Traditionele Roemeense kippen noedelsoep
😍 14 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Traditionele Roemeense kippen noedelsoep

Maak je eigen kippenbouillon om deze fantastische traditionele Roemeense kippen noedelsoep te maken. Geserveerd met groenten en noedels naar keuze.

Traditionele Roemeense kippen noedelsoep ingrediënten

Recept traditionele roemeense kippen noedelsoep

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept traditionele roemeense kippen noedelsoep allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-09-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 2 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 23-01-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
2 uur
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
2 uur 15 minuten

Kippenbouillon maken – 2 uur

Als je een verse kip gebruikt, zoals wij, dien je deze eerst goed te wassen met koud water. Onze was heel erg vers, daarom moesten we deze eerst enkele minuten koken in water en daarna het water weggooien.

Bij kip uit de supermarkt is dit niet nodig. Vul dan de pan opnieuw met water, de kip en de verse peterselie en maggiekruid.

Zodra het begint te koken, draai je het vuur laag en laat het zachtjes pruttelen met een deksel op de pan. Dit kun je het beste zo lang mogelijk doen voor de meeste smaak, maar op zijn minst een uur. 

Snijd ondertussen de groenten. Pel de ui en snijd deze zo fijn mogelijk. Schil de wortel en knolselderij en snijd deze in gelijke blokjes.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze dan ook in blokjes. 

Traditionele Roemeense kippen noedelsoep
Traditionele Roemeense kippen noedelsoep

De Traditionele Roemeense kippen noedelsoep afmaken – 15 minuten

Verhit olie in de 2e grote pan en fruit de ui enkele minuten aan. Voeg dan de blokjes paprika, wortel en knolselderij toe en bak nog enkele minuten.

Schenk het blik tomaten erbij en laat het nogmaals enkele minuten meebakken. Plaats dan het vergiet bovenop de pan en schenk de kippenbouillon erbij.

Op deze manier kun je de bouillon meteen opvangen in de juiste pan zonder de kippenbotten. Laat de soep op laag vuur nog even koken tot de groenten bijna zacht genoeg zijn.

Breek de noedels in stukjes, anders is het lastig om ze te eten, en voeg toe aan de soep. Haal het kippenvlees van de botten, snijd in kleine stukjes en voeg ook deze toe aan de soep.

Breng de soep op smaak met sap van 1 citroen, peper en zout. In Roemenië houden ze van een zurige soep, maar je kunt net zoveel citroensap toevoegen tot het naar jou smaak is.

Garneer met peterselie, eet smakelijk!

Wat vind je hiervan?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
408.97 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
15.10 g
5.72 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.42 g
5.08 g
Eiwitten
41.15 g
Vezels
4.53 g
Natrium
548.44 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.17 hele kip 330.00 - - 19.80 g 5.00 g 38.60 g - 140.00 mg 1.40 mg 20.00 mg 40.00 mg 500.00 mg 320.00 mg 0.30 mg 2.80 mg - 26.00 µg - 2.80 mg 0.10 mg 0.06 mg 0.10 mg 0.80 mg 0.40 µg 20.00 µg 0.60 mg 3.00 µg -
0.5 liter water - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.17 grote ui 10.80 1.83 g 1.83 g 0.06 g 0.03 g 0.36 g 0.75 g 2.70 mg 0.15 mg 9.00 mg 3.00 mg 52.50 mg 12.60 mg 0.02 mg 0.24 mg - - 1.95 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.04 mg - 3.00 µg - - -
0.17 rode paprika 6.50 1.13 g 0.88 g - - 0.25 g 0.50 g 2.50 mg 0.10 mg 5.00 mg 2.50 mg 87.50 mg 1.25 mg 0.01 mg 0.06 mg - - 37.50 mg - 0.02 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.04 mg - 12.50 µg - - -
0.17 grote wortel 3.60 0.63 g 0.59 g - - 0.11 g 0.39 g 4.00 mg 0.04 mg 4.00 mg 0.80 mg 24.00 mg 5.33 mg - 0.01 mg - - 0.27 mg - 0.15 mg - - 0.01 mg - 2.00 µg - - -
16.67 gram knolselderij 5.17 0.83 g - 0.07 g - 0.33 g 0.83 g 13.33 mg 0.17 mg 13.33 mg 1.67 mg 66.67 mg 15.00 mg 0.01 mg 0.05 mg - - 2.50 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.02 mg - 5.83 µg - - -
0.17 handvol grote verse peterselie en vers maggiekruid 1.42 0.06 g - 0.01 g - 0.18 g 0.19 g 1.25 mg 0.31 mg 1.67 mg 2.08 mg 35.42 mg 5.42 mg - 0.04 mg - - 6.67 mg - 0.04 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.01 mg - 5.00 µg - - -
0.17 blik tomatenstukjes 13.33 2.73 g 1.73 g 0.13 g - 0.60 g 0.80 g 157.33 mg 0.27 mg 6.00 mg 7.33 mg 158.00 mg 16.00 mg 0.07 mg 0.13 mg - 0.20 µg 10.00 mg - 340.00 mg 0.02 mg 0.02 mg 0.05 mg - 10.00 µg 0.33 mg 5.27 µg -
16.67 gram noedels , je kunt ook spaghetti of vermicelli gebruiken gluten 26.67 5.83 g 0.08 g 0.08 g 0.02 g 0.50 g 0.33 g 0.83 mg 0.08 mg 0.83 mg 1.67 mg 9.17 mg 7.50 mg 0.01 mg 0.05 mg - 1.33 µg - - - 0.01 mg - 0.02 mg - 2.00 µg 0.33 mg - -
0.17 citroen 7.20 1.30 g 0.60 g 0.08 g - 0.10 g 0.44 g 0.40 mg 0.02 mg 2.00 mg 2.00 mg 30.00 mg 4.00 mg 0.01 mg 0.02 mg - - 9.00 mg - - 0.01 mg - 0.01 mg - 1.60 µg - - -
olijfolie 1.35 - - 0.15 g 0.02 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
peper en zout 2.93 0.76 g 0.01 g 0.04 g 0.02 g 0.12 g 0.30 g 226.09 mg 0.06 mg 2.67 mg 0.89 mg 7.39 mg 1.01 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.34 µg 0.01 µg 0.89 mg - - - - - - 0.12 µg 0.05 mg 1.91 µg -
    408.97 15.10 g 5.72 g 20.42 g 5.08 g 41.15 g 4.53 g 548.44 mg 2.60 mg 64.50 mg 61.94 mg 970.64 mg 388.11 mg 0.43 mg 3.41 mg 0.34 µg 27.55 µg 68.77 mg 2.80 mg 340.31 mg 0.13 mg 0.17 mg 0.99 mg 0.40 µg 62.05 µg 1.32 mg 10.18 µg -
0 reacties op "Traditionele Roemeense kippen noedelsoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.