Basis groentesoep
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Basis groentesoep veganistisch

Een basis groentesoep om volop mee te variëren. Dit is een vegetarische versie, maar je kunt er natuurlijk gehaktballetjes aan toevoegen voor de liefhebber.

1 uur 15 minuten
8 personen
Basis groentesoep ingrediënten
Recept basis groentesoep

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-01-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 1 uur

Eerst gaan we een zeer smaakvol water maken, als je dit niet wilt kun je ook eventueel groentebouillonblokjes gebruiken, dan kun je deze stap overslaan.

Snijd de helft van een prei, 1 ui met schil, een kwart knolselderij en 1 wortel met schil in grove stukken. De schil zal het water extra kleur en smaak geven.

Plaats de groenten in het vergiet en was ze. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de grof gesneden groenten ongeveer 5 minuten aan.

Vul de pan dan met water en voeg de foelie, peperkorrels, laurierblaadjes en de helft van het selderijblad toe. Plaats de deksel op de pan en breng aan de kook, laat het dan ongeveer 3 kwartier zachtjes koken.

Schil en was ondertussen de overgebleven knolselderij, wortel en prei. Snijd de knol en wortel dan in blokjes en de prei in fijne ringetjes. Pel de 2e ui en snijd deze fijn.

Hak het resterende selderijblad grof.

Basis groentesoep
Basis groentesoep

De basis groentesoep afmaken – 15 minuten

Zeef de soep in de andere pan en gooi de groenten weg zodat je enkel het smaakvolle water overhoudt.

Voeg de blokjes knolselderij en wortel, fijn gesneden prei en ui toe en breng nogmaals aan de kook. Kook dit zachtjes voor ongeveer 10 minuten, zodat de groenten niet te zacht zijn geworden.

Voeg als laatste het selderijblad toe en breng op smaak met zout. Dit is een vegetarische versie, maar je kunt er ook kleine gehaktballetjes aan toevoegen. Eet smakelijk!

Tip: Je kunt overige restjes groenten in de basis groentensoep doen om je koelkast leeg te maken.

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
45.37 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
5.88 g
3.36 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.37 g
0.2 g
Eiwitten
1.69 g
Vezels
3.93 g
Natrium
349.81 mg
Mineralen
Ijzer
1.33 mg
Calcium
64.11 mg
Magnesium
13.79 mg
Kalium
13.79 mg
Fosfor
61.27 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.54 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
15.16 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.32 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.04 mg
Vitamine B6
0.16 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
34.9 µg
Vitamine E
0.03 mg
Vitamine K
1.55 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Basis groentesoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.