Een basis groentesoep om volop mee te variëren. Dit is een vegetarische versie, maar je kunt er natuurlijk gehaktballetjes aan toevoegen voor de liefhebber.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-01-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Eerst gaan we een zeer smaakvol water maken, als je dit niet wilt kun je ook eventueel groentebouillonblokjes gebruiken, dan kun je deze stap overslaan.
Snijd de helft van een prei, 1 ui met schil, een kwart knolselderij en 1 wortel met schil in grove stukken. De schil zal het water extra kleur en smaak geven.
Plaats de groenten in het vergiet en was ze. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de grof gesneden groenten ongeveer 5 minuten aan.
Vul de pan dan met water en voeg de foelie, peperkorrels, laurierblaadjes en de helft van het selderijblad toe. Plaats de deksel op de pan en breng aan de kook, laat het dan ongeveer 3 kwartier zachtjes koken.
Schil en was ondertussen de overgebleven knolselderij, wortel en prei. Snijd de knol en wortel dan in blokjes en de prei in fijne ringetjes. Pel de 2e ui en snijd deze fijn.
Hak het resterende selderijblad grof.
Zeef de soep in de andere pan en gooi de groenten weg zodat je enkel het smaakvolle water overhoudt.
Voeg de blokjes knolselderij en wortel, fijn gesneden prei en ui toe en breng nogmaals aan de kook. Kook dit zachtjes voor ongeveer 10 minuten, zodat de groenten niet te zacht zijn geworden.
Voeg als laatste het selderijblad toe en breng op smaak met zout. Dit is een vegetarische versie, maar je kunt er ook kleine gehaktballetjes aan toevoegen. Eet smakelijk!
Tip: Je kunt overige restjes groenten in de basis groentensoep doen om je koelkast leeg te maken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.