Ohmydish.nl


Basis groentesoep

Een basis groentesoep om volop mee te variëren. Dit is een vegetarische versie, maar je kunt er natuurlijk gehaktballetjes aan toevoegen voor de liefhebber.

1 uur 15 minuten 8 personen Lunch
Basis groentesoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1/2e knolselderij
  • 2 flinke handenvol selderijblad
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 2 winterpenen
  • 3 laurierblaadjes
  • ongeveer 10 peperkorrels
  • stukje foelie
  • scheutje olijfolie
  • 2,5 liter water
  • zout naar smaak
Basis groentesoep ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 grote pannen
  • vergiet of grote fijne zeef
  • snijplank & koksmes

Bereiden


1 uur 15 minuten 8 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/basis-groentesoep


Voorbereiding --  1 uur

Eerst gaan we een zeer smaakvol water maken, als je dit niet wilt kun je ook eventueel groentebouillonblokjes gebruiken, dan kun je deze stap overslaan. Snijd hiervoor de helft van de prei, 1 ui met schil, een kwart knolselderij en 1 wortel met schil in grove stukken. De schil zal het water extra kleur en smaak geven. Plaats deze in het vergiet en was deze.

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de grof gesneden groenten ongeveer 5 minuten aan. Vul de pan dan met water en voeg de foelie, peperkorrels, laurierblaadjes en de helft van het selderijblad toe. Plaats de deksel op de pan en breng aan de kook, laat het dan ongeveer 3 kwartier zachtjes koken.

Schil en was ondertussen de overgebleven knolselderij, wortel en prei. Snijd de knol en wortel dan in blokjes en de prei in fijne ringetjes. Pel de 2e ui en snijd deze fijn. Hak het resterende selderijblad grof.

Basis groentesoep -- 15 minuten

Zeef de soep in de andere pan en gooi de groenten weg zodat je enkel het smaakvolle water overhoudt. Voeg dan de blokjes knolselderij en wortel, fijn gesneden prei en ui toe en breng nogmaals aan de kook. Kook dit zachtjes voor ongeveer 10 minuten, zodat de groenten niet te zacht zijn geworden. Voeg als laatste het selderijblad toe en breng op smaak met zout.

Dit is een vegetarische versie, maar je kunt er ook kleine gehaktballetjes aan toevoegen. Ook kun je er andere soort restjes groenten in doen om je koelkast leeg te maken. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
← Vorig recept
Mandarijnen tiramisu
Volgend recept →
Turkse pide

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.