Met maar een aantal ingrediënten en 1 kipfilet maak jij een heerlijke lunch voor 2 personen. Deze kip-perziksalade is klaar in maar 15 minuutjes!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-perziksalade
Meestal zijn wij niet heel precies als het gaat om het maken van een dressing. De ratio voor azijn op olie is 1 op 3. Vermeng balsamicoazijn met citroensap, druppel er rustig de olijfolie aan toe en blijf mengen met een garde.
Breng op smaak met peper en zout. Zet de dressing aan de kant tijdens het grillen van de kip. Maak de kipfilet schoon, verwijder vet, bloed of spiertjes van de kipfilet. Breng op smaak met peper en zout, smeer dan de kipfilet in met wat olijfolie.
Verhit de grillpan of grote bakpan en plaats de kipfilet in het midden van de pan. Gril 3 minuten lang, draai de kipfilet dan om zodat er een grill-patroon ontstaat.
De kipfilet is afhankelijk van de dikte gaar in 10 minuten tijd. Controleer dit altijd voordat je de kip serveert!
Haal de pit uit de perziken door deze doormidden te snijden, draai deze dan om en wip de pit eruit. Snijd de perziken in partjes, de tomaten doormidden en snijd de lente-uitjes in dunne plakjes.
Verdeel de gemengde salade over 2 borden samen met de tomaten, lenteui en perziken. Snijd de kip in stukjes en verdeel deze ook over de 2 borden. Voeg dressing naar smaak toe. Eet smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!