Ohmydish.nl


Traditionele Roemeense kippen noedelsoep

Maak je eigen kippenbouillon om deze fantastische traditionele Roemeense kippen noedelsoep te maken. Geserveerd met groenten en noedels naar keuze.

2 uur 15 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Traditionele Roemeense kippen noedelsoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 hele kip
  • 3 liter water
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 1 grote wortel
  • 100 gram knolselderij
  • grote handvol verse peterselie en vers maggiekruid
  • 1 blik tomatenstukjes
  • ongeveer 100 gram noedels naar keuze, je kunt ook spaghetti of vermicelli gebruiken
  • 1 citroen
  • olijfolie of andere neutrale olie
  • peper en zout naar smaak
Traditionele Roemeense kippen noedelsoep ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • 2 grote pannen met deksel
  • dunschiller
  • vergiet

Bereiden


2 uur 15 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/traditionele-roemeense-kippen-noedelsoep


Kippenbouillon maken -- 2 uur

Als je een verse kip gebruikt, zoals wij, dien je deze eerst goed te wassen met koud water. Onze was heel erg vers, daarom moesten we deze eerst enkele minuten koken in water en daarna het water weggooien. Bij kip uit de supermarkt is dit niet nodig. Vul dan de pan opnieuw met water, de kip en de verse peterselie en maggiekruid. Zodra het begint te koken, draai je het vuur laag en laat het zachtjes pruttelen met een deksel op de pan. Dit kun je het beste zo lang mogelijk doen voor de meeste smaak, maar op zijn minst een uur.

Snijd ondertussen de groenten. Pel de ui en snijd deze zo fijn mogelijk. Schil de wortel en knolselderij en snijd deze in gelijke blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze dan ook in blokjes.

Traditionele Roemeense kippen noedelsoep Traditionele Roemeense kippen noedelsoep

Traditionele Roemeense kippen noodlesoep afmaken -- 15 minuten

Verhit olie in de 2e grote pan en fruit de ui enkele minuten aan. Voeg dan de blokjes paprika, wortel en knolselderij toe en bak nog enkele minuten. Schenk het blik tomaten erbij en laat het nogmaals enkele minuten meebakken. Plaats dan het vergiet bovenop de pan en schenk de kippenbouillon erbij. Op deze manier kun je de bouillon meteen opvangen in de juiste pan zonder de kippenbotten.

Laat de soep op laag vuur nog even koken tot de groenten bijna zacht genoeg zijn. Breek de noedels in stukjes, anders is het lastig om ze te eten, en voeg toe aan de soep. Haal het kippenvlees van de botten, snijd in kleine stukjes en voeg ook deze toe aan de soep. Breng de soep op smaak met sap van 1 citroen, peper en zout. In Roemenië houden ze van een zurige soep, maar je kunt net zoveel citroensap toevoegen tot het naar jou smaak is. Garneer met peterselie, smakelijk!

Aangeraden producten (3)


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen
Volgend recept →
Aardbeien millefeuille

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.