Geroosterde gele paprikasoep

(6)

Deze geroosterde gele paprikasoep heeft heel veel smaak, lekker met kruiden en feta. Heerlijk (lunch) gerecht voor in de herfst.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Geroosterde gele paprikasoep

Ingrediënten


  • 6 gele paprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • Snufje cayennepeper
  • 1/4e theelepel chilipoeder
  • 1/4 theelepel gedroogde koriander
  • Peper en zout naar smaak
  • 100 gram feta kaas
  • Optioneel: peterselie ter garnering

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Middelgrote pan
  • Staafmixer

Geroosterde gele paprikasoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-gele-paprikasoep


Voorbereiding – 30 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden celsius. Snijd de paprika's doormidden en snijd de zaadlijsten eruit. Plaats de pepers met de platte kant naar beneden en besprenkel met wat olijfolie. 

Breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika's 30 minuten lang in de oven, of totdat er zwarte plekken zichtbaar zijn. 

Pel ondertussen de ui en teentjes knoflook. Snijd de ui en knoflook in fijne stukjes en zet aan de kant. Dit hoeft niet heel precies, aangezien dit met de staafmixer gepureerd wordt. 

Haal de geroosterde paprika's uit de oven en laat deze afkoelen totdat je er zonder problemen met je handen aan kunt zitten. Haal het velletje van de paprika's af en snijd in stukjes.

De geroosterde gele paprikasoep afmaken – 10 minuten

Verhit olijfolie in de middelgrote pan en fruit de ui en knoflook een aantal minuten aan. Voeg dan de stukjes geroosterde paprika toe en bak een minuut mee. 

Voeg cayennepeper, koriander en chilipoeder toe. Giet 1 liter groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Kook een aantal minuten totdat de ui, knoflook en paprika zacht genoeg is. 

Pureer tot een soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Serveer de geroosterde gele paprikasoep met verkruimelde feta en eventueel peterselie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Geroosterde gele paprikasoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.