Maak je eigen kippenbouillon om deze fantastische traditionele Roemeense kippen noedelsoep te maken. Geserveerd met groenten en noedels naar keuze.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/traditionele-roemeense-kippen-noedelsoep
Snijd ondertussen de groenten. Pel de ui en snijd deze zo fijn mogelijk. Schil de wortel en knolselderij en snijd deze in gelijke blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze dan ook in blokjes.
Traditionele Roemeense kippen noedelsoep
Laat de soep op laag vuur nog even koken tot de groenten bijna zacht genoeg zijn. Breek de noedels in stukjes, anders is het lastig om ze te eten, en voeg toe aan de soep. Haal het kippenvlees van de botten, snijd in kleine stukjes en voeg ook deze toe aan de soep. Breng de soep op smaak met sap van 1 citroen, peper en zout. In Roemenië houden ze van een zurige soep, maar je kunt net zoveel citroensap toevoegen tot het naar jou smaak is. Garneer met peterselie, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.