Menugang: voorgerechten

174 Recepten

Met een mooi voorgerecht begint je diner pas echt goed. Bekijk hier recepten waarmee je de lekkerste voorgerechten maakt die perfect aansluiten op het hoofdgerecht. Leuke en lekkere recepten zoals broccoli kroketjes, bladerdeegrolletjes, garnalencocktail, vitello tonato en meer!


Hartige taartjes met meiknol

Kooktijd 1 uur 25 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze mini hartige taartjes met meiknol zien er niet alleen super schattig uit, ze zijn ook nog eens overheerlijk. Gebruik bladerdeeg voor een snelle versie.


Caponata

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Caponata is een beetje vergelijkbaar met de bekende ratatouille. Het is een klassiek Siciliaans recept uit Italië, heerlijk op brood maar kan ook als bijgerecht.


Garbure béarnaise - gevulde groentesoep met eend

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Garbure béarnaise kent vele versies, deze franse gevulde groentesoep met eend is de klassieke versie uit de regio waar wij wonen. Heeft even tijd nodig, maar meer dan de moeite waard.


Gepofte knoflooksoep met kip en maïs

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Deze gepofte knoflooksoep met kip en maïs is een makkelijke soep die boordevol smaak zit. Te maken met weinig ingrediënten, met een vleugje rozemarijn.


Aardappel-truffelsoep

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze aardappel-truffelsoep is een luxe huisgemaakte romige soep. Heerlijk als voorgerecht tijdens de feestdagen of etentje.


Dukkah

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Dip een broodje in olijfolie en vervolgens in dukkah (-dugga, -dukka). Heerlijk als voorafje, met een oorsprong uit Egypte. Recept voor 4 personen.


Frisse rivierkreeft salade met ananas chutney

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een frisse rivierkreeft salade met ananas chutney is een heerlijke tegenhanger met zoete, licht pittige en frisse smaken. Staat binnen een half uur op tafel


Tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (39)

Een ontzettend eenvoudig recept voor tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham. Deze mag niet ontbreken op je volgende feestje met tapas!


Mini mozzarella tapas prikkers

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 15 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Met maar 3 ingrediënten kun je lekker veel en snel tapas hapjes maken voor je volgende feestje. Recept voor 15 tapas hapjes, klaar in maar 10 minuten.


Basis groentesoep

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een basis groentesoep om volop mee te variëren. Dit is een vegetarische versie, maar je kunt er natuurlijk gehaktballetjes aan toevoegen voor de liefhebber.


Gerookte zalmsalade met mierikswortel

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een zachte en lichte gerookte zalmsalade met mierikswortel, venkel, rode biet en meer. Heerlijke combinaties, te serveren als voorgerecht of lunch.


Pompoen en venkel plaattaart

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Deze pompoen en venkel plaattaart heeft dé heerlijkste combinaties ooit, mét kaki! Makkelijk te maken en heerlijk als lunch of voorgerecht.


Kaki en geitenkaas amuse

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Ervaar de heerlijke combi van fruit en kaas in deze kaki en geitenkaas amuse. Snel klaar om genoeg tijd over te hebben om van oudejaarsavond te genieten


Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (29)

Een perfect boterzacht hapje om het jaar goed af te sluiten. Of om het jaar goed te beginnen, want deze coquilles kun je ook op een salade serveren.


Reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Serveer eens een warm tussengerecht met kerst, reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim is hier een heerlijk voorbeeld van.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere broccoli kroketjes ? Deze kleine broccoli kroketjes met een heerlijk krokant jasje van sesam zijn een ideaal vegetarisch hapje tijdens een feestje of borrel. Extra lekker met zelfgemaakte kaasdip.

Ingrediënten


  • 75 gram broccoli
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 2 eetlepels fijn geraspte grana padano
  • 1 kleine eidooier
  • handje paneermeel
  • peper en zout naar smaak
  • ongeveer 2 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • ongeveer 6 eetlepels sesamzaadjes

Ingrediënten kaasdip

  • ongeveer 50 gram zachte kaas op kamertemperatuur
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • peper en zout naar smaak
  • verse bieslook

Bereiding

(7)
1
Was de kruimige aardappelen en kook deze in de schil voor ongeveer 20 minuten. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen. 
2
Maak ondertussen een kaasdip door de zachte kaas te mengen met crème fraîche, peper, zout en fijngesneden bieslook. Welke kaas je hiervoor gebruikt kan verschillen, je kunt zelfs brie gebruiken zonder de korst. 
3
Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes. Haal de aardappelen uit het water zodra deze volledig gaar zijn en breng het water opnieuw aan de kook. 
4
Kook de broccoli tot deze volledig gaar is, giet deze dan af en pureer de broccoli met een staafmixer. Je kunt de broccoli eventueel ook fijn prakken met een vork. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.