Lekker frisse salade bij bbq of gril
Ohmydish zegt op 18-08-2016
Dankjewel Toni :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.