Een makkelijke courgettesoep met garnalen en een vleugje citroen basilicum. Het is een top combinatie die klaar is in minder dan een half uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 03-10-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd ze grof. Het maakt niet uit hoe netjes je deze snijd, we gaan de soep uiteindelijk toch pureren. Was de courgette en snijd deze in stukken.
Verhit olijfolie in de middelgrote pan en fruit de ui en knoflook enkele minuten aan. Voeg de stukjes courgette toe en bak deze nog enkele minuten mee.
Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur dan lager en laat de soep nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Zodra de courgette, ui en knoflook zacht genoeg zijn geworden kun je naar smaak (citroen) basilicum blaadjes toevoegen. Pureer de soep met behulp van een blender of staafmixer.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met créme fraîche en garnaaltjes. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.