Deze frisse tuinbonensoep is hartig en toch perfect voor deze laatste dagen van de zomer vanwege de frisheid van de citroen. Klaar in 20 minuten. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/frisse-tuinbonensoep
Pel de ui en knoflooktenen, snijd ze vervolgens grof. Je hoeft de uien en knoflooktenen niet netjes fijn te snijden, aangezien we de soep gaan pureren.
Verhit olijfolie in de grote pan en fruit de uien en knoflook ongeveer 2 minuten aan. Voeg dan de (diepvries) tuinbonen en erwten toe en bak deze nog enkele minuten mee.
Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Zodra de soep kookt draai je het vuur lager en laat het zachtjes garen.
Dit zal ongeveer 10 minuten duren tot de tuinbonen volledig gaar zijn. Houdt een beetje tuinbonen apart als je wilt en pureer de rest tot een gladde soep.
Je kunt hiervoor een blender of staafmixer gebruiken. Breng de soep op smaak met peper, zout en sap van een halve citroen.
Verdeel de soep over borden of kommen en voeg een kleine hoeveelheid van de achterhouden tuinbonen toe.
Voor een niet-vegetarische variant kun je hamblokjes toevoegen. Maak de soep af met citroenrasp en geniet ervan!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.