Ohmydish.nl


Geroosterde gele paprikasoep

Deze geroosterde gele paprikasoep heeft heel veel smaak, lekker met kruiden en feta. Heerlijk (lunch) gerecht voor in de herfst.

Geroosterde gele paprikasoep
40 minuten 4 personen Lunch
Geroosterde gele paprikasoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 gele paprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • Snufje cayennepeper
  • 1/4e theelepel chilipoeder
  • 1/4 theelepel gedroogde koriander
  • Peper en zout naar smaak
  • 100 gram feta kaas
  • Optioneel: peterselie ter garnering
Geroosterde gele paprikasoep ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Middelgrote pan
  • Staafmixer

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-gele-paprikasoep


Voorbereiding -- 30 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden celsius.

Snijd de paprika's doormidden en snijd de zaadlijsten eruit. Plaats de pepers met de platte kant naar beneden en besprenkel met wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika's 30 minuten lang in de oven, of totdat er zwarte plekken zichtbaar zijn.

Pel in de tussentijd de ui en teentjes knoflook. Snijd de ui en knoflook in fijne stukjes en zet aan de kant. Dit hoeft niet heel precies, aangezien dit met de staafmixer gepureerd wordt.

Haal de geroosterde paprika's uit de oven en laat deze afkoelen totdat je er zonder problemen met je handen aan kunt zitten. Haal het velletje van de paprika's af en snijd in stukjes.

De geroosterde gele paprikasoep afmaken -- 10 minuten

Verhit olijfolie in de middelgrote pan en fruit de ui en knoflook een aantal minuten aan. Voeg dan de stukjes geroosterde paprika toe en bak een minuut mee. Voeg cayennepeper, koriander en chilipoeder toe. Giet 1 liter groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Kook een aantal minuten totdat de ui, knoflook en paprika zacht genoeg is.

Pureer tot een soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Serveer de geroosterde gele paprikasoep met verkruimelde feta en eventueel peterselie. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Blanke stoofpeertjes

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.