Deze geroosterde gele paprikasoep heeft heel veel smaak, lekker met kruiden en feta. Heerlijk (lunch) gerecht voor in de herfst.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden celsius. Snijd de paprika's doormidden en snijd de zaadlijsten eruit. Plaats de pepers met de platte kant naar beneden en besprenkel met wat olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika's 30 minuten lang in de oven, of totdat er zwarte plekken zichtbaar zijn.
Pel ondertussen de ui en teentjes knoflook. Snijd de ui en knoflook in fijne stukjes en zet aan de kant. Dit hoeft niet heel precies, aangezien dit met de staafmixer gepureerd wordt.
Haal de geroosterde paprika's uit de oven en laat deze afkoelen totdat je er zonder problemen met je handen aan kunt zitten. Haal het velletje van de paprika's af en snijd in stukjes.
Verhit olijfolie in de middelgrote pan en fruit de ui en knoflook een aantal minuten aan. Voeg dan de stukjes geroosterde paprika toe en bak een minuut mee.
Voeg cayennepeper, koriander en chilipoeder toe. Giet 1 liter groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Kook een aantal minuten totdat de ui, knoflook en paprika zacht genoeg is.
Pureer tot een soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Serveer de geroosterde gele paprikasoep met verkruimelde feta en eventueel peterselie. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.