Maak je eigen kippenbouillon om deze fantastische traditionele Roemeense kippen noedelsoep te maken. Geserveerd met groenten en noedels naar keuze.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-09-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 2 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Als je een verse kip gebruikt, zoals wij, dien je deze eerst goed te wassen met koud water. Onze was heel erg vers, daarom moesten we deze eerst enkele minuten koken in water en daarna het water weggooien.
Bij kip uit de supermarkt is dit niet nodig. Vul dan de pan opnieuw met water, de kip en de verse peterselie en maggiekruid.
Zodra het begint te koken, draai je het vuur laag en laat het zachtjes pruttelen met een deksel op de pan. Dit kun je het beste zo lang mogelijk doen voor de meeste smaak, maar op zijn minst een uur.
Snijd ondertussen de groenten. Pel de ui en snijd deze zo fijn mogelijk. Schil de wortel en knolselderij en snijd deze in gelijke blokjes.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze dan ook in blokjes.
Verhit olie in de 2e grote pan en fruit de ui enkele minuten aan. Voeg dan de blokjes paprika, wortel en knolselderij toe en bak nog enkele minuten.
Schenk het blik tomaten erbij en laat het nogmaals enkele minuten meebakken. Plaats dan het vergiet bovenop de pan en schenk de kippenbouillon erbij.
Op deze manier kun je de bouillon meteen opvangen in de juiste pan zonder de kippenbotten. Laat de soep op laag vuur nog even koken tot de groenten bijna zacht genoeg zijn.
Breek de noedels in stukjes, anders is het lastig om ze te eten, en voeg toe aan de soep. Haal het kippenvlees van de botten, snijd in kleine stukjes en voeg ook deze toe aan de soep.
Breng de soep op smaak met sap van 1 citroen, peper en zout. In Roemenië houden ze van een zurige soep, maar je kunt net zoveel citroensap toevoegen tot het naar jou smaak is.
Garneer met peterselie, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.