Een basis groentesoep om volop mee te variëren. Dit is een vegetarische versie, maar je kunt er natuurlijk gehaktballetjes aan toevoegen voor de liefhebber.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/basis-groentesoep
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de grof gesneden groenten ongeveer 5 minuten aan. Vul de pan dan met water en voeg de foelie, peperkorrels, laurierblaadjes en de helft van het selderijblad toe. Plaats de deksel op de pan en breng aan de kook, laat het dan ongeveer 3 kwartier zachtjes koken.
Schil en was ondertussen de overgebleven knolselderij, wortel en prei. Snijd de knol en wortel dan in blokjes en de prei in fijne ringetjes. Pel de 2e ui en snijd deze fijn. Hak het resterende selderijblad grof.
Dit is een vegetarische versie, maar je kunt er ook kleine gehaktballetjes aan toevoegen. Ook kun je er andere soort restjes groenten in doen om je koelkast leeg te maken. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.