Deze frisse tuinbonensoep is hartig en toch perfect voor deze laatste dagen van de zomer vanwege de frisheid van de citroen. Klaar in 20 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-09-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen, snijd ze vervolgens grof. Je hoeft de uien en knoflooktenen niet netjes fijn te snijden, aangezien we de soep gaan pureren.
Verhit olijfolie in de grote pan en fruit de uien en knoflook ongeveer 2 minuten aan. Voeg dan de (diepvries) tuinbonen en erwten toe en bak deze nog enkele minuten mee.
Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Zodra de soep kookt draai je het vuur lager en laat het zachtjes garen.
Dit zal ongeveer 10 minuten duren tot de tuinbonen volledig gaar zijn. Houdt een beetje tuinbonen apart als je wilt en pureer de rest tot een gladde soep.
Je kunt hiervoor een blender of staafmixer gebruiken. Breng de soep op smaak met peper, zout en sap van een halve citroen.
Verdeel de soep over borden of kommen en voeg een kleine hoeveelheid van de achterhouden tuinbonen toe.
Voor een niet-vegetarische variant kun je hamblokjes toevoegen. Maak de soep af met citroenrasp en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.